lauantai 13. tammikuuta 2018

Arkea ja viikonloppua

*Postauksen kuvat joululomalta.


Mistähän sitä aloittaisi... Heti maanantainan nousin puoli kuudelta aamuvuoron takia. Alkuviikko meni hoitolan työvuoroissa aamua ja iltaa. Tomalle tuli siis paljon yksin oloa, ne meni hyvin ja välillä huonommin... Aamuvuorojen aikaan, sen kolmisen tuntia se osasi nätisti olla nukkuen. Iltavuorot ovat pidempiä ja tauolla päästään käymään ehkä noin 4-5 tunnin päästä. Maanantai-iltana se oli pitkin huoneen lattiaa pissannut. Kuiva ja janottava puruluu ja kongissa oleva ruoka riehaannutti sen niin, että vesikuppi tyhjeni ja letku alkoi vuotamaan. Seuraavana iltana tuli vain yksi pissa. Keskiviikkona muistaakeni, Toma oli ollut muuten nätisti, mutta syönyt pöytälamppuni johdon poikki palasiksi, kun sen olin jättänyt pistorasiaan lattialle... Torstaina meillä oli kesken iltavuoron treenit niin ennen niitä Toma ei ehinyt kovin kauaa olemaan yksin ja treenien jälkeen väsyneenä nukkunut nätisti. Seuraavan kerran minulla on töitä ensi perjantaina ja koko viikonloppu. Ennustaa sen verran kylmää, etten kehtaa Tomaa ulkotarhaan laitta töiden ajaksi. Kauhulla odottaen mitä se keksi tuhottavaksi vaikka nyt ei pitäisi olla mitään saatavilla, kun eilen muutimme toiseen huoneeseen ja täällä saadaan olla kahden ilman huonekaveria!


Tällä viikolla meillä oli kolmet ohjatut treenit ja pitkällä lenkillä ollaan päästy neljä kertaa käymään. Ihan semmoista hihnalenkkiä ja vapaana juoksemista kaverin kanssa ja ilman. Maanantain treenit ei kummeat olleen ja niin kylmä oli ettei pitkälle lenkille lähdetty. Kun takana oli kaksi lenkitöntä päivää, oli tiistain treeneissä Tomalla niin virtaa, että sillä meinasi välillä mennä ihan plörinäksi hommat. Tehtiin oman ihmisen etsintää kahdessa eri paikassa sisätiloissa rakennuksessa. Tämä on kivaa vaihteua ja mielenvirkistystä myös oppaalle ja etsiä saa vain omaa ihmistä, eli tässä tapauksessa minua. Torstain treeneissä osallistuimme Tamminäyttelyn ennakkotapahtumaan Kajaanin keskustassa koirakävelyyn. Paljon oli erilaisia koiria ja päästiin hihnassa kävelyä treenaamaan muiden koirien ympärillä. Eilen aamulla käytiin ihan tarkoituksella päärakennuksella portaita treenaamassa, kun ne näyttivät tarvitsevat muistuttelua, miten niissä nätisti kuljetaan. Haluaisitteko erikseen ihan treenipostauksia/kuulumisia, jossa voisin sitten tarkemmin kertoa treeneistä?

Eilen olin parin muun projektikoiraohjaajan kanssa asettelemassa paikoilleen näyttelyitä Pallohallilla. Tänään olimme aamusta pari tuntia rokotuksia tarkastamassa ja huomenna olisi edessä sama homma. Tänään jäätiin myös kehiä katsomaan ja kierrettiin kaksi myyntipistettä. Tuomisina Tomalle 12kpl nahkaluita, kaksi possunkorvaa ja uusi pehmolelu. Näitä leluja saa olla ajoittain joko ostamassa uusia tai paikkaamassa vanhoja, kun rikki menevät leikkiessä. Tänään lähdettiin näyttelyistä pois puoli viiden aikaan. Olisi kiva ollut katsoa myös isoja kehiä, mutta niiden alkaminen viivästyi ihan kivasti ja kaverin piti iltavuoroon keretä. Huomenna ei enää jakseta loppuun asti olla, oman talkoovuoron jälkeen ehkä parin tunnin verran kierrellään kehiä katsomassa.2 kommenttia:

  1. Mitä oot tykänny asuntolassa asua :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä ihan menee, kun muutakaan vaihtoehtoa ei oo ollut ja ilmasta on. Näiden kahden asuntolavuoden jälkeen oon kyllä valmis muuttamaan omaan asuntoon ens syksynä, jos vaan semmoinen löytyisi tästä koulun läheltä kohtuu hintaan. Asuntolassa ei oo aina omaa rauhaa, siellä on muitakin ja niiden kanssa ei välttämättä kemiat mee yhteen ja meno on aika rasittavaa...

      Poista