lauantai 17. helmikuuta 2018

Toinen kerta agilitya

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Täksi viikonlopuksi tultiin Toman kanssa kotona käymään. Enää pari viikkoa koulua ja sitten loma! Viimeksi joululomalla olen tyttöjen kynsiä lyhentänyt ja Cindyn turkin ojentanut, joten niiden hoito oli tiedossa tälle viikonlopulle. Kynnet olivat kasvaneet reilusti ja niitä sai huoletta lyhentää ja muotoilla useamman millin. Cindyn karva ei edes ollut paha homma harjata, ainoastaan housukarvat ja häntä oli ongelmakohtana. Huomenna ei enää tarvitse mätsäripaikalla pahimmin alkaa harjailemaan. Sillä on taas ollut maha sekaisin ja saksilla jouduin napsimaan likasimmat karvatupot pois. Pakkasta oli aamulla -20 ja hallille olimme lähdössä niin mitään pyllyn pesua ei voinut alkaa tekemään. En tiedä mitä nämä mahavaivat ovat... Huono nappula, liha, molemmat vai vanhuuden vaivoja? Toma sai ulkoilla yli tunnin verran sillä välin, kun Cindyn hoidin ja Vauhti-Raksun autolta haettiin tytöille lihat.


Hallilla käynti vierähti useamman tunnin reissuksi, kun paluu matkalla pysähdyttiin kyläilemään. Cindyn kanssa tehtiin rataa muutamassa pienemmässä erässä ja hyvin sain tauotettua sen, kun käytin aina vuorollaan kumpaakin koiraa radalla. Radasta teki haastavan keppi-putki ansa pariin otteeseen. Rata mentiin suurinpiirtein pätkissä 1-5, 5-10, 11-13, 13-16 ja 16-18.

Leijeröinti kepeille 5.esteen takaan onnistui ihan kivasti, aluksi keppien päässä oli alustalla ruoka odottamassa, parin toiston jälkeen pelkkä alusta ja lopussa leijeröinti onnustui ilman alustaakin. 8.kepeille meno oli hankala putken takia. Hyssyttelyllä ja ärähtämällä sain Cindyn onnistuneesti välillä kepeille putken sijaan. Suoralle putkelle tein jarrua vaikka välttämättä emme semmoista tarvitse. Aluksi vastakääntyminen sekoitti Cindyä ja se pari kertaa kääntyi putkelta oikealle. 12.keipeillä Cindy ei niin herkästi lähtenyt putkeen, mutta jalat ja kädet saivat melko tarkasti olla oikeilla paikoilla, ettei Cindy lähtenyt väärästä välistä pujottelemaan. 16.putkeen menossa ei ollut mitää kummempia ja namialustan avulla myös joitakin kertoja päästiin kepit alottamaan oikasta paikkaa. Cindy lähti herkästi suoraan putken jälkeen pujottelemaan puolesta välin keppejä. Laitoin heti putken jälkeen alustalle tarjolle ruokaa ja sillä välin menin keppien toiseen päähän houkuttelemaan Cindyä pakkovalssaten. Pelkkä alusta hämäyksenä piti Cindyn poissa kepeiltä ennen oikeasta päästä aloittamista. Lopuksi tehtiin hypyillä ja putkilla suoraaviivaisempaa ja helppoa rallattelua.

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Toma sai ensimmäisellä kerralla mennä suoraa putkea ja aloin myös ohjaamaan sitä sinne eri kulmista, ihan jopa umpikulmasta lähti putkeen. Putken jälkeen tehtiin yhdellä hypyllä siivekkeen kiertoja ja kohta lisäsin siihen jo toisenkin. Vielä on vähän hakusessa käsien ja jalkojen seuraaminen ja välillä Toman vauhti meinaa liian kovaksi kiihtyä, ettei se enää minun ojaamisia seuraa. Erilaisten kiemuroiden teko tuntui helpommalta, mutta joskus kyllä pitää ihan niitä semoisia suoria ja helppoja radan pätkiä tehdä. Toisella kerralla mentiin mutkaputkea ja lisää kiemurteluja siivekkeillä. On se vaan aika pätevä kahden agilitykerran jälkeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti