lauantai 10. maaliskuuta 2018

Opaspentutreeniä


Tilaisuus piti käyttää hyväksi, kun sellainen oli! Kerta Rovaniemellä oltiin, oli hyvä tilaisuus treenata Toman kanssa opasjuttuja. Cindyn terveystarkastuksen jälkeen lähdimme Kotipizzaan syömään. Ensin kävin tiskiltä kysymässä, saako opaspentu tulla mukaan. Lupa myönnettiin ja Toma pääsi ensimmäistä kertaa "ravintolaan" mukaan. Toma oma-aloitteisesti pisti maaten, kun jonotimme tilauksen tekoon. Valittiin pöytä heti etuikkunoilta nurkasta. Sielä ei muita ollut, rauhallinen ja helppo paikka Tomalle. Jos toinen kerta samaan Kotipizzaan tulee, mennään perämmälle, jossa yleensä kaikki syövät. Kokeiltiin tuolin merkkaamista, kotona oltiin sitä jo pari kertaa treenattu. Aluksi Toma ei meinannut ymmärtää, mutta pienen pähkäilyn jälkeen saatiin muutama toisto tehtyä. Vessassa piti lähteä käymään, ei muuta kuin Toma mukaan. Sillä välin jo pitsat olivat tulleet pöytään. Testissä uusi lohilankku, oli hyvä! Toma sai taas pari kertaa merkata tuolia ja syönnin ajan oli maaten lattialla. Pari kertaa nousi istumaan, mutta asettui itsekseen takaisin maaten. Pöydän alla kävi haistelemassa ja siitä palautin takaisin maahan. Ensimmäiseksi kerraksi oikein onnnistunut suoritus Tomalta ravintolassa. Opaspentuliivien kanssa ymmärtää käyttäytyä rauhallisesti.

Autossa Tomalle tuli pieni tauko, kun siirryimme toiseen paikkaan. Uimahallilla moikattiin opaskoiratoiminnassa mukana olevaa tuttavaani. Tomaa siinä yritti härnätä ja aika kauan Toma malttoi olla välittämättä. Kerran käytin liiviä Toman päältä pois niin sai käydä muiden rapsuteltavana. Kuntosalilaitteita käytiin ihmettelemässä, kun sielä puolella oli väkeä ja uimahallin katsomonkin puolella kävimme. Seillä oli kuuma, ihan uudet hajut, uimahallin melu ja korkealta näimme uima-altaat. Yksi paikallaolo tehtiin niin, että jätin Toman maahan näköetäisyyden päähän ja kauempana puin ulkovaatteita päälle. Hyvin pysyi paikoillaan, eikä kertaakaan liikahtanut.

Seuraavana vuorossa oli kävely uimahallilta Sampokeskukselle. Sampokeskuksessa menimme hissillä 2.kerrokseen ja kävimme kaiteen reunalla katsomassa, mitä alhaalla tapahtuu. Tehtiin kahdella eri penkillä istumapaikan merkkaamista, istahdin hetkeksi aikaa ja Toma sai samalla rauhoittua maaten. Hissillä takaisin alas ja käveltiin vielä jonkun matkaa autolle. Matkalla yhden liikkeen ulkopuolella oli täytetty poro. Se oli Toman mielestä aika jännä ja sille piti aluksi öristä. Käytiin sitä sitten lähempää katsomassa.

Citymarketissä kävimme ruokaostoksilla. Infosta kävin varmistamassa, että opaspentu on tervetullut. Mitään kummia ei tehty kuin paikalla oloa. Omille koirille katsoin paria lisäravinne purkkia ja käskin Toman siksi aikaa maaten paikalleen vähän matkan päähän. Toman takaa meni yksi ostoskärryjen kanssa ja toisella puolella hyllyjä kulki muita ihmisiä. Pysyi paikallaan ilman liikkumista. Kun purkit olin valinnnut ja Toma vapautettu. Käveltiin kaupan läpi äiti kiini ja suoraan kassalle. Ostoksia pakatessa Toma sai taas odottaa paikkamakuussa sen aikaa.

Jotta opastreenit eivät tähän jäisi. Huomenna ennen Kajaaniin lähtöä, pääsee Toma oikeiden opaskoirien kanssa kaupungilla käymään ja sen jälkeen ensimmäsitä kertaa uimalaan!

2 kommenttia:

  1. Ihana Toma, se on kasvanut todella paljon���� kasvusta puheenollen voisitko tehdä joskus sellaisen postauksen, jossa kertoisit Toman kasvamisesta? Siinä ois kuvia ofc,joista näkis kuinka nopee se on kasvanu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos <3 Voisin kyllä toteuttaa tuon postausidean!

      Poista