tiistai 13. maaliskuuta 2018

Päivä opaskoirien kanssa 11.3

Viimeinen lomapäivä. Kymmeneksi menimme Rovaniemelle, näkövammaisten palvelukeskukselle. Pihalla Toman pissatus ja opaspentuliivit päälle. Menimme hetkeksi aikaa sisälle istahtamaa ja sielä oli Toman lisäski yksi oikea opaskoira. Puhuttiin niitä näitä syönnin yhteydessä, aika paljon kaikkea opaskoiriin liittyvää ja sain hyviä vinkkejä mitä voisin opettaa Tomalle. Opaskoira istui paikoillaan meistä muista kaueampana nurkassa ja Toma oli minun vieressä maaten lattialla. Kerran käytin Tomalta liiveä pois päältä niin sai muut rapsutella sitä.

Palvelukeskukselta lähdimme kaupungille pienen lenkin kävelemään. Opaskoirakon apuna oli peesari ja me kävelimme Toman kanssa heidän takana vähän kauempaja ja pääsimme näkemään, miten oikea opaskoira toimii liikenteessä. Toma käyttäytyi oikein hienosti kaupungilla ja kävimme myös kauppakeskuksen sisällä pyörähtämäässä.

Tapaaminen huipentui koirien uintiin Koirauimala Polskeessa. Toma oli ensimmäisessä parissa uimassa klo 13. Parina keltainen uros, rauhalline uimari, joka oli hyvä esimerkki Tomalle näin ensimmäisellä uintikerralla. Toma ei aluksi oikein tykännyt vedestä, kun huuhtelin sitä uintia varten. Vein Toman rampin puolelle ja menin houkuttelemaan sitä toiselle puolelle. Ensimmäisellä kerralla Toma hyppäsi ihan itse veteen! Tästä ehkä himean säikähtäneenä, muina kertoina uittaja haki Toman rampilta erikseen uimaan. Rampilla vähän jarrutteli ja reunojen yli yritti välillä kauhoa, mutta muuten Toma ui oikein reippaasti. Lopuksi näytin Tomalle uinnissa käytettäviä leluja ja tässä vaiheessa Toma vasta tajusi, että niillähän voi leikkiä ja muutaman kerran myös vein lelun vesirajaan. Jospa ensi kerralla Toma on rohkeampi uimari ja noutaa myös leluja vedestä. Uinnin jälkeen suihkun puolella meni tällä kertaa paremmin, kun pesin Toman. Malttoi istua paikoillaan ja näytti oikein tyytyväiseltä. Kuivauspuolella Toma sai kunnon hepulit :D Pyyhkeillä Toma jäi vähän kosteaksi niin kokeilin sitten kuivainta. Laitoin sen pienimmälle teholle ja varovaisesti kuivailin Tomaa sillä. Uintiin tuli myös kaksi muuta opaskoiraa ja ne olivat astetta villimpiä vesipetoja, vettä ihan roiskui yli laitojen!

Oikein mukava opaskoirien tapaaminen, varmasti osallistutaan porukan treeneihin ja muihin touhuihin jatkossakin!

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti