sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Etsintätreenejä

Tällä viikolla oli useampi treeni, jossa on päässyt nenä kunnolla töihin. Ja kaikki nämä treenit oli vieläpä kolmena peräkkäisenä päivänä. Maanantain treenit ei liity mitenkään näihin etsintätreeneihin. Tehtiin taas hihnakäytösjuttuja, joita muistaakseni huomenna jatketaan todellisemmassa ympäristössä, ulkona ihmisten kävelytiellä valtatien vieressä. Toma osaa oikein kivasti kävellä hihnassa, silloin kun muita koirakavereita ei ole.


Keskiviikkona omatoimisesti treenattiin poliisille henkilöetsintää ja siinä samalla myös Tomalle. Uutena etsintäympäristönä talli. Ensimmäisenä tehtiin Tomalle kaksi etsintää. Toma odotti tallin ulkopuolella sillä välin, kun menin piiloon. Toma etsi tosi hyvin ja löytämättä en jäänyt. Videolla molemmat etsinnät, niin hauskaa katsottavaa :D Ensi viikolla Toma pääsee taas uudestaan ehkä minua etsimään.

           


Torstain ja perjantain ohjatuissa treeneissä oppaat etsivät ruokaa tietystä tilasta, kun poliisit etsivät omia leluja. Nenä nuuskutti tiuhaan tahtiin ja löytyihän ne ruoat vaikka tiukkaa teki. Torstain kaksi ensimmäistä etsintää oli vähän vaikeita, kun Toma niin varovainen oli. Ensimmäisessä paikassa ruokakasa oli oven takana, Toma kyllä haistoi sen, muttei lähtenyt pukkimaan ovea joten pienen avittamisen jälkeen pääsi ruokaan käsiksi. Toisessa tilassa ruoka oli tuolin istuimen päällä, pöydän alla. Luovuttaa meinasi, mutta lopulta Toma uskalsi kurotella tuolin päälle etutassuilla. Viimeisen entsinnän kohdalla Toma tajusi idean ja löysi heti ruoat.


Hyvin nukutun yön jälkeen Toma oli valmiina toimintaan. Tällä kertaa kaksi eri tilaa, joissa molemmissa oli kahdessa eri paikassa ruokaa. Muistaakseni kaikki ruokakasat oli tasojen päällä. Löytämättä ei nämäkään jäänyt ja Toma usklasi lähte kurottamaan sinne korkeammalle ruoan perässä. Toisessa tilassa ruoka oli vähä liian korkealla pahvilaatikoiden päällä ja nostin Tomaa sinne. Nyt ollaan pidetty viikonlloppu taukoa ja ensi viikolla voitaisiin pari kolme kertaa tehdä ruoan etsintää asuntolalla. Ensimmäisellä kerralla kaksi piiloa ja toisella kerralla jo kolme.

Tarkoituksena olisi myös kylmässä hallissa käydä tokoa treenaamassa. Itsekkseni ens ole viittinyt paljoa treenata, etten ihan tekisi asioita väärin ja tulisi sitten ongelmia. Katsotaan miten pahasti osaan tyriä alokasluokan liikkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti