lauantai 20. tammikuuta 2018

Toman treenejä

           

Maanantaina Tomalla oli tehosterokotus Countrypoliksella, eli rokotukset ovat näiltä osin kunnossa ja varoaika ehtii sopivasti mennä umpeen ennen meidän ensimmäistä mätsäriä! Hampaat ovat alkaneet vaihtumaan, yhteensä neljä etuhammasta on lähtenyt ja uudet kasvamassa tilalle. Silmät ärsyyntyvät helposti, ei tämä pelkästään mitään simätulehdusta voi olla. Labbiksilla voi kuulemma olla kasvuaikana epäsopu suhteutta silmissä, milloin siellä kuopassa on silmämunalla väljää olla ja sinne joutuu milloin mitäkin roskaa, toisinaan taas paikkoja kirsitää, kun joka kohta ei yhtä aikaa kasva samassa suhteessa. Luometkin voi roikkua. Eläinlääkäri sanoi, että Tomalla kiristää luomet, eli siitä voi johtua silmien ärsytys ja aamuisin niissä on keltaista rähmää. Silmähuuhteen jätin pois ja jatkossa pyyhin niitä keitetyllä vedellä, kun sekin riittää. 

Meillä oli ohjatut treenit tällä viikolla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Kahdet ensimmäiset treenit olivat tottistelua ja torstaina olimme keskustassa Prisman parkkihallissa. 

Tiistaina treenattiin koulun kylmässä hallissa, sieltä nämä kuvat. Siellä käveltiin pennut vapaana sikin sokin ja niiden piti pysyä matkassa, häiriönä erilaisia jalka/sählypalloja potkittiin. Toma kulki mukanani hyvin, eikä lähtenyt pallojen perään. Hallin yläkertaan meni jyrkät portaat, ja ylhäällä oli huoneessa pulpetteja ja työpöytiä, jokainen kävi siellä vuorollaan pennun kanssa. Kouluttajan kanssa jokainen kävi vuoroollaan läpi perusasentoa, paikallaan kääntymistä ja seuruuta. Tomalle olin väärään suuntaan opettanut kääntymisen. Lähdin oikealla jalalla kääntymään eteen päin vasemalle, kun se olisi  pitänyt tehdä vasemmalla jalalla ja taaksepäin. Perusasentoon Toma tulee hyvin. Seuraavana päivänä jatkettiin samoilla jutuilla lämpimässä hallissa. Tasapainotyynyn päällä pyöriteltiin pentuja molempiin suuntiin, kun sekin kehittää mukavasti niiden takajalkojen käyttöä. Lopuksi otettiin luoksetulot. Tätä paikallaan kääntymistä harjoiteltiin parina iltana asuntolalla ja nyt se alkaa jotenkin sujumaan, alhaalla viedo! Muutaman päivän asian muhittua pääkopassa, muistellaan asiaa tänään vähän lisää ennen iltavuoroani.


Prisman parkkihallissa käytiin jokainen kaksi kertaa kävelemässä suorissa ritiläportaissa, joissa oli ylhäälläkin tasanteella ritilä. Toma ei aristanut pintaa eikä korkeutta, mutta portaissa sain piilottaa namikäden pois, että Toma keskittyisi portaita katsomaan eikä kyttäisi minun kättä. Parkkihallista käytiin sisätilossa normaaleissa kierreportaissa kävelemässä ja tasanteella käytiin pentujen kanssa kaiteen ja ikkunan reinalla katsomassa korkeuseroa ja liikkuvia autoja. Hissillä ja tasaisilla liukuportailla myös matkustettiin, eikä niissä Toman mielestä ollut mitään kummallista. 

Omia treenejä olen vähän paperille suunnitellut, että saataisiin jotain aikaiseksi eikä sähelletä mitä sattuu. Kunnon näyttelytreeniä olisi kiva harjoitella, kertakaan ei olla vielä tähän mennessä. Tottisjuttuja olisi tarkoitus omallakin ajalla viedä eteenpäin, katsotaan onnistutaanko. Asennon vaihdoksissa Toma alkaa sekoilemaan ja tajoaa paljon ihan muuta kuin sitä, mitä pyydän. Koulun yrityksissä olisi ajatusta käydä ennen perjantaita, siis tallissa, navetalla ja puutarhalla. Navetalla on myös kierreritiäportaat, joita kokeillaan. Haluatteko ensi viikon treeneistä myös postausta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti