lauantai 28. huhtikuuta 2018

Kansainvälinen opaskoirapäivä Rovaniemellä 25.4

Viime kuussa tutustuimme Toman kanssa Lapin opaskoirakoihin sekä peesareihin. He pyysivät meitä ja koulun muita opaspentuja mukaan kansainvälisen opaskoirapäivän tapahtumaan Rovaniemelle. Mukaan lähtivät myös poliisipennut treenailemaa.

Klo 6 lähdettiin kohti Rovaniemeä, opaspennut auton puolella ja saksalaiset koirakärryssä. Toma matkusti Kajaanista Ranualle asti häkissä auton perällä ja Ranualla siirryimme etupenkille loppumatkaksi. Jokainen opaspentu käsi vuorollaan matkustamssa etupenkin jalkatilassa. Hyvissä ajoin olimme perillä Rovaniemellä ja koiria ehdittiin ulkoiluttaa ennen syömään lähtöä. Klo 11 kokoonnuimme opaskoirien ja peesareiden kanssa Panco Villan eteen. Opaspennut meillä oli mukana ravintolassa, hyvää treeniä. Tosi hyvää ruokaa ja tosi hyvin Toma osasi käyttäytyä. Ihan täysin ei malttanut koko aikaa pysyä aloillaan maaten, hetkittäin nukkui ja välillä nousi seisomaan ja istumaan. Syönnin jälkeen kävin vessassa kädet pesemässä, jätin Toman siksi aikaa pöytämme viereen paikkamakuuseen ja minnekkään se ei sieltä liikkunut!

Ravintolasta menimme suoraan Sampokeskukseen, jossa tapahtuma pidettiin. Pentujen kanssa esitimme kahden tunnin aikana kaksi kertaa erilaisia temppuja ja taitoja. Paikkamakuuta, jalkojen välissä kävelyä/pujottelua, peruuttaminen, tavaroiden nostaminen, jalkaan koskettaminen, liiviin pukeutuminen, ympäri pyöriminen ja olikohan vielä muuta... Ihmiset kävivät kyselemässä kaikkea ja opaskoiran käyttäjienkin kanssa juttelin. Esitysten välissä kävimme toisen opaspennun kanssa korttelin kiertämässä ulkona ja oli siistiä kokeilla laseja, missä oli erilaisia näkökenttiä. 

Tapahtuman jälkeen kävelimme näkövammaisten palvelukeskukselle kakkukahveille. Tämän jälkeen meidän olisi pitänyt lähteä alkuperäisen aikatulun mukaan nejäksi koirauimalaan opaspentujen ja opaskoirien kanssa, mutta joku koira oli mennyt tekemään tarpeet altaaseen ja kaikki loppupäivän uintivuorot piti perua. Tosi ärsyttävää, mutta ei voi mitään. Hyvä puoli siinä mielessä, että pääsimme aikaisemmin lähtemään takaisin Kajaaniin. 

Pudasjärvelle asti olimme taas Toman kanssa etupenkillä. Tauolla Toma siirtyi perälle häkkiin nukkumaan ja minä takapenkille. Oli tosi kiva reissu ja hyvää treeniä pennuille! 

Kaikkensa antanut opaspentu ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti