lauantai 10. kesäkuuta 2017

Vastakäsi, älä peruuta


Kajjaanissahan oli kunnon kesä ja viiden päivän verran lämpöä ja aurinkoa riitti! Viikon aikana kesä oli saapunut tänne pohjoiseenkin, viimeiset lumetkin ovat sulaneet pieniä lumikasoja lukuunottamatta ja järvi on sula, vihreä vasta aloittelee kasvuaan. Ulkona on yli 20 astetta lämmintä! Illemmalla lähdetään vasta lenkille koirien kanssa, kunhan vähän viilenee :)

Torstaina ohjatut treenit pienessä helteessä. Kolmen sijaan meitä koirakoita oli kaksi ja pääsimme käymään radalla kaksi kertaa. Ennen meidän vuoroa leikittiin Cindyn kanssa ja pyörittelin sitä viimeisiksi lämmittelyiksi.

Rata mentiin ensin pätkissä. 1-7: Cindy lähti hyvin kepeille, 4.esteen se kielsi. Pari kertaa otettiin tämä yksittäin ja palkkasin Cindyn. Piti muistaa vastakädellä ohjata, eikä lähteä peruuttamaan. Neloselta jatkettiin rata loppuun, 5.esteelle tein perjätön ja rima tuli alas. 7-15: Jos tein ennen 8.putkea perjätön, Cindy ei osannut lähteä putkelle, joten se unohdettiin. Puomi-putkierottelu onnistui. 14.esteen Cindy kielsi herkästi, piti muistaa sillä vastakädellä ohjata! Cindyn jätin takaakiertämään 12.hypylle ja sain nopeasti juosta Cindyn edelle ja ohjata vastakädellä 14.esteen kautta puomille. Tämä kohta oli niin hieno, kun se onnistui! Lopuksi 15-21: Puomin kohdalla Cindy halusi mennä mielummin puomille kuin putkeen, ohjasin Cindyä sen oikealla puolella ja vastakädellä putkeen, saatiin se onnistumaan ja viimeisten esteiden kautta maaliin. Otettiin 20.este pari kertaa yksittäin. Minun piti jatkaa vain matkaa eikä peruttaa, että Cindy kääntyisi tiukemmin.

Toisella kerralla mentiin rata kokonaan nollana maaliin! Lämmin sää väsytti Cindyn nopeasi. Puomin kohdalla oli lähellä, että Cindy olisi mennyt putken sijaan puomille. Lopuksi käytiin sitä erottelua ottammassa eikä se meinannut lähteä sujumaan, jos ohjasin Cindyn putkeen sen oikealta puolelta. Pyöräytin Cindyn hypyn ympäri ja ohjasin sen vasemmalta puolelta putkeen, onnistumiseen oli hyvä lopettaa.

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti