sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Ohjattuja agilitytreenejä

Torstaina alkoivat minun ja Cindyn ohjatut agitreenit koulun kentällä. Treenien piti alkaa jo viime viikolla, mutta lumisateen takia kenttä oli lumessa. Kenttähän ehti olla viikon sula ja tiistain ryhmät pääsivät jo viime viikolla treenaamaan, mutta sitten päivää ennen meidän treenien alkua lunta alkoi satamaan... Ensi viikolla vielä pääsemme treeneihin, loman takia kolme kertaa jää välistä ja loman jälkeen päästään enää yksiin treeneihin. Meidän kolmen koirakon ryhmälle aikaa oli tunti ja vartti, aikaa meni hukkaan radan rakentamiseen ja tietenkin meidän piti tutustua. Jokainen siis ehti ennen seuraavaa ryhmää treenaamaan yhden kerran aika pitkän aikaa, ehkä 10-15min.

Rata oli ihan kiva, kaikki kolme koiraa oli makseja, joten rimat oli 55cm. Heti kepeille homma stoppas. Linja kepeille olla ehkä vähän huono ja Cindy yritti lähteä vasemmalta puolelta pujottelemaan. Uusi yritys ja yritin lähteä muka Cindystä erkanemaan tarkoituksena mennä 5.esteen taakse. Eihän se sitten onnistunut ja alettiin sitten hinkkaamaan keppejä, kouluttajalle annoin nameja sekä alustan. Cindyhän meni alustasta ihan sekasin, eikä malttanut pujotella loppuun. Hetken hinkkaamisen jälkeen kepit alkoi jotenkin edes sujumaan. Vitoselta jatkettiin rataa. Kasille en ohjannut tarpeeksi ja Cindy kielsi. Kympille minulla tuli kiire ja sössin niin, että Cindy kielsi. Hommat alkoi sujumaan ja radasta kaikki muut esteet meni kivasti, kepit olivat torstaina vaikeat Cindylle. 16.kepeillä Cindy meni sekasin pujottelemisesta, kun alkoi katsomaan kentän ulkopuolella olevaa koiraa ja kouluttajakin siinä vieressä oli. Kokeilin putkesta 14-15 esteet ohjata molemmilta puolilta. Kun ohjasin Cindyn vasemmalta puolelta, että 15.esteelle tuli takaakierto, Cindy kaarre ei venynyt niin pitkäksi. Pitkään treenaamisen takia Cindy alkoi väsymään, mutta ihan hyvä vauhti sillä jaksoi olla loppuun asti. Toivottavasti ensi viikolla treenit menisi vähän paremmin ;D


Eilen Kuusamosta Posiolle tuli kouluttaja pitämään aksatreenit. Ja pelkästään tämän takia tulimme Cindyn kanssa taas kotona käymään, kun ilmaista treeniä oli tarjolla :D Ensin kuulosti siltä, että sinne ei olisi kukaan tulossa minun ja yhden toisen henkilön lisäksi. Kaveri tuli sitten sinne huumorilla grossepennun kanssa. Fanny sai jäädä kotiin, koska luunton tilanne on vielä suuri kysymysmerkki. Ajattelin, että Fanny olisi lähtenyt sinne kattomaan vain, mutta sitten se olisi ollut sielä vain haitolla, jos porukkaa olisikin ollut enemmän. Huikeat kolme ihmistä meitä oli koulutuksessa ja neljä koiraa. Rataa en väsäile tähän Agility Mapsilla, koska rata oli yksi Active Dogin/One Mind Dogsin kouluttajan rata ja jossain hänen aiemmasta radasta luki, että sitä ei saa julkaista missään.

Rata rakennettiin kaikki yhdessä ja me pääsimme Cindyn kanssa toisina radalle. Odotellessa pyörittelin Cindyä vähän ja leikittiin Råtalla. Rata oli 17 estettä pitkä ja ensimmäisellä treenikerralla menimme 8.esteelle asti. Eipä siinä mitään ongelmaa silleen ollut. Kouluttaja sanoi, että hyvin jätin Cindyn lähtöön, että sillä oli hyvä linja lähteä. 2.esteenä oli A-este, kolmosella pyöräytin sen, sitten hyppysuoralla tein persjätön ja hyppyjen jälkeen kolme kertaa putkeen. Se pyötäytys oli huono, koska linja seuraavien hyppyjen jälkeen ei ollut suora putkeen. Persjättö oli turha, koska siinä tulin vain Cindyn eteen ja se hidasti menoa. Putkilla minun olisi pitänyt odottaa Cindy putkesta, että oltaisiin yhdessä menty seuraavalle putken suulle niin omalla liikkeelläni olisi saanut pidettyä Cindyn hyvin vauhdissa. 3.esteellä kokeilin sekä jaakotusta, että viskiä. Kouluttaja jäi pitämään Cindyä kiini A-esteen viereen ja minä menin omalle paikalle tekemään ohjaukseni. Molemmat ohjaukset sujuivat tosi hyvin yksittäin ja esteellä Cindy kääntyi tiukasti! Kokeiltiin mennä rata 8.putkelle asti. Muutenhan se meni hyvin, mutta kolmosella minulla tuli kiire ja paniikki tehdä jaakotus ja Cindy jäi vähän mietimään hyppääkö vai ei.


Toisella, eli viimeisellä treenikerralla jatkettiin rata loppuun. Putken jälkeen hypylle pakkovalssi-valssi. Tälle esteelle olin alunperin ajatellut takaakieto-perjättöä, mutta koiralla oli pakkovalssilta suora linja toisen hypyn kautta aiemmin 3.esteenä olleelle hypylle takaakiertoon. Nämä treenit oli tosi hyvät ja minulle valkeni paremmin tämä koirien linjat ja se, että niiden on parempi olla suoria! Cindy meni hyvin takaakiertoon ja sieltä sitten A-esteelle. Kahdella seuraavalla esteellä ei mitään kummempaa ja tein liikkuvan valssin ennen keppejä. Keppejä meidän piti sitten jäädä hinkkaamaan, koska Cindy tuli vain ensimmäisestä välisä läpi eikä tajunnut jatkaa keppejä. Hypylle takaakierto ja sen kautta Cindy kepeille, minun piti muistaa odottaa, että Cindy pujottelee ensimmäisen välin ja lähdin sitten liikkeelle takaaleikaten. Tehtiin samaa myös niin, etten takaaleikannut vaan jatkoin keppien vasemmalla puolella ja sitten rata olisi jatkunut vielä hypylle ja putkeen. Kokeiltiin keppejä myös niin, että suoristin Cindyn linjaa kepeille ja menin keppien vasemmalta puolelta. Lopuksi mentiin koko rata. Jaakotus kolmoselle meni vähän pieleen, pakkovalssikin olisi ehkä voinut paremminkin mennä, muuten rata taisi mennä oikein kivasti, jos muistan oikein! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti