perjantai 22. joulukuuta 2017

Toma hammasoperaatiossa

En muista olenko teille kertonut Toman ongelmasta purukaluston suhteen. Heti seuraavana päivänä, kun Toman olin hakenut, huomasin että sen alaleuka on lyhyt, eli sillä on voimakas yläpurenta ja oikea alakulmahammas painoi kitalakeen. Kasvun myötä myös vasemman puolen alakulmuri alkoi vaivaamaan painamalla yläientä vasten.

Se oli semmoinen äkkilähtö sitten. Keskiviikkoiltana sain kuulla, että Toma pitäisi Opaskoirakoulun pyynnöstä käyttää Oulun Evidensiassa alakulmurien poistossa. Ensin oli silleen, ettei torstaille ollut vapaata aikaa ja alettiin suunnittelemaan että loman aikana kävisimme Oulussa hampaiden poistossa. Vielä samana iltana, keskiviikkona minulle ilmoitettiin, että torstaille oltiin saatu Tomalle peruutusaika. Koulun hevonen oli menossa juuri samana päivänä Ouluun klinikalla käymään niin saatiin koulun puolesta kyyti Evidensiaan. Minulle oli jo ostettuna Kajaani-Rovaniemi junalippu iltapäivälle, jossa olisi ollut vajaan kahden tunnin vaihto Oulussa. Tehtiin sitten niin, että noustiin vasta Oulussa junaan, kun sinne astiin oltiin jo päästy.

Eilen olin jo ylhäällä klo 5 aikaan Tomaa käyttämässä ulkona vajaan viiden tunnin yöunilla. Heräsin hyvissä ajoin, että jos vielä onkin jotain unohtunut pakata ja jos siinä aamulla vielä tulee jotain... Seitsemältä lähdettiin liikkeelle. Toma nukkui jaloissa lähes koko matkan, oksensi pienen kokkareen ruokaa ja lelun muovipaljoa, joita oli syönyt muutama päivä takaperin vinkulelusta.Pysähdytiin, että siivosin yrjön kakkapussiin ja Toma pääsi samalla käymään ulkona.

Paikan päällä Toma oli tosi reipas, lääkärit ja hoitajat olivat sen mielestä ihan parhaita! Paino oli kivasti noussut muutamassa päivässä ja eilen puntari näytti 9,2kg. Eläinlääkäri kävi Toman läpi, kurkkasi suuhun ja piikki takapuoleen. Ei montaa minuuttia mennyt, kun Toma asettui pötköttelemään lattialle. Parisen tuntia sain odotella, se aika menikin nopeasti puhelimen ja Koiramme-lehtien parissa. Toma oli jo tokkuraisena hereillä, kun pääsin hakemaan sitä. Nopeasti se virkosi ja oli ihan normaali loppupäivän. Muutaman tunnin odottelimme tätini luona ja kuudelta lähdettiin rautatieasemalle. Siellä oli ihan hirveä ihmispaljous näin joulun alla! Toma kulki hyvin mukana ruuhkasta huolimatta ja junassa nukkui.

Voisin uuden vuoden puolella vastata teidän kysymyksiin, uusi vuosi ja uudet kujeet! Laittakaa 31.12.2017 mennessä kysymyksiä kommentteihin.

2 kommenttia:

  1. Mun briardimixkakara kävi 12 vk ikäisenä molempie alakulmurien poistossa, kun toinen painoi ikeneen, vaikka yläpurenta olikin tosi lievä. Hieman tokkurainen se oli illalla anestesiasta, mutta seuraavana päivänä jo täysin normaali. Nyt sillä on ikää 5kk, ja tällä hetkellä tuo leukojen pituusero on aika pieni, mutta pari viikkoa sitten ero oli isompi. Aika näyttää, millainen purukalusto tällekin kaverille tulee. Kiva, että Tomankin operaatio sujui hyvin. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Olen kuullut, että joillan pennuilla on ihan pentuna normaali purenta, muuta hampaiden vaihduttua alkaa painamaan kitalakeen. Oikomishommiin tässä joudutaan, kun uudet hampaat tulevat näkyviin.

      Poista