sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

OKK:n agilitykisat

Perjantaina menimme Cindyn kanssa Ouluun junalla. Äiti tuli myös sinne ja yövyimme sukulaisten luona. Syönnin ja ruokakaupan kautta heille ja siellä oli vastassa viiden kuukauden ikäinen labukka tyttö. Cindystä se oli niin innoissaan, eikä meinannut millään jättää Cindyä rauhaan. Cindy ei juuri välittänyt pennusta, välillä saattoi takaisin sanoa tai leikki sen kanssa. Illalla käytettiin koirat lenkillä ja saivat ladulla juosta vapaana, pentu yritti Cindyn vauhdissa pysyä mukana:D

Lauantaina sitten oli ne kisat 3-luokan maksien ja medien osalta, Cindyn kanssa kisattiin C hyppyrata ja B agilityrata. A rataa en enää viittinyt hamstrata mukaan, koska muutenkaan ei kummemmin kisoissa pärjätä. Aamulla sain pentuakin hoitaa sen verran, että klo 8 sille ruoka ja käytin molemmat koirat yhdessä pissalenkillä ennen kisoihin lähtöä. Pentu roikkui Cindyssä kiini eikä meinannut rauhaa antaa tarpeille. Yö oli koirilla mennyt ihan kivasti kodinhoitohuoneessa ja pentukin mukavan rauhallisesti sielä oli. Kissa oli vissiin haitolla käynyt, ainakin äiti oli yöllä kuullut jotain Cindyn ulinaa. Illalla Cindy sai hirveän hepulin kissasta, kun sen huomasi.

Makseilla tutustuminen hyppyrataan oli puoli yksitoista, paikalla olimme jo yhdeksän jälkeen. Kello oli lähemmäs varttia vaille kymmenen, kun lämppälenkille lähdettiin Cindyn kanssa. Radan rakennusta seuratessa sain todeta, että ei se rata nyt niin hirveän vaikea ole. Tuomaria en tiennyt nimeltään ja mietin, että minkälaisia ratoja hänellä on, ettei vaan olisi kovin vaikeita. Kyseinen tuomari oli Koiramessuilla mukana agilitynäytöksessä tuomaroimassa viestikilpailua.


Ei olisi voinut parempaa ilmaa olla kisapäivänä! Aurinko paistoi ja ulkona tarkeni hyvin fleecetakilla. Hallin vieressä oli hyvä lämmitellä vanhoilla laduilla. Kun päästiin syrjemmäs, Cindyn pääsi vapaana menemään. Aikataulu piti hyvin paikkaansa ja pääsimme ajallaan tutustumaan rataan. Hetken aikaa ehdin viimeisiä medien suorituksia katsoa. Rimat oli muuten 60cm, mutta tuomari ilmoitti kahden muun esteen rimat olevan 55cm.

Cindyn kanssa oltiin noin puolessa välin makseja, joten hetken aikaa saimme odotella. Ulkona kävimme, jos Cindy olisi vielä viime hetken tarpeet tehnyt ja lämmittelyesteillä kävimme kepit pujottelemassa. Ajattelin, että tällä radalla teemme kaikkemme, kun Cindy vielä tällä kaikkien energiavarojen kanssa on parhaillaan. Heti kolmannelle esteelle kielto. Cindy taisi vähän jäädä katselemaan ratahenkilöä ennen estettä ja minun ohjaus taisi pettää siinä samalla. Muuten rata meni sitten ihan kivasti ja yliaikaakin tuli mukavasti melkein 10 sekuntia.

Mietin, että miten helppo agilityrata oli kolmosluokkalaisille, melkein olisi ykkösiin verrattavissa, tai sitten olen vain luullut kolmosten ratoja jotenkin erityisen vaikeiksi :D Radalla ei ollut kummempia kohtia, eniten mietitytti vaan A-este, kun putki oli mukavasti minun tiellä, että hyppääköhän sinne kontaktipinnan yli kun jouduin vähän kiertämään. Rata meni  tosi hyvin ja Cindyllä vain vauhti kiihtyi loppua kohden! Ennen ensimmäsitä putkea Cindy meinasi vähän eri suuntaan lähteä ja ennen keppejä se huomasi äidin kentän laidalla :D Itsekkin muistin juosta ja kiriä. Puhtaasti maaliin, mutta tältäkin radalta noin 5 sekuntia yliaikaa.

Heti radan jälkeen Cindylle palautusjuomasta puolet ja puin vähän enemmän vaatetta päälle ennen jäähdyttelylenkkiä. Käytiin taas melkein sama lenkki kävelemässä kuin lämmitellessä. Cindy pääsi vapaana juoksemaan ja sain Cindyn touhuille nauraa. Kepin huomasi maassa ja otin sen sitten Cindyle heitettäväksi. Sitä nouti innoissaan, eikä meinannut helposti siitä luopua. Oli se vaan niin iloinen ja virtaa riitti hyvin kahden radan jälkeen muihin juttuihin.

Henkilön Kuin Siskokset (@kuinsiskokset) jakama julkaisu

Hallissa pakkasin tavarat kasaan, kävin katsomassa toisenkin radan tulokset ja katsoin medeistä yhden suortuksen A radalta, että minkälainen rata se oli. Tosiaan C radalla sijoitus 10/25 (viimeinen tuloksen saanut ja B radalla sijoitus 11/26, sija tippu muutaman alemmas yliajan takia. Kisakirjan hain ilmoittautumisesta ja lähdettiin pois.

Ideaparkissa käytiin parissa liikkeessä. Hööksissä kävin näyttämässä äitille yhden takin ja housut, joita olen pitkään halunnut. Tosi hyvät koirahommiin, retkeilyyn ja vapaa-ajalle. Olisi Hööksissä parit eri kengät, jotka olisi varmasti hyvät retkeilyyn ja koirien kanssa muuten vain kävelyyn. Takki ja housut oli tosi kivat ja äitikin tykästyi niihin, vielä eivät lähteneet mukaan, mutta ehkä käydään joskus ostamassa ne tai tilataan, kun kokokin on tiedossa. Mustista ja Mirristä käytiin hakemassa se oikea Furminaattori, joka on tarkoitettu  pitkälle karvalle. Oli mukavasti kanttiksille tarjouksessa ja nyt on edes jonkulainen harja kotona, jolla Fannya harjata. Samalta hyllyltä otettiin myös hammasharja ja tahnaa, katsotaan tekeekö ne mitään Cindyn hampaille.

Cittarin kautta käytiin äidin kaverin luona syömässä. Cindy pääsi mukaan sisälle ja siellä oli nuori uros seropi, josta Cindy ei välittänyt ja irvisti/murisi sille. Sitten kohti kotia...

4 kommenttia:

 1. Voiko eläintenhoitajaksi opiskelevat suorittaa traktorikortin koulussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos sitä ei ennestään ole, se pitää hankkia. Minä aion hankkia kortin nyt ensimmäisen loman aikana. Ilman traktorikorttia ei pääse ykkösvuoden lopulla ulkopuoliseen toppiin.

   Poista
  2. Voiko sitä suorittaa Kajaanissa jossain autokoulussa vai missä aiot suorittaa?

   Poista
  3. Voihan sen Kajaanissakin suorittaa katsastusasemalla. Aion suorittaa sen Rovaniemellä, siellä se on helppo käydä vanhempien kanssa.

   Poista