maanantai 3. heinäkuuta 2017

Agilityleiri

Sunnuntaina 25.6, minulla oli viimeinen työvuoro ennen seuraavaa kolmen viikon lomaa. Yhdeksältä pääsin töistä ja siinä yhdentoista maissa pääsimme lähtemään. Peräkontti oli täynnä tavaraa, joten Cindy sai matkustaa takapenkeillä. Sunnuntaina ajoimme Kajaanista Valkeakoskelle yöksi. Pysähdyimme ehkä kerran, autossa söimme eväät, Cindyn käytin ulkona ja vielä ennen lähtöä kävimme nopeasti huoltoaseman sisällä vessassa ja kahvilla. Koska olimme sunnuntain ja maanantai välisen yön koira-allergisen luona, Cindy sai ja joutui olemaan yön ulkona. Käytiin pieni lenkki illalla jaloittelemassa, illan Cindy sai olla takapihalla kytkettynä ja yöksi siirsin sen katokseen. 


Maanantaina aikainen herätys, lähdimme liikkeelle siinä puoliseitsemän aikoihin. Lahden Kodin Terran kautta ajoimme leiripaikalle, koska Cindylle käytiin ostamassa raaka-annospullia. Leiripaikalla ensimmäisenä tavarat omaan mökkiin ja Cindykin sai jäädä sinne kangashäkkiin odottamaan. Viisi päivää tuli vietettyä kunnon leiriolosuhteissa, ulkovessat, ei juoksevaa vettä juuri ollenkaan, majoittuminen pienissä mökeissä ja peseytyiminenkin piti tehdä vedellä läträten :D Ensimmäinen yö meni ihan kylmissään, kun meidän mökissä ei ollut patteria. Tyhjästä mökistä haettiin patteri ja seuraavat yöt meni paremmin. 

Meillä oli yhteinen aloitus päärakennuksella ja muutamat tutustumisleikit otettiin alkuun. Meidät oli jaettu neljään ryhmään, joissa liikuimme aina pisteestä toiselle. Oli aksatreenit, fysiikkatreenit, aksatehtävien tekoa ja neljäntenä jotain koirien kanssa. Maanantaina meillä oli myös leirikaste :D

Maanantain treenit meni Cindyn kanssa aika hyvin. Rimat oli tosi matalalla, mutta ajattelin että otetaan tämmöinen helppo aloitus ja nostetaan sitten medikorkeuteen. Rata meni superisti ja puhtaasti läpi! Heti tämän jälkeen alkoikin alamäki, jota välillä kiivettiin ylös, mutta pudottiin sitten alas. Cindyllä välillä keskittyminen keskeytyi ihan, mutta välillä saatiin ihan hyviä pätkä. Maanantaina oli leirin surkein ilma ja välillä vettä tuli taivaan täydeltä, treenien jälkeen minulla oli litimätkä koira. Toisena juttuna mitä tehtiin maanantaina, oli perustottelevaisuus. Otettiin muutamat ohitukset ja paikalla oloa harjoiteltiin. Jokainen sai pari temppua näyttää ja rallysta otettiin pari liikettä. 


Näistä aksatreeneitä voin sen verran sanoa, mitä nyt muitan, että viikkoa oli Cindylle tosi raskas eikä se jaksanut tehdä homma normaaliin tapaan. Kertaakaan ei treenattu maksirimoilla, mentiin vain pari rataa harjoituskisoissa niillä korkeuksilla. Cindy liikkui laiskasti ja välillä sen keskittyminen keskeytyi ihan. Hyviä ja onnistuneita pätkiä kyllä saatiin, joihin sisältyi myös vauhtia! Treenaamiamme ratojakaan en enää muista. Torstaina harjoituskisojen lisäksi ryhmät treenasivat itsenäisesti ja silloin treenit meni aika hyvin. Putkesta putkeen meno onnistui tosi hyvin ja pienen treenin jälkeen aika vaikea kepeille menokin onnistui. Toisella yrityksellä myös koko rata meni puhtaasti! Torstain harjoituskisoissa ensimmäinen rata meni puhtaasti. Cindy oli hidas ja muutaman kohdan olisin voinut ohjata paremmin. Toinen rata oli myös hidas, pari kieltoa ja puomilta ruma alastulo. Puomilta oli tiukka käännös vasemmalle ja Cindy hyppäsi kontaktipinnan yli. Perjantain leiriolympialaisissa yhtenä osana oli agilityrata, joka oli aika hirveä Cindyn kanssa. Ensimmäisen hypyn jälkeen Cindyä kiinnosti vain maitokärryssä olevat lihapullat ja yritti sinne mennä. Radalla oli saman tapainen putkelta putkeen meno kuin meidän radassa torstain treeneissä ja Cindy meni monen muun koiran tapaan vain puomille eikä putkeen. Uusittiin rata, eikä se mennyt yhtään sen paremmin. 

29.06.2017


Meillä oli paljon kivaa oheistoimintaa treenien ja muun ohella. Tiistaina tehtiin treenilelut ja koirien kanssa meillä oli vähän semmoista dopon tapaista toimintaa ja meille näytettiin muutamat venytysliikkeet koirille. Keskiviikkona harjoiteltiin ilman koiria ohjauskuvioita illan kisaa varten ja meidän ryhmä voitti sen. Koirien kanssa meillä oli hauska temppurata, harjoiteltiin myös illan toiseen kisaan eli houkutusten highwayhin ja meillä oli hyppytekniikkaa. Houkutuksessa Cindy juoksi ensimmäisellä kerralla vain suoraan läpi, oho! Uusilla yrityksillä houkutus vei voiton, mutta loppuun saatiin pari läpijuoksua. Illan kisa ei mennyt yhtä hyvin :D Torstaina meillä oli mätsäri. Koirat jaettiin isoihin ja pieniin. Parikehissä toinen pääsi vain jatkoon. Cindy pääsi jatkoon ja jatkossa olleet koirat sitten sijoitettiin, Cindy tuli toiseksi. Väsy painoi ja Cindy juoksi aika hitaasti.


Perjantaina meillä oli leiriolympialaiset, joka koostui useammasta kisasta joista kerättiin pisteitä. Houkutus tehtiin ryhmittäin ja aikaa otettiin koko ryhmän suoruksesta. Ensimmäisellä kerralla houkutus vei voiton, mutta uusinnalla Cindy juoksi vain läpi! Tässä kisassa ryhmämme tuli toiseksi, jos oikein muistan. Tietokilpailu tehtiin pareittain ja siinä olimme parini kanssa kolmansina. Kolmantena kisana oli samanlainen joukkueviesti kuin Messareissa. Meidät oli jaettu joukkueisiin. Uusinta meni paremmin ja tässäkin sijoituttiin muistaakseni kolmen parhaan joukkoon. Neljäntenä kisana oli se agilityrata, jossta kerroinkin jo aiemmin. Koko olympialaisissa sijoituimme Cindyn kanssa viidensiksi :D 


Leiri loppui perjantaina kolmen aikoihin. Cindy oli väsynyt ja nukkui tyytyväisenä autossa. Perjantaina ajoimme Suonenjoelle yhdeksi yöksi. Yöpaikassa oli Cindylle kaksi tuttua poikakoiraa, lapinkoira ja dreeveri. Lauantaina kävimme keskustassa jossain tapahtumassa ennen kotiin lähtöä ja Cindy sai ulkona kävellä mukanamme, eihän sitä kuumaan autoon olisi voinut jättää. Kuopiossa pysähdyimme Matkukseen Hööksissä käymään ja Nesteellä söimme. Matkukseen sai ottaa koiran mukaan, mahtavaa, koska ilma oli helteinen ja auto olisi lämmennyt tosi kuumaksi. Kotona olimme vasta kymmenen aikoihin illalla ja vastassa oli iloinen Fanny <3

Tämä postaus jäi nyt tämmöiseksi pintaraapaisuksi leiristä, koska viikon takaiset tapahtumat ovat enää huonosti muistissa ja jos kertoisin tarkasti jokaisesta päivästä, tästä tulisi liian pitkä. Kuitenkin leiri oli kiva ja varmasti olisi ollut vielä kivempi, jos Cindy olisi jaksanut paremmin. Nyt yritän furminaattorilla harjata Cindyn turkin kevyemmäksi, jos se ei auta niin taidan tarttua vähintäänkin ohennussaksiin.

Tämä viikko menee Cindyn kanssa aika rennosti, jospa sunnuntaina Sodankylän kisoissa olisi taas parempi meno. Toivotaan parasta, pelätään pahinta!

Torstain harjoituskisojen ensimmäinen rata:


Toivottavasti tykkäsit postauksesta! :)

2 kommenttia:

  1. Mitä ostit hööksistä vai kävitkö vain kiertelemässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovitin parit ratsastushousut alesta, mutta ne olivat väärän kokoiset ja malliset. Mukaan lähti paita, parit sukat ja hanskat :)

      Poista