maanantai 13. maaliskuuta 2017

Tuloksia ja yliaikoja

Loma tosiaan alkoi perjantaina ja meidän ensimmäinen etappi Cindyn kanssa oli Rovaniemi. Raxissa käytiin isoveljen kanssa syömässä ja äidin kanssa vaatekaupoilla. Mustista ja Mirristä haettiin palautusjuomajauhetta, tarjousherkkuja, perjantai-illaksi Cindyn ruokaan lihaa sekä dental purutikkuja. Cindy pääsi mukaan myymälään. Puntarilla kävi ja kassalla sai herkkuja työntekijältä.

Loma alkoi, mutten silti saanut nauttia ensimmäisenä yönä pitkistä yöunista. Puoli kuudelta soi herätys ja seitsemältä tarkoitus lähteä Torniota kohti. Cindy sai 2dl energiajuomaa ennen lähtöä, aamuruokaa ei.

Huoltoasemalla pysähdyttiin kahville ja vessaan. Torniossa olimme noin kymmenen yli yhdeksän. Kävin ennen lämmittelylle lähtöä ilmoittautumassa. Lämmittelyksi 20min reipasta kävelyä, muutama hölkkäpätkä ja Cindy sai ihan vähän aikaa irti ottaa pari spurttia. Tavaroiden kanssa sisälle ja valmistautuminen ensimmäiseen rataantustumiseen ja lämmitteyesteillä käymiseen. Hallissa oli plussan puolella ja menin pelkillä juoksuhousuilla. Lämmittelyesteillä otettiin muutamat hypyt. Cindylle desi energiajuomaa ja vesi muuten tarjolle.


Jokainen rata oli reilu 170m pitkä, ihanneaika kaikissa 51-52 sekuntia ja rimat 60cm. Radat olivat tavallaan helppoja, mutta muutamia hankalampia kohtia löytyi. 

Ensimmäisellä radalla tein itse virheitä. Missä katsekontakti koiraan? Videolta näette kaikkien ratojen suoritukset. Aina radan jälkeen käytiin ulkona hetki kävelemässä ja ennen toista ja kolmatta rataa Cindy sai desin energiajuomaa. Ennen suoritusta ainakin yritin nostaa Cindyn virettä haukuttamalla, tempuilla ja muuten tsemppaalla. Cindy jaksoi hyvin kaikki kolme agirataa ja vauhtia oli. Tuloksena 15 + yliaikaa ja 7.sija.

Toisella radalla ratahenkilöt olivat huonoissa kohdissa, Cindy kävi niitä moikkaamassa pari kertaa. Puomin alastulolla se liukastui juuri ennen kontakti pintaa. Saa nähdä on mitä kireyttä, kipua tai revähdystä etupäässä tämän takia on. Tänään mennään molempien hurttien kanssa hierontaan/jäsenkorjaukseen. Toisella radalla loppurata mentiin lujaa ja sain loppusuoran oikeasti juosta! Tulos 10 + yliaikaa ja 7.sija.

Loppua kohden vain parani. Viimeinen rata tehtiin puhtaasti, jäin vähän varmistelemaan. Tällä kertaa Cindy ei mennyt ratahenkilöiden luokse. Tälläkin radalla tuli yliaikaa, kuudesta sekunnista kiini LUVA. Pääsimme kuitenkin kolmannelle sijalle ja palkinnoksi valitsin 8€ lahjakortin Vauhtikoiralle. 

Toisaaltaan olen tyytyväinen. Cindy jaksoi hyvin, eikä ollut niin hidas. Minun pitäisi muistaa se kontakti ja nuo ratahenkilöt Cindyn pitäisi unohtaa. Eniten ärsyttää yliajat. Jospa kohdallemme sattuisi tuomari, jolla olisi löysemmät ajat ja/tai lyhyemmät radat. Nämä oli ensimmäiset kisat tälle vuodelle ja keskiviikkona onneksi päästään valvoan silmän alle. Toivottavasti sieltä tarttuisi jotain mukaan. Ehkä en viitsi ohjattujen treenien lisäksi treenata kovin ennen seuraavia kisoja, ettei huonossa vireessä treenaamisella hankita paskaa makua suuhun. Ennen näitä Tornion kisoja treenit Rakki-Areenalla meni huonosti, kun Cindy ei oikein jaksanut. 

 
Jäähdyttelylenkin jälkeen lähdimme takaisin Rovaniemelle ABC:n kautta, seisovasta pöydästä ruokaa. Illalla olimme sitten kotona yhdeksän aikoihin. Koirat olivat jälleennäkemisestä iloisia. Sisällä saivat sen aikaa ollaa, kun ruoat laitoin valmiiksi ja söyvät sisällä. Fannyn kynnet olivat kasvaneet järkyttävän pitkiksi ja ne minun oli pakko leikkata! Talvella kynsiä saa ainakin kerran kuussa leikata, koska ne kasvaa niin nopeasti. Kesällä onneksi  kynnet kuluvat ja niitä ei tarvitse mistaa leikata silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti