perjantai 20. lokakuuta 2017

Polskeessa 19.10

Pitkästä aikaa uimalassa, jos oikein muistan, päivälleen tasan vuosi sitten käytiin ensimmäisen kerran siellä. Talvella pitää uudestaan mennä, kun noita alekuponkeja on. Ja muutenkin, on tuo uinti niin hyvää liikuntaa. Kotona ennen lähtöä harjasin koirat läpi, Cindyltä ne pahimmat takut pois. Uinnin olin varannut iltapäivälle, että ennen sitä ehtisi muut menot hoitaa alta pois ja pääsisi uinnin jälkeen lähtemään kotia kohti. 

Olimme hyvissä ajoin uimalalla ja rauhassa sain käyttää koirat ulkona. Sisällä kävin ensimmäisenä vaatteet vaihtamassa, jotka saivat huoletta kastua. Ennen uintia huuhtelin molemmat, jalat ja mahan aluset pesin shampoolla. Otin mukaan Cindyn ja Fannyn oman aloe vera shamppoon, koska se on mielestäni niin hyvä! Uittaja laittoi Cindylle liivin päälle ja lähti sitä jo uittamaan, kun aloin Fannya laittamaan valmiiksi uintia varten. Cindy ja Fanny kävivät vuorollaan uimassa ja muutaman kerran myös yhdessä. Alkujännitysten jälkeen koirat alkovat mennä jo paremmin altaaseen, eivät laittaneet jarruja päälle vaan lähtivät ihan mielellään veteen. Kolmannella uintikerralla menee varmaan jo vielä paremmin, jo näiden kahden kerran aikana on tapahtunut edistystä. Puolen tunnin aikana tytöt ehtivät uimaan useamman kierroksen ja väsy alkoi varmasti olemaan. Uittaja huomasi, ettei  Fanny käytä uidessa vasenta takajalkaa ja välillä ei ollenkaan kumpaakaan takajalkaa. Varmaan johtuu osittain Fannyn selkäviasta ja tämä pitää ottaa puheeksi seuraavalla kerralla fyssarilla. Uittaja antoi Fannylle vähän vastusta, että se joutui paikoillaan uimaan niin silloin se käytti vähän myös vasenta takajalkaa. Videolta voitte nähdä takajalkojen työskentelyn. Uintien jälkeen koirien pesu ja kuivaus. Molemmat hommat olivat melkoinen operaatioa, varsinkin Cindyn kanssa, paksun turkin takia. Huolella huuhtelin molemmat, ettei pesuainetta jäisi minnekään. Molemmat kuivasin ensin kahdella pyyhkeellä ja sen jälkeen kuivaimella, jopa Fanny antautui aika hyvin kuivaimelle, viime kerralla se pelkäsi sitä niin, että tyydyimme vain pyyhkeisiin. Kuivaimella sain ne aika hyvin kuivattua, vähän nihkeäksi jäivät ja Fanny sain takin päälle. 

Koska ennen uintia ei ehditty Mustiin ja Mirriin, suuntasimme sinne heti seuraavaksi uimalasta. Ensimäisenä tyttöjen punnitus, Fanny 21,8kg ja Cindy 23,7kg. Fannyn paino ei ole liikkunut mihinkään suuntaan reilu kuukauteen, hyvä näin. Ihan hyvä paino, hirveästi ei saisi kyllä enää tuosta nousta. On se jopa alle 20kg ollut. Ehkä se on saanut raakaruoan myötä myös sitä massaa. Cindyllä painoa on lähtenyt reilu kuukauden aikana -200g, hitaasti ja varmasti se sieltä tippuu. Cindy on parhaillaan painanut sen 21kg. Ei se nyt tunnustelemalla niin läskiltä tunnu,  mutta jo 22kg painolla sterkkauksessa eläinlääkäri oli sanonut, että vatsaontelossa oli rasvaa. Jatkamme vähärasvaisilla lihoilla, etteivät ainakaan enempää lihomaan pääse. Cindylle mukaan lähti takkujen selvitysaine ja pesun yhteyteen hoitoaine. Jatkossa pitänee lähes viikottain harjata sitä ja käyttää siinä samalla tuota selvitysainetta, että karvat pysyisivät ojennuksessa. Ehkä tuohon turkkiongelmaan ja takkuisuuteen auttaisi myös säännöllinen pesu ja sen yhteydessä hoitoaineen käyttö. Fannylle äiti katsoi synttärilahjaksi lelua ja mukaan lähti pehmoinen ultraäänilelu, vinkulelu, jonka ääntä ihmiset eivät kuulle. Herkkuhyllyjen kautta kassalle. Nyt mentiin koirien ihan itse valitsemalla herkkupussilla. Kumpikin niin kiinnostuneesti haisteli lampaankorvapussia, joten otimme sitten semmoisen. 

Kotona koirat pääsivät suoraan pissatuslenkiltä sisälle yöksi nukkumaan, puhtaita koiria en ihan heti viitsinyt ulos jättää. Uni niille kyllä maistui ja pari painiotteluakin piti iltahepuleissa ottaa. Nauttikaa kuvista ja videosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti