tiistai 16. toukokuuta 2017

Piikki

Vihdoin pääsen aukaisemaan tietokoneen ja istumaan blogin ääreen. Mielessä on vaikka minkälaisia postauksia, mutta tuntuu että koko ajan on jonnekin menossa eikä olisi aikaa. Ahkeran postailun lisäksi haluan muokata ulkoasun keväisemmäksi tämän loman aikana. Perjantaina suuren tavaramäärän kanssa pääsimme kotiin ja eilen sain viimeisetkin tavarat omille paikoille sekä huoneeni siivottua. Mutta mennään asiaan. Postaukset tulevat aikajärjestyksen sijaan nyt tärkeysjärjestyksessä, koska haluatte varmaan tietää Fannyn luustokuvauksesta, joka oli eilen.


Aika oli klo 10. Paikalla olimme hyvisse ajoin ja käytin Fannya ennen sisälle menoa ulkona. Hirveästi oli kiinnostavia hajuja ja Fanny teki pissan. Fanny oli vähän aralla päällä. Ensin eläinlääkäri kyseli tietoja, sama lääkäri oli tälläkertaa kuin tammikuussa Cindylle sterkkaukseen ja Fannylle rokotukseen. Ensimmäisenä hommana kävimme ulkona ja eläinlääkäri katsoi Fannyn liikkeet. Mietin, että tehdäänkö tätä osiota olleenkaan ja hyvä kun tehtiin. Eläinlääkäri kävi Fannyn läpi ja puntari nytti painoa reilu 20kg. Fannylla ei ollut takajaloissa kovin suurta painoeroa, mutta etujaloissa vasemalle varasi enemmän painoa. Rauhoite pyllyyn ja odoteltiin, että Fannyy rauhoittuu. Aika kauan Fanny vaan oli ja näytti, että rauhoite ei vaikuta. Sitten se alkoi huojumaan ja pyysin maaten. Silmät alkoivat mennä kiini ja hitaasti, mutta varmasti pisti pääkin maahan. Eläinlääkäri sanoi, että kuvauksessa menee noin tunti ja voidaan käydä jossain sillä välin.

Kävimme Lidlissä kaupassa ja söimme autossa välipalaa. Aikaa oli mennyt melkein tunti ja menimme takaisin eläinlääkärille odottamaan. Menimme eläinlääkärin kanssa tietokoneelle katsomaan kuvat ja Fanny nukkui vielä patjalla. Ensin eläinlääkäri näytti oikean olkanivelen kuvan ja sieltä löytyi kalkkeuma jänteen kiinnityskohdassa. Siitä kalkkeumasta en tiedä tämän enempää ja sen ei pitäisi varmaan aiheuttaa mitään. Kuvassa näkyi vielä oikean takana vasen olkanivel ja se oli ihan normaali. Seuraavana kuvana oli selkä ja eläinlääkäri sanoi, että sieltä löytyi syy. Selkä oli kahdessa kuvassa ja lähdimme käymään kuvat läpi kaula- ja rintarangan kautta lannerankaan. Kaulassa ei mitään, eikä rintarangan alussakaan mitään, mutta sitten tulivat ensimmäiset luupikit vastaan... Niitä on kaksi vierekkäisissä nikamaväleissä. Lannerangassa oli jo useampia piikkejä, sekä pari-kolme jo melkein luutunutta siltaa nikamien välillä, jos eivät olleet jo kokoonaan luutuneet. Lähellä hännän tyveä oli yksi murtunut silta nikamien välissä. Tuomioksi siis spondyloosi. Lonkat oli ihan hyvät, eivät mitään priimaa, mutta niillä pärjätään. Polvet eläinlääkäri oli muuten tutkinut tunnustelemassa ja ne olivat terveet. Eli jouduimme aloittamaan Fannylle kipulääkityksen. Oli kolme eri vaihtoehtoa, joko päivittäin annettavat tabletit, pistokset tai pitkävaikutteisemmat tabletit jotka annetaan kerran kuukaudessa. Lääkäri laski halvimman vaihtoehdon, kerran kuussa annettava kipulääke oli halvin ja onhan se muutenkin helpoin. Nyt alkuun annetaan tiheämmin kipulääke, että välissä on vain kaksi viikkoa, sen jälkeen jatketaan neljän viikoin välein.


Fanny jää nyt virallisesti kevyemmälle liikunnalle. Remmilenkkejä päivittäin, että liikunta olisi rauhallisen tasaista, yksittäiset vapaapäivät sallin sielä täällä. Agilitya ja mitään muutakaan fyysisesti raskasta ei enää ikinä. Ei pyöräilyä, vetämistä, enkä varmaan anna kovin riehua toisten koirien kanssa, koska nikamien välissä silta voi murtua ja tekee sitten kipeää. Cindyn kanssa hallitusti ja rauhallisemmin. Eläinlääkäri sanoi, että juosta sen kanssa saa, jos vain Fanny tahtoo, koiran ehdoilla aika paljon tässä liikunnassa mennään. Ajattelin, että jos sen kanssa kokeilisi parin kilometrin juoksulenkkilä jossain välissä. Kunhan metsät sulaa lumista niin sinne on kiva lähteä pehmeälle alustalle kävelemään ja uinti tulee olemaan varmaan yhä enemmän mukana Fannyn liikunnassa. Fysioterapeutille mennään, toivottavasti vielä tämän minun loman aika, sieltä saadaan varmaan jotain jumppaohjeita ja muutenkin tosi paljon apua! Akupunktiota ja muuta kivaa pitää kokeilla fyssarilla.

Eläinlääkäristä suuntasimme vielä Cittariin sekä Mustiin ja Mirriin ostamaan lisäravinteet Fannyn raakaruokintaan, siitä voin kertoa myöhemmin vähän tarkemmin. Vielä ennen kotiin lähtöä kävimme Rukan lähistöllä koirahoitolaa katsomassa, jonne olen menossa työssäoppimaan elokuussa ja työpaikkaohjaaja sai allekirjoittaa työssäoppimisen suunnitelmat. TOPista tulee varmasti kiva!

Fanny pääsi loppupäiväksi ja yöksi sisälle rauhoitteen takia. Fanny oli aika väsynyt ja nukkui koko ajan. Sai ensimmäisen kipulääkkeen. Tarpeitaan ei tehnyt vuorokauteen. Illalla laskeskelin lisiä varmaan tunnin ja Fanny sai ensimmäisen ruokansa raakaruokaa. Melkein puolet jaksoi syödä. Minun ei tarvinnut enää Cindyn kanssa lähetä lenkille, koska äiti ehti ennen minua ja olivat reilu tunnin lenkillä.

Aamulla Fannylla ei ollut oikein ruokahalua syödä ruokaansa loppuun, vähän maisteli kun kädestä tarjosin. Keksin, että otan Fannyn mukaan keskustaan. Minulla oli hammaslääkärillä vuositarkastus ja sen jälkeen äiti meni tunniksi kuntosalille. Siinä välissä sitten kävimme Fannyn kanssa 4,5km lenkillä. Postista hain meidän DogsFirstiltä saamamme palkinnon. Nyt on herkkuja treenaamiseen ja herkutteluun! Fannylle käytän jatkossa viljattomia lihaherkkuja, esimerkiksi Oscarin, mitä oli useampi pussi palkintona. Cindy tuli siis DogFirstin KEVÄTTÄ RINNASSA -kuvakisassa toiselle sijalle ja voitti herkkupaketin. Kiitos kuvasta tykänneille!

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Loppuun luustokuvat:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti