sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Torstai

Parin päivän ajan yritin ottaa puhelimella kuvia päivä kuvina -postaukseen. Niiden kuvien ottaminen kuitenkin jäi vähiin ja tästä ei saa täydellistä my dayta, haluan kuitenkin kertoa teille tarkemmin yhdestä meidän tavallisesta arkipäivästä.

Tämän viikon tostaina, 15.kesäkuuta herätys soi viideltä ja kuudelta alkoi aamunavetta. Alun perin minulla piti olla myös iltavuoro samana päivänä, mutta sain sen siirrettyä perjantaille, joten illalla oli tiedossa toiseksi viimeiset agilitytreenit. Alle puolessa tunnissa sain itseni kuntoon ja käytin Cindyn pikaisesti ulkona. Noin aikaisin herääminen ei edes ole kovin vaikeaa, varsinkaan, kun ulkona on niin lämmintä ja ihana sää! Vielä ennen töihin lähtöä ehdin hetken istahtaa ja syömään jotain.Työvuoroo kestää normaalisti sen muutaman tunnin aamulla, mutta torstaina se venähti melkei kahteentoista asti, koska veimme hiehot laitumelle. Hain lehmät laitumelta lypsylle ja olin lypsämässä. Aamupalan jälkeen alkoi hiehojen siirtäminen ja talutimme ne laitumelle. Kyllähän niillä riemu repesi, kun pääsivät vapaiksi. Nuoremmat, jotka pääsivät ensimmäistä kertaa laitumelle, jouduttiin ensin totuumamaan lankoihin.


Cindylle en alkanut enää niin myöhään antamaan aamuruokaa, kun kuitenkin sitten treenissä saa nameja. Käytin Cindyn pissalenkillä ja jäin ulos sitä tunniksi harjaamaan, että turkki edes vähän keventyisi. Cindy ei ollut moksiskaan hiehoista, kun niitä käytiin katsomassa. Wilmaan kävin kirjoittamassa päiväkirjaa aamuvuorosta ja siivosin yhteiset tilat.

Torstaihin asti olin kitunut viimeisillä leivillä iltapalani ja kolmen jälkeen lähdin pölkupyörällä käymään parin kilometrin päässä olevalla lähimmässä ruokakaupassa. Ruokaa ostin niin, että seuraavan kerran käyn ensi keskiviikkona. Reppu ja kaksi kassia tuli täyteen, Cindylle pakastekaapista kaksi puolenkilon pötköä halvinta sika-nautaa. Pyörällä on niin paljon helpompi ja nopeampi käydä kaupassa, onneksi sain asuntolanohjaajalta avaimen yhteen pyörään. Melkein tunti meni kauppareissuun.


Uuniin kanapanini paistumaan ja katsoin tavarat valmiiksi treenejä varten. Taas oli melkoinen helle, yli 20 astetta lämmistä. Cindylle annoin FitDogilla maustettua vettä ennen lämmittelylenkille lähtöä. Urheiluvaatteet päälle ja vartin yli viisi lähdimme lämmittelemään. Puolentunnin lenkki käytiin kävelemässä.

Cindyn jätin kentälaidalle kiini ja annoin sille vielä yhden annoksen maustettua vettä. Meidän ryhmä treenaa ennen toista ryhmää, joten me joudumme aina rakentamaan radan. Mukava lämmittely heti alkuun.


Meitä oli tälläkin kertaa vain kaksi treenaamassa ja pääsimme kaksi kertaa käymään radalla. Cindyn kanssa aloitimme ensimmäisinä. Mentiin rataa pätkissä ja kävimme niitä vielä läpi. Ensin menimme rataa 6.esteelle asti. Putken kohdalla tuli todellinen kiire, yritin muka puolta mennä vaihtamaan, mutta kuutoselle oli tarkoitus leikata. 4.esteelle Cindy irtosi hyvin, takaaleikkauskin onnistui ja kepeille mentiin hienosti. 2. ja 8.esteen tapaiset takaakierrot on meille vähän vaikeita. Minä lähden herkästi peruuttamaan ja esteen jälkeen ohjauspuoli pitäisi vaihtaa. Kepit hidastivat Cindyn vauhtia ja kasin se herkästi kielsi. Jatkettiin rata puomille asti. Puomi otettiin pari kertaa yksittäin, että Cindy osuisi paremmin kontaktipinnalle. Kontakteja pitäisi välillä muistaa vahvistaa. Puomin jälkeen loppurata meni hienosti.

Tauon  jälkeen Cindy oli jo väsyneempi. 8. ja 2.esteellä treenaasimme yksittäin takaakiertoja. Kasille ei saatu kunnolla vauhtia, kun kepit hidastivat ja ohjaus ei mennyt yhtään paremmin. Ykköseltä haimme kunnolla vauhtia ja takaakierto-persjättö onnistui aika hyvin kakkoselle. Aan kautta otettiin irtoamista 4.esteelle. Lopuksi otettiin A-estettä ja puomia yksittäin, että kouluttaja naksutteli ja alustalla oli palkka. Olen tyytyväinen treeneihin!


Asuntolalla kävin lisäämässä Cindyn palautusjuomaan vettä ja joimme molemmat ennen jäädyttelylle lähtöä. Treeneistä pääsimme vähän ennen seitsemää. Jäähdyttelemässä olimme vartin verran. Illalla ei enää kummempia tehty. Itse kävin suihkussa ja söin iltapalaa. Cindykin sain ruoan ja pääsi vielä ennen nukkumaan menoa ulkona käymään. Nukkumaan aloimme yhdeksän kymmenen välillä ja taas perjantaille oli viideltä herätys.

4 kommenttia:

 1. Miks sulla ei oo omaa pyörää koulussa mukana? Vai eikö teillä saa olla omia pyöriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo omaa pyörää mukana, mutta saisi kyllä olla. En ole jaksanut tuoda sitä tänne.

   Poista
 2. Eikö sulla oo vielä kesäloma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän olin jo kolme viikkoa lomalla toukokuussa :D Ens viikosta eteen päin olen myös kolme viikkoa lomalla.

   Poista