lauantai 28. lokakuuta 2017

Uutta treenihallia testaamassaOpiskelujenkin puolesta olemme päässeet treenaamaan, kuulemaan ja oppimaan uutta koiran kouluttamisesta. Olen tällä viikolla osallistunut projektikoiratreeneihin Cindyn kanssa ja osallistumme vielä siihen asti, kunnes saan käsiini sen oman projektipennun. Innolla odotan vastausta opettajalta, minkälainen pentu sieltä tulee ja mihin työhön alan sitä kouluttamaan.

Tällä viikolla meillä oli kahdet treenit, perjantain treenit jouduttiin perumaan monien päällekkäisyyksien takia. Tiistain treeneissä tehtiin semmoista kontaktihrajoitusta, että kävelimme jokainen koiransa kanssa hihna pitkällä sikin sokin kenttää, koiralle ei saanut puhua tai antaa muitakaan vihreitä ja kun koira itse otti kontaktia, kehuttiin ja palkattiin sitä siitä. Hetki käveltiin ja Cindy otti kontaktin, ensimmäisten toistojen jälkeen Cindy tajusi idean ja alkoi pitämään kontaktia. Treenit eivät kauaa kestäneet ja toisessa harjoituksessa meillä oli jokaisella pyyhe ja koiralla naksuteltiin siitä, kiinnostui se miten tahansa pyyhkeestä. Viisi toistoa tehtiin aina peräkkäin ja otettiin pyyhe pois maasta. Tätä toistettiin uudestaan ja uudestaan. Cindy alkoi koskemaan pyyhkeeseen tassuilla. Edettiin harjoituksessa siihen, että Cindy istui pyyhkeen päälle.


Keskiviikkona treenattiin oikeastaan samoja juttuja. Kentällä tehtiin kontaktijuttu ja toisen harjoituksen ajaksi mentiin halliin. Keskiviikkona oli eri vetäjä treeneissä ja hän tiesi, että Cindy osaa seurata. Teimme sitten seuraamista, erilaisin käännöksin ja vauhdin muutoksien kera. Pyyhkeen sijaan käytössä oli erilainen alusta. Sen päälle istumista jatkettiin ja aloimme ottamaan etäsyyttä siihen. Maahan -käskyllä vihjasin Cindylle vaihtamaan asennon maahan. Olemme nyt eilen illalla sekä tänään jatkaneet harjoitusta ja Cindy osaa mennä pyyhkeen päälle makaamaan. Olen yrittänyt käskysanaa ottaa mukaan "oma paikka" ja aina tietenkin naksutellut Cindylle. Välillä Cindy jää tyhmänä viereeni tarjoamaan maahan menoa ja muita temppuja, ei oteta tätä vakavasti ja yritetään tylsyyttäämme saada tästä jotain aikaan. "Vapaa" -käskyä Cindy ei oikein tajua, heitän sille lattialle nappulan, että lähtisi pyyhkeen päältä pois ja pääsemme toistamaan tempun uudestaan. Siirrän jossain vaiheessa pyyhkeen Cindyn omalle paikalle ja yritetään saada tästä temppu, jolla Cindy osaisi mennä omalle paikalle. Tajuatte varmaan. Treeneissä tehtiin lopuksi hauskaksi lopetukseksi parit luoksetulot jokaiselle koiralle niin, että koirasta pidettiin kiinni. Ensimmäisellä kerralla Cindy lähti ihan eri suuntaan tutkimaan dopopalloja 😂

©ttarzuu (IG)


Täksi päiväksi vuokrasin koulun piha-alueella olevaa uutta treenihallia, oikeastaan vain puolikasta ja yhdeksi tunniksi. Se on lämmin, kunnon joustava keinonurmi ja kaikki! On dopopalloja, rallykylttejä yms. ja ihan välttävät agilityesteet, jotka saa käyttöön vuokraamisen ajaksi. Ihan luksusta, verrattuna vanhaan halliin, jossa on kylmä ja pohjana vain kumimatto. Ehkä vuokrataan sitä uudestaan ensi viikolla rallytreenejä varten.

Tällä kertaa mentiin aksaa treenaamaan. Koska vain tunti oli aikaa, sai ilman mitään haaveiluja rakentaa ja purkaa radan, että ehti myös treenata. Eniten aikaa meni radan rakentamiseen, vajaa 15min treenattiin ja kymmenessä minuutissa oli esteet varastossa. Viimiset viisi minuuttia dopoiltiin lörpällä. Cindyn virettä nostin karvalelulla ja temppuilemalla. Se oli ihan kierroksilla ja ensimmäiset kerrat radalla Cindy juoksi niin lujaa, mitä jaloistaan väin pääsi. Tämähän aiheutti muorille nopean väsymisen ja loppuaika mentiin maltillisemmalla vauhdilla. Juuri ne alun nopeat spurtit jäi videoimatta. Tehtiin rataa aluksi sekalisissa pienemmissä pätkissä ja lopuksi mentiin se kaki kertaa kokonaan. Cindy oli kaikkensa antanut ja tulihan siinä itselläkin ihan hiki. Cindy laittoi etutassuja lörpän päälle ja houkuttelin sitä pyörimään namijen avulla. Istuin itse tyynyn päälle tasapainoilemaan ja houkuttelin Cindyä hyppimään jalkojeni yli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti