lauantai 15. heinäkuuta 2017

Match Show ja koirakahvila


Aamulla nopeasti tavarat kasaan, koirat autoon ja suunnaksi Rovaniemi. Mietitytti, miten paljon paikalle on porukkaa ilmaantunut, kun parhaillaan Oulussa on kaksipäiväiset KV näyttelyt. Isoissa oli pentuja ja aikuisia aika vähän, pieniä taisi enemmän olla, koska niitä jouduttiin lopussa odottamaan ja lapsia oli koirien kanssa mukava määrä kisaamassa. 

Ensin ilmoittautuminen ilman koiria, tavarat kehän viereen ja sitten vasta koirat autosta. Oltiin alku yksin, mutta ennen mätsärin alkua äiti tulikin jo takaisin. Käytiin koirien kanssa vähän kävelemessä, etteivät keinonurmelle tarpeita tee. Fanny pääsi kangashäkkiin odottamaan ja Cindyn karvat kävin harjalla läpi. Kehässä pyörähdin kummankin kanssa.

Ensin molemmat tuomarit tuomaroi lapsi ja koira -kisan ja isojen kehässä ennen aikuisia oli pennut. Cindyn kanssa päästiin kehään toisessa parissa. Tuomari kävi koirien luona, juostiin kehä ympäri ja yksitellen edestaikaisin. Kysyi vielä lopuksi koirien iät, toinen vasta vuosikas, joka ratkaisi niin, että Cindylle sininen nauha. Fannyn kanssa päästiin kehään heti seuraavassa parissa. Tällä kertaa se seisoi hyvin ja juoksukin oli ihan ok, hissukseen mentiin. Samalla kaavalla mentiin kuin Cindynkin kanssa. Oho, Fannylle punainen nauha! Kehui Fannyn rahallista luonne karhukoiraksi <3 

Sinisten nauhakehässä juostiin koko porukka ja vielä pareittain. Cindy esiintyi niin hienosti iloisella asenteella. Cindy voitti siniset. Juuri punaisten aikaan jossain ajeli piipaa auto, josta Fannylla meni "paskat housuun". Ääntä päin katseli vain, en saanut sitä juuri mitenkään seisomaan ja juoksussakin mentiin korvat luimussa ja häntä koipien välissä. Kaksi koiraa käteltiin pois ja Fanny oli toinen niistä. Jos sitä autoa ei olisi ollut, Fanny olisi saattanut jopa sijoittua! Parempi tuuri seuraavalla kerralla. 

Pieniä koiria saatiin loppuaika odottaa ennen BIS-kehää. Molemmat tuomarit olivat tuomaroimassa. Isot ja pienet juoksivat omissa porukoissa. Pienet tuomaroinut kävi isojen koirien luona ja isot tuomaroinut kävi pienten luona. Kahdeksasta puolet käteltiin pois ennen sijoittamisia, Cindyn kanssa päästiin neljän parhaan joukkoon. Mentiin juoksujärjestykseen, alettiin kehää juoksemaan ja sitä mukaan tuomarit sijoittivat. Jäljellä oli Cindy ja ehkä iso sheltti. Juostiin yhdessä rinnakkain ja yksitellen edestakaisin. Tämän jälkeen loputkin sijat oliva selvillä, Cindy ykkössijalle! Cindy esiintyi kuin unelma <3

Mätsärin jälkeen vielä useampi tunti meni ennen kuin päästiin kotiin lähtemään. Syömässä käytiin, koirakahvilassa ja ruokakaupassa. Ihka ensimmäistä kertaa päästiin käymään koirien omassa kahvilassa, oli se hieno paikka! Molemmille, niin ihmisille kuin koirille oli tarjolla vaikka minkälaisia herkkuja! Koirat saivat herkutella possunkorvat. Olisi tosi kiva, jos Rovaniemelle tulisi vakituinen koirakahvila tai, että ensi kesänä tämä sama yritys pyöritäisi koirakahvilaa. 

BIS1

SIN1


2 kommenttia: