lauantai 7. huhtikuuta 2018

Pääsiäinen

Ensimmäistä kertaa sitten hiihtoloman jälkeen, kävimme Toman kanssa kotona ja pääsiäisen merkkeissä saimme viettää vähän pidemmät vapaat. Torstaina matkasimme junalla yötä vasten Rovaniemelle, Oulussa tunnin vaihto. Junamatka tuli hyödynnettyä treenaten. Junassa ja Oulun asemalla Toma sai merkata vapaata istumapaikkaa, asemalla liivit päällä rauhoituttiin, käveltiin kierros aseman sisällä ja käytiin raiteiden vieressä kuuntelemassa saapuvan junan meteliä. 

Perjantaina kävimme kummipoikani luona ja mummolassa. Toma pääsi näkemään pieniä lapsia ja kissaa. Kahvitellun ajaksi laitoin Toman olohuoneen puolelle paikkamakuuseen ja lapset saivat silittää Tomaa ja antaa sillee ruokaa. Mummolassa Toma sai tehdä varovasti tuttavuutta kissan kanssa. Kumpikaan ei käynyt toistensa kimppuun, aika kummissaan olivat. Temppuiltiin ja ulkona tehtiin vähän tottista. Illalla kävin Cindyn ja Fannyn kanssa kolmistaan lenkillä. 

Lauantaina oli ihana ilma niinkuin kaikkina muinakin päivinä ja oli niin lämmintä, että järvellä sai ottaa toppatakin pois ja hyvin pärjäsi pelkällä hupparilla. Sieltä se kevät tulee! Toman kanssa lähdettiin järvellä käymään, kun muut menivät sinne pilkille. Alkuillasta lähdettiin kaikkien koirien kanssa kaverin luona käymään lenkillä. Nopeasti vierähti puolitoista tuntia. Cindy ja Toma saivat mennä Hertta-grossen kanssa vapaana järvellä ja Fanny oli minulla liinan päässä kiinni. 

Sunnuntaina lenkkeitiin puolestaan kotosalla ja taas aikaa meni melkein 1,5h. Lumikengät osoittautuivat turhiksi ja toppatakkissa oli kuuma. Takin laitoin nyötärölle, lumikengät olalla kassissa, kamera kaulalla ja pari hihnaa vielä siihen päälle. Sitä tavataa oli sitten ihan mukavasti ja Fanny liinassa. 

Toman kanssa alettiin harjoittelemaan pääsiäislomalla portaiden merkkaamista ja saatiin se parilla treenillä jo aika hyvälle mallille. Sunnuntai-iltana treenailtiin tottista pihalla. Alokasluokan liikkeet alkavat jo aika kivasti mennä, hyppyä lukuunottamatta. Seuraamista saa ikuisesti hinkata, mahan menon seuraamisesta Toma osaa jotenkin, kapulan pito onnistuu, kaukot on hyvällä mallilla, luoksetulossa ei mitään ihmeempiä ja paikkamakuu onnistaan yksistään ilman muita koiria, paljoa ei olla paikalla oloa otettu muiden koirien kanssa silleen. Tehtiin sunnuntaina parit luoksetulot, paikkamakuu, kaukoja, seuraamista ja siitä maan menoa. 

Maanantaina ennen junalle lähtöä Toman jätin tarhaan yksin ja lähdin tyttöjen kanssa käymään lenkillä. En viittinyt lähteä Tomaa enempää väsyttämään, kun kahtena aiempana päivänä tehtiin niin pitkät lenkit. Järven kautta lähdettiin kelkkajäljelle, tehtiin yksi tien ylitys ja jälkeä pitkin jatkettiin yhden toisen järven rantaan. Cindy meni vapaana ja Fanny liinassa, kun sillä ei niitä korvia kuitenkaan ole. Lenkin loppusuoralla omalla järvellä Cindy otti lähdöt ja arvelin, että niemen taakse on äiti ja muut menneet pilkille ja niinhän he olivat menneet. Vähän aikaa se siellä hengaili ja tuli sitten takaisin. 

Lauantaina
 
Lauantaina

Lauantaina

Lauantaina

Lauantaina

Sunnuntaina

Sunnuntaina

Sunnuntaina

Maanantaina

Sunnuntaina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti