keskiviikko 2. elokuuta 2017

Pidemmät vapaat

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Tosiaan viime viikon perjantaina alkoi vapaat, viralliset vapaapäivät olivat lauantaista tähän päivään. Vähän tyhmää, kun aina tämä viimeinen vapaapäivä menee tänne Kajaaniin takaisin matkustamiseen. Linja-autolla tultiin ja nyt loppupäivästä on ollut mukavasti aikaa vain olla. Aukaisin koneen, ajattelin kertoa sekä menneestä ja tulevasta ja ehkä aloitan jo tänään viimeistenkin tavaroiden pakkaamisen. Huomisesta sunnuntaihin paiskin eläinhoitolassa töitä, sekä aamu- että iltavuorot. Maanantaina äiti tulee heti aamulla meidät hakemaan, asuntolan tyhjennys omista tavaroista ja suuntana koti yhdeksi yöksi. Heti tiistaina nokka kohti Leviä, jossa vietänkin seuraavat neljä viikkoa työssäoppimassa. Minun piti alun perin mennä Kuusamoon koirahoitolaan, mutta toiminnan loppuessa piti keksiä joku toinen paikka. Huskyja tiedossa siis kadeksikymmeneksi päiväksi. Tämä taitaa olla Cindyn viimeinen kerta Kajaanissa, riippuu miten asiat ovat tullakseen, nimittäin se projektikoira. Se tulee tässä syksyn aikana, en tiedä milloin. Toivottavasti se ei kovin sotkisi näitä työssäoppimisia sun muita. Syyskuun alussa on viikko lomaa, tänne tulen viikoksi käymään markkinoiden takia ja sen jälkeen on taas neljä viikkoa TOPpia naudoista, syysloma siihen perään ja niiden jälkeen opiskelu jatkuu jotenkin normaalisti. Vähän sekavaa enkä tiedä mitä kaikkien noiden papereiden kanssa pitäisi tehdä ja milloin. Kameraakaan en ole ulkoiluttanut pitkään aikaa, en ole raahannut sitä enää Kajaaniin, mutta ajattelin sen sinne Leville ottaa mukaan. Saatte tyytyä Cindyn ja Fannyn osalta puhelinkuviin ja vanhoihin kameran kuviin, niitä riittäää.

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Lauantai kului nopeasti ja kohta saikin herätä aikaisin sunnutaina Rovaniemeltä kisoja varten. Cindyä en käyttänyt lenkillä ja ennen Rovaniemelle lähtöä en Fannynkaan kanssa ehinyt. Rannassa oltiin molempien koirein kanssa vahtimassa pikkuveljen uintia ja koiratkin pääsivät jalat kastelemaan. Cindy haki nappuloita vedestä, mutta Fannylle riitti yksi kerta vedessä. Itsekin kävin monen vuoden tuon jälkeen uimassa. Edellisestä kylpylä/uimahallireissusta on aikaa ja kesällä järvessä uimisestä vielä idempi aika! Eli siis se kuuluisa talviturkki heitetty tälle kesää.

Sunnuntai meni sielä kisoissa, mutta kotiuduimme sieltä jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Fannyn kanssa käytiin pieni lenkki heittämässä kävellen.

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Moni on sanonut kesää huonoksi ja kylmäksi, mutta minusta kait kesä on ollut oikein mukava ja lämmin säiden osalta. Liian lämmin ei saa olla, muuten koirilla on tukala olla ja lenkkeily ja muu mitää pitää tehdä harkiten. Maanantaina oli aika lämmintä niin kuin monena muunakin päivänä on ollut. Halusin metsään lähteä koirien kanssa lenkin heittämään ja suurin osa matkasta meni suolla kävelessä. Sielä sitä vettä riittää koirille juotavaksi ja viilentymään pääsee helposti. Pari kertaa pysähdyttiin veden äärelle. Fannyn päästin vapaaksi ja se kävi uimassa.

Eilen lenkitettiin koirat niin, että veli pyöräili Fannyn kanssa kilsan päähän, jättivät pyörän tien varteen odottamaan minua ja Cindyä ja jatkoivat kävellen hiekkatielle. Cindyn kanssa käveltiin se ensimmäinen kilometri ja sen jälkeen käytiin hiekkatiellä 2,5km matka pyörällä niin, että Cindy veti. Alkumatka meni oikein mukavasti! Fanny ohitettuamme vauhti hidastui ja Cindy jäi pari kertaa tarpeille. Lopuksi käveltiin kilsa kotiin ja veli tuli Fannyn kanssa pyörällä. Fanny hölkkäsi oikein kivasti pyörän vieressä :)

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

14 kommenttia:

 1. Onko asuntoloissa paljonkin porukkaa nyt ennen koulun alkua? Minkälaiset nettiyhteydet koululla ja asuntolassa on? Toimiiko netti hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitakin meitä vanhempia opiskelioita ja tietenkin henkilökuntaa. Asuntolalla on oma netti, sitä käytän koneella ja toimii ihan hyvin. Puhelimen oma netti toimii aika hitaasti ja välillä huonosti.

   Poista
 2. Kuinka suuri on asuntolan avainpantti? Mistään en löytänyt tietoa ja olisi kiva tietää paljonko varaa käteistä mukaan ekalle viikolle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä avainpantti, ei kait semmoista ole? Meidän piti heti ensimmäisten päivien aikana ostaa koululle tilatut työvaatteet, hinta kerrottiin jossain paperilla. Iltapalat pitää itse ostaa.

   Poista
 3. Ihana postaus ja ihania kuvia<3 Saatko sä jotain palkkaa siitä, että työskentelet kesällä koululla vai teetkö huvin vuoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuka nyt kesää ja hyvää vapaa-aikaa tuhlaisi töissä, jos ei ole pakko?! :D Eli oon ollut töissä sen takia, koska ykkösten on pitänyt olla. Silloin saa ateriankorvauksia, kun ruokala on kiinni.

   Poista
  2. Vähän mietinkin että kuka vapaaehtoisesti viettäisi kesänsä koululla:D Sellainen kysymys vielä, että ei kai ekana päivänä ole niitä ärsyttäviä tutustumisleikkejä?

   Poista
  3. Meillä ei ainakaan mitään leikkejä ollut, mutta jokainen pääsi kertomaan itsestään.

   Poista
 4. Tarviko teillä olla ekana päivänä koulussa mukana reppua ja muita tarvikkeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä muista, ei ne varmaan pakollisia ole.

   Poista
 5. Saitteko te lukujärjestykset koulusta vai mistä sen näkee, kun wilmassa ei ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukkari pitää itellä koostaa omista työvuoroista, mitä sen hentikessä yrityksessä on muita opetuksia ja sitten ihan normaaleista oppitunneista.

   Poista
 6. Millon tulee uutta postausta?

  VastaaPoista