maanantai 3. huhtikuuta 2017

Agitreeniä, koiran hoitoa ja möllikisat

Kisojen jälkeen pari aksatonta päivää välissä ja tiistaina (28.3) otettiin lyhkäinen treeni. Kerhomme Nimenhuudosta löysin kivan radan, johon aidat sopivasti riittivät. Aluksi mentiin vain 40cm rimoilla, jotta Cindyllä varmasti olisi vauhtia ja hyvä vire, myöhemmin menimme 50/55cm rimoilla.

Rata oli siinä mielessä haastava, koska se oli niin monimutkainen. 9.kepeit oli ehkä haastavimmat ja loppuun tuli kiva loppusuora. Rata pätkittiin neljään osaan, jokainen osa kerran pari ja lopuksi koko rata kaksi kertaa. Koko rataa mentäessä sai koko ajan miettiää, mihin seuraavaksi mennään, koska rata oli sen verran monimutakinen.

Cindyllä oli koko treenin ajan ihan hyvä vire ja vauhti. Ensimmäinen pätkä 1-5. Muuta ongelmaa ei ollut kuin se, että Cindy kerran lopetti pujottelun liian aikaisin. Keppien loppuun valssi ja rata olisi siitä jatkunut hyppyesteelle. Toisessa pätkässä 6-10, 9.kepit oli haastavat, koska Cindy siinäkin lopetti pujottelun herkästi kesken. Minun piti odottaa, että Cindy tuli kepit loppuun ja lähdettiin sen jälkeen suuntaamaan seuraavalle esteelle. Viimeiset pätkät 11-17 ja 18-22 olivat sitten helpompia ja suoraviivaisempia. Koko rata meni kivasti ja ihan onnistuneesti :)
Keskiviikkona sovimme erään tuttavan kaverin kanssa, että tulen hänen koiraa hoitamaan lauantaipäiväksi (1.4). Perjantaina menimme jo Cindyn kanssa heille yöksi ja meillä oli oikein kiva lauantaipäivä koirien kanssa. Lähes 1,5 tuntia olimme lenkillä ja minä kävelin melkein 5,5km, koirat juoksivat sen vapaana varmasti tuplasti. Lenkin jälkeen Cindy ja Saga saivat tunnin syödä naudan luita parvekkeella.

Leikkaus on tehnyt Cindyn ehkä vähän hölmäksi ja lenkillä jotkin asiat ovat niin mörköjä. Pari kuukautta sitten lenkillä Cindy haukkui kelkkauran merkille ja se oli niin ihmeelinen. Lauantaina Cindy sitten haukkui yhdessä pihalla oleville puutolpille. Lähempänä toisten pihalle ei viitsitty käydä tolppia ihmettelemässä. Onko muiden nartuille käynyt näin sterkkauksen myötä?

Lenkillä meillä ei ollut tylsää ja noiden jutuille sain nauraa! Lumipesuja ottivat ja Cindy yritti pariin kertaa saada Sagan leikkimään. Sagan myötä myös Cindy innoista oksista ja niitä repivät kilpaa. Muutamat valokuvat otin koirista ja Saga innostui lumipaakkuja kantamaan. Saga on oikein kiva porokoira tyttö, joka on kunnon tykki agilitykentillä!

Eilen kävimme RumaRakilla möllikisoissa. Ilmoitin meidät ennakkoon kisaavien luokkaan ja otin meille kolme starttia, joka oli maksimimäärä per koira. Supermölli alkoi jo puoli neljä ja alustavasti arvioitiin, että kisaavat alkavat aikaisintaan klo 16.50. Cindyn kanssa lähdimme hallille neljän jälkeen ja kävellessä meni puolisen tuntia. Heti halliin emme päässeet ilmoittamaan paikallaolostamme, koska vielä oli kesken mölliluokka ja hallissa ei silloin saanut olla muita koiria. Kun luokka loppui, kävin ilmoittamassa meidät ja näytin Cindyn rokotukset. Sillä välin, kun rataa rakennettiin, kävimme Cindyn kanssa vielä ulkona. Makseissa starttasimme Cindyn kanssa kolmansina ja toisen kerran melkein heti perää, välissä oli vain yksi koirakko.

Ensimmäinen kerta oli paras, Cindy oli raketti! Neljännelle esteelle tuli  kielto. 7.putkella Cindy meinasi käydä tuomaria moikkaamassa, kun hän oli juuri keinulla katsomassa meidän menoa. Loppusuoralla minä sain oikeasti juosta, että ehdin viimeiselle esteelle Cindyn mukaan.

Kun välissä oli vain yksi koirakko ennen meidän toista starttia, eihän siinä itsekään oikein ehtinyt palautua ja radalle sai mennä aika hengästyneenä. Nyt Cindy oli alkuun vähän hidas ja taas kielto neljännelle esteelle. Loppua kohden kiihdytti ja muurilta tuli palikoita alas.

Ennen kolmatta suoritusta oli onneksi useampia koirakko ja ehdittiin käydä ulkona vähän kävelemässä. Viimeisellä suorituskerralla Cindy taas alkuun vähän hidas, mutta lisäsi vauhtia. kolmannelle ja neljännelle kiellot.

Tuloksella 5 ei ylletty palkintosijoille, vaikka vain yksi nolla tuli, oli sen verran parempia aikoja muilla. Jos oltaisi palkinnoille päästy ja saatu valita hihna, olisin ottanut Fannylle vihreän grippihihnan, joka olisi sopinut vihreään Rukkan pantaan ;)

2 kommenttia:

  1. Onko teillä koulussa kuinka paljon ratsastusta ja yleensäkkin hevosia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen vuosi opiskellaan kaikkia kolmea eläintä, mitä täällä on: nautaa, koiraa ja hevosta. Tallilla tehdään työvuoroja, eli perus tallitöitä ja hoidetaan hevosia. Meillä menee jaksot kolmen viikon jaksoissa ja aina yhden kolme viikkoa työskentelee yhdessä yrityksessä, joko navetalla, tallissa tai koirakeskuksella. Sitten siirtyy seuraavaan yritykseen ja kierros alkaa sitten alusta. Tallijaksolla työvuorojen lisäksi on tietoiskuja, eli käydään teoriaa hevosista ja sitten on niitä liikutuksia, eli ratsastetaan ja ajetaan hevosilla. Ratsastukset ovat ohjattua eli ns. ratsastustunteja ja joskun mennään myös itsenäisesti. Ensimmäisen vuoden jälkeen voi ottaa opintoihin hevosia. On kaksi eri tutukinnon osaa hevosista, jotka voi valita: hevosen hoitaminen ja hevosen ajaminen ja ratsastaminen.

      Poista