keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Pentutreffit ja Joulupukki


Jopas oli touhukas viikonloppu ja se näkyi pennuissa! Vajaa kolme viikkoa oltiin kotoa pois ja tällä kertaa oli luvassa lyhyelle viikonlopuksi kaikkea tekemistä, kun kaverikin tuli meille poliisiprojektin kanssa. Tomalla oli viime perjantaina ensimmäinen rokotus ja sehän väsytti sitä. Vajaan neljän tunnin linja-automatkan Toma jaksoi hyvin nukkua, autossa laitettiin ensin molemmat pennut peräkonttiin, mutta siellä ne vain riehuivat ja otin sitten Toman etupenkin jalkatilaan. Pennut hylättiin ulkotarhaan siksi aikaa, kun Cindyä ja Fannya käytettiin sisällä. Niiltä leikkasin kynnet ja Cindyn turkkia yritin vähän selvittää. Lomalla kynsiä pitää lisää lyhentää ja Cindyn karvat selvitellä. Lievää ylipainoa niillä on, lomalla pääsevät paljon liikumaan ja fyssarilla käymään. Ruokintaohjetta pitää muille koirien hoitajille vähän muokata yms. Ensimmäinen ilta Tomalla ja Viljolla meni leikkiessä, kyllä ne jonku verran jaksoivat asettua ja Toma otti pienet päiväunet. Yöksi majoitimme pennut pesuhuoneen puolelle, että saavat siellä rauhassa olla, riehua ja nukkua, eikä haittaa vaikkaa tarpeet tekevät vahingossa lattialle. 

Ensimmäinen yö oli levottomampi ja viltit/pyyhkeet olivat ihan rullalla yhdessä nurkassa. Toinen yö näytti menneen rauhallisemmin ja pennut olivat nukkuneet, kun viltiti ja pyyhkeet olivat aikalailla omilla paikoillaan ja kumpanakaan yönä eivät tehneet tarpeita sisälle tai muutenkaan päivän aikana, nehän alkaa olla sisäsiistejä!

Saksalainen sisarusjengi ja yksi lippis labbis kuokkavieras.

Sattumoisin yksi minun kaverituttu omistaa Viljon siskon. Tästähän me keksittiin, että kaverini on pakko joskus tulla meillä käymään, että sisarukset pääsevät moikkamaan. Mikäs sen parempi ajankohta olisi voinut olla kuin viime viikonloppu, kun niiden kasvattajakin oli etelästä tullut Kuusamoon lomalle! Lauantaille sovittiin pentutreffit. Pitkästä aikaa kaamoksen keskellä oli "aurinkoinen" ja kirkas päivä, pakkastakin oli yli -10 ja pientä Tomaa paleli semmoiset lukemat. Kasvattajaa satiin kolmen vartin verran odottaa ja sillä välin päästettiin jo muut pennut leikkimään. Kasvatajalla oli yksi sisruksista niiden emä mukana ja lähdettiin kivalla koiraporukalla tekemään lenkki vanhalle raviradalle. Tomaa ei sisarusten emä pelottanut, vaikka se iso olikin ja hyvin kulki saksalaisten mukana. Pari kertaa kannoin Tomaa, kun sitä niin paleli. Kyllä oli pennut väsyneitä kaiken tämän ulkoilun ja rallattamisen jälkeen.

Jätettiin pennut pesuhuoneeseen nukkumaan siksi aikaa, kun käytettiin Cindy ja Fanny 5km/tunnin flexilenkillä. Illan aikana jaksoivat hetkittäin leikkiä ja nukkuivat aika paljon. Saivat illalla olla noin tunnin verran ulkotarhassa tyttöjen kaverina, kun gerbiilin terraarion puhdistin. Viikonlopun aikana muistettiin myös treenailla useampaa eri asiaa muun tekemisen ohella. Illalla käytettiin pennut pellolla vapaana juoksemassa.

Kyllä tälle alkaa pikku hiljaa lämpenemään, on se vaan niin kiva ♡

Hyvin nukutun yön jälkeen Toma ja Viljo jaksoivat taas painia. Ennen Rovaniemelle lähtöä käytiin taas pellolla lenkki. Kokeiltiin, että miten ne asettuisivat peräkonttiin matkustamaan ja sinnehän ne nukahti heti ♡ Alunperin suunniteltiin, että käytäisiin kauppakeskuksessa pentujen kanssa ja samalla kokeiltaisiin liukuportaita sekä hissiä. Huomattiin jo lauantai-iltana, että sehän aukeaa vasta klo 12, varasuunnitelmana keksittiin Prisman käytävä, mutta äiti sitten keksi Napapiirin ja Joulupukin kylän! Sinne suuntasimme heti ensimmäisenä ja siellähän oli paljon turisteja. Käveltiin pihalla ja parissa rakennuksessa käytiin sisällä. Pennut herättivät paljon huomiota, Tomalle laitoin opaskoiraliivit päälle, että muut tajuaisivat että ollaan siellä harjoittelemassa. Osa ulkomaalaisista tuli kysymään rotua ja ikää ja osasivat arvata että opaskoira tästä luppakorvasta tulee. Toma oli oikein reippaana ja pätevänä! Yhdessä myymälässä menimme vielä käymään ennen lähtöä. Poron taljat olivat aika ällöttäviä. Joulupukkia kävimme moikkaamassa ja Toma ei tainnut edes kunnolla huomata sitä, kun minua vain katsoi. Myymälän eteisessä rauhoituttiin hetken aikaa ennen autolle menoa. Sunnuntaina pukki tulee meillä kotona käymään niin saa nähdä miten silloin käyttäytyy. Pojat alkoivat nukkumaan autossa, eikä haluttu niitä herättää Mustiin ja Mirriin mukaan niin mentiin sitten ilman koiria sinne. Käytiin ostamassa Tomalle lelu, märkäruokaa, kun se oli tarjouksessa, joku semmoinen uutuus muovinen purulelu, gerbiilille ruokaa, raaka-annospullia ja possunkorvia. Meidän kaupungiasunnon portailla ja hissillä käytiin vähän treenaamassa. Hissiin Toma meni reippaasti ja hyvin käveli kaartuvat portaat. Alikulkutunnelissa käytiin kävelemässä, eikä sekään pelottanut pentuja. Yhdestä liikkeestä haettiin Tomalle ruokasäkki kotiin, pennut nukkuivat sillä välin autossa ja syömässäkin käytiin siinä välissä. Hyvin jaksoivat vielä nukkua koko junamatkan Rovaniemeltä Kajaaniin. Kiva viikonloppu, ehkä otetaan uusiksi vielä ensi vuoden puolella! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti