maanantai 16. huhtikuuta 2018

Rauno Virran agilitykoulutus


Cindyn kanssa ollaan tänä vuonna tähän mennessä tosi huonosti treenattu, kolmisen kertaa jotain hömpötelty vain. Pääsimme onneksi Rovaniemen Käyttökoirien agilitykoulutuksessa käymään viime viikonloppuna, että edes jotain ohjattua treeniä saataisiin. Seuraavan kerran treentaan kesäkuun alussa ennen Saariselän kisoja, jos sitäkään. Päivää ennen Vantaalle lähtöä (5.5) voitaisiin yrittää hallilla käväistä, aika epätodennäköistä.

Ilmoittauduin koulutukseen sunnuntaille, niin päästään samalla reissulla Toman kanssa lähtemään junalla Kajaaniin. Ennen ja jälkeen treenien käytiin lumisella kuntopolulla vähän kävelemässä. Toma pääsi lenkeille mukaan, mutta treenien ajan sai odottaa autossa.

Koulutuksessa vierähti pari tuntia ja mukavan pieni ryhmä meitä oli, vain neljä koirakkoa ja jokainen pääsi kolme kertaa radalla käymään. Tutustuttiin itsenäisesti rataan ja jokainen kävi sen kisamaisesti tekemässä. Sen jälkeen lähdettiin Raunon kanssa sitä läpi käymään. Cindyn kanssa rata meni ihan kivasti, vähän hätäistä ja sinne päin tekemistä. Keppien vieressä oli sanko, jota Cindy ihmetteli ja se nostettiin siksi ajaksi pois, että Cindy pystyy kepit pujottelemaan ja loppupäässä rataa tuli kielto viimeiselle putkelle. Rataa läpikäydessä tajusi vaikka mitä uutta! Rauno kertoi eri vaihtoehtoja, miten eri kohdat on hyvä mennä ja otti huomioon hitaat koirat. Jokainen päätti, miten lähtee rataa menemään ja tutustuttiin vielä kertaalleen siihen. Raunon vinkeillä rata oli paljon sujuvampi ja Cindy eteni hyvällä vauhdilla. Mentiin rata uudestaan kokonaan ja sen jälkeen yksittäin hinkattiin kohtaa, missä putken jälkeen kokeiltiin pakkovalssin lisäksi japanilaista takaakiertoon normi hypylle. Lopetus tehtiin vauhdikkaasti loppuradalla, jossa kiihdytettiin aina putkesta seuraavaan. Viimeisellä kerralla mentiin rata taas kokonaan, koska kouluttaja ei nähnyt tarvetta mennä pienempiä pätkiä. Puhtaasti päästiin koko rata! Oikein onnistunut koulutus ja tajusin uusi asioita, miten radalla kannattaa mennä, että myös tulevat radan kohdat menevät sujuvasti.

2 kommenttia:

  1. Kiva että teillä oli onnistunut koulutus! Rauno on kyllä huikea valkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Rauno vaikutti kyllä tosi hyvältä ja kivalta kouluttajalta!

      Poista