tiistai 25. heinäkuuta 2017

Pikavisiitti

Viimeinen lomapäivä oli viime viikon tiistaina 18.7. Aamu meni pakatessa, iltapäivällä junaa Cindyn kanssa ja Kajaaniin. Oulussa piti linja-autoon vaihtaan ja rautatieasemlta käveltiin reippaina nelisen kilometria asuntolaan. Ei ollut niin kova työmaa kävellä, kun oli vain reppu. Käytiin siis koululla vain pari päivää ja tallissa tein töitä. Torstaina mentiin linja-autolla kotiin loppuviikoksi.


Perjantaina ei päästykään hallille, mentiin sitten lauantaina ja se mätsäri jäi tällä kertaa välistä. Perjantaina tehtiin reilu 6km lenkki, osittain pyörällä ja sitten käveltiin mökkitiellä. Minulla oli molemmat koirat pyörän vieressä ja veli pyöräili perässä. Fannykin juoksi tosi hyvin pyörän vieressä, vauhtia riitti! Mökkitiellä veli talutti Fannya. Koirille löytyi tien vierestä juottopaikka ja siinä pysähdyttiin mennessä ja palatessa. Mökkitien varrella vissiin on jonkunlainen riistapelto ja sen keskellä tolpan nokassa oli iso muovinen säkki. Koirat niin ihmettelivät sitä tieltä niin käytiin sitä katsomassa. Pitkässä heinikossa Cindy ihan loikki pystyyn, että näkisi tämän jännän asian. Lähemmäs kun päästiin, Cindy alkoi jäämään taakseni ja laski pään alemmas. Kerran rapisutin säkkiä ja molemmat loikkasi taakse päin pelottavaa säkkiä. Otin säkin pois tolpasta ja annoin koirien haistella sitä, Fannya meinasi vielä tässäkin vaiheessa vähän jännittää. Fanny jaksoi hyvin tulla pyörän vieressä myös paluumatkan, vähän meinasi hyytyä, mutta vauhti taas kiihtyi kotitien läähestyttyä.

Lauantaina kävi Vauhti-Raksun liha-auto, josta noudettiin koirille lihat. Ei tarvinnut lähteä 30km päähän keskustaan hakemaan lihoja vaan auto pysähtyi ohikulkumatkalla valtatien varrella meidän pysäkille.

Illalla käytiin hallilla, että saataisiin edes yhdesti treenattua tässä kuussa Cindyn kanssa. Fannykin pääsi mukaan ja kulki mukana lämmittely- ja jäähdyttelylenkit.

Netistä etsin jotain hyvää rataa ja melkein kaikissa oli se ongelma, etten olisi saanut mahdutettua niitä olemattoman kokoiseen halliin. Berglundeilta löysin kivan ratapiirroksen, joka oli suunniteltu Rovaniemen pieneen halliin niin tiesin sen mahtuvan myös meidänkin halliin. Radan rakentamiseen saa yksin kulumaan ainakin sen puolituntia ja itse treenaamiseen menee ehkä se 10-15min :D


Mentiin ensin pari kohta erikseen, jotka saattaisivat olla koko radalla vaikeita, sitten rata pienemmissä osissa ja lopuksi pari kertaa koko radan. Ensin kokeiltiin keinun kautta takaakierto 5.hypylle, valssi tuntui hankalalta tehdä niin vaihdoin sen perjättöön, joka tuli paljon jouhevammin. 6. hypyn kautta 7.hypylle viskileikkaus ja palkka. 7.hypyn ja viskin kautta otettiin kepit pari kertaa ja juoksin keppien toiseen päähän kiirehtimään perjättöön. Cindy seki superisti hommia oli ihan liekeissä makkarasta! Ensimmäinen pätkä oli jonnekin 7.hypyn tiennoille. Kepeitä 9. ja 10.putkeen mentiin eikä meinattu. 11.hypyllä olin huonossa paikassa ja Cindy hyppäsi suoraan yli. Takaisin putkeen ja näytin selkeämmin takaakiertoon. Loppu radassa ei enää mitään kummempia. 2/14 hypyltä Cindyllä oli vähän vaikea mennä 3/15 putkeen, ei kertaakaan kieltänyt, mutta niiden putkien kohdalla tuli hidastava töksäys, ehkä Cindy pudotti raville ta jotain? Koko rata meni hyvin sen ihmeenpiä. Hirveesti en viitsinyt jäädä hinkkaamaan ja muutenkaan menemään koko rataa, Cindy meni niin hyvin ja siihen oli hyvä lopettaa.

Sunnuntaina aamupäivä meni taas pakatessa ja iltapäivällä junaan. Perjantaihin asti ollaan Cindyn kanssa koululla, linja-autolla iltapäivällä kotiin ja sitten olisi vapataa ensi viikon keskiviikkoon asti.

2 kommenttia:

  1. Kuinka usein teillä on ratsastusta koulussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin tällöin, silloin kun on tallilla töissä niin yleensä sitten on hevosten liikutusta.

      Poista