tiistai 28. maaliskuuta 2017

Se jäi sekunnista kiini!


Lauantaina seitsemältä oli herätys. Tavaroiden pakkaaminen ja aamupalaa ääntä kohti, kyyti tuli hakemaan yhdeksän jälkeen. Cindyn nesteytyksen olin taas aloittanut torstaina normaaliin tapaan. FitDogin energiajuomaa 3-4 kertaa päivässä desi tai vähän enemmän kerrallaan. Kyydin kisoihin olin järjestänyt järjestävän yhdistyksen Faceryhmässä. Samalta henkilöltä paluukyyti olisi ollut vasta illalla kisojen jälkeen, mutta minun piti olla kuudelta iltatallissa. Kisoista oli tapahtuma Facessa ja sieltä yritin kyytiä takaisin kysellä, mutta sieltä ei mitään irronnut. Tiedossa oli 5km kävely pallohallilta Seppälään.

Oltiin Cindyn kanssa siis hyvissä ajoin kisapaikalla, koska henkilö jonka kyydissä pääsin, kisasi itse jo 1-luokassa. Ei haitannut, oltiinpahan ajoissa paikalla! Tavarat halliin, ilmoittautuminen ja käytin Cindyn vielä ulkona, ettei sisälle varmanakaan tulisi vahinkoa. Iso pallohalli kaikusi kuulutuksista ja koirien haukunnoista ja katolta tippuva lumikaan ei kuulostanut kivalta. Käveltiin vähän hallissa, että Cindy tottuisi siihen ja käytiin katsomassa lämmittelyesteet. Hylkäsin Cindyn häkkiin ja menin seuraamaan ykkösten ensimmäisen agilityradan meininkiä. Kun ykkösten toinen rataantutustuminen alkoi klo 11 ja meidän ensimmäinen tutustuminen oli klo 12, otin Cindyn häkistä ja odoteltiin nurmella vielä muutama minuutti ja tasan yksitoista lähdettiin noin puolen tunnin lämmittelylle. Cindy huomasi ennen lähtöä jonkun tosi kivan koiran ja olisi niin halunnut leikkiä sen kanssa, meni leikkiasentoon ja huomasin sen fiiliksestä, että olisikohan tänään hyvä kisapäivä.

Lämmittelyllä käveltiin reippaasti ja muutamat hölkkäpätkät. Cindyä kävin häkillä juottamassa ja kävimme lämmittelyesteillä ottamassa muutamat hypyn. Hallin toisessa päässä alkoi kahdeltatoista mätsäri ja joku lapsi oli esteillä hyppelemässä koiran kanssa. Odoteltiin Cindyn kanssa hetki ja ajattelin, että jos kohta eivät lähde niin menen sanomaan, että esteet on agikisaajien käytössä ja meidän pitää päästä esteille. Onneksi ne lähti siitä ja menin säätämään rimoja. Cindylle takki niskaan ja häkkiin odottamaan, kun itse menin radan laidalle odottamaan tutustumista. Ensin oli B rata ja sen jälkeen vasta A, molemmat agiratoja. Olin aiemmin Anders Virtasen kisaratoja katsonut netistä ja ne olivat ihan kivoja. Tutustumisessa ehdin käydä radan useamman kerran läpi ja se oli kiva!


Hain Cindyn häkistä ja odotettiin jännityksissä radalle pääsyä. Viime kisoissa ei ole noin paljoa jännittänyt. Ehkä minua jännitti se, että nyt me oikeasi yritetään saada se nolla ihanneajan sisään! Radalla tein valsseja tarvittaviin kohtiin ja ohjasin tarkasti, että Cindy varmasti hyppää esteen oikeasta suunnasta. Valitettavasti radoista ei ole videota, ne olisivat olleet hyvä muisto näistä kisoista. Me tehtiin se, nolla ja Cindy oli nopea! <3 Radan jälkeen kehuin Cindyn taivaisiin ja annoin sille paljon herkkuja. Nyt jäätiin toivomaan, että se meni alle ihanneajan. Lähettiin ulkona käymään kävelemässä ja ovella vastaan tuli koirakerhomme kaksi muuta kisaajaa, jotka kisasivat kolmosissa. Hallissa kuulin myöhemmin kuulutuksen, jossa meille ilmoitettiin ykkössija ja LUVA! Myöhemmin kävin katsomassa tulokset ja aikamme meni reilu sekunnin alle ihanneajan, aiemmin LUVAt ovat jääneet alle sekunneista kiini!

Toinen rata oli vähän samanlainen, rata oli vähän lyhyempi ja aika tiukka, 47 sekuntia. Minua jännitti ihan hirveästi, tuntui että selviänköhän radalta hengissä, meidän pitää mennä lujaa. Puhtaasti se mentiin, mutten tiennyt riittikö se SERTiin kolmosluokkaan. Ulkona käytiin taas käppäilemässä. Tuloket kävin katsomassa, kolmossijoitus ja aikavirhettä sekunti! Se jäi niin pienestä kiini!

Palkintojen jaossa käytiin ja tuomari kehui B radan nollaa hienoksi 😊 Cindystä otin kuvan palkintojen kera ja tavarat änkesin reppuun, osan sitten häkkiin. Edessä oli yli tunnin kävelymatka... Heti alkuun tietenkin Google opasti umpikujaan, alun vastoinkäymisten jälkeen oltiinkin kohta keskustassa ja taas syrjemmässä aina vain lähempänä asuntolaa. Keskustassa oli jo sulaa ja rapasta. Cindyn käskin välillä lumihangessa kävellä, että vähän puhdistuisi. Viime metreillä päästin Cindyn hevosten ajoradalla irti, en jaksanut sitä enää taluttaa. Se muka jaksoi vielä juosta. Pihalla käskin Cindyn hypätä hangen päällä ja se hepuleissaan otti lumipesuja :D Minä vielä harjasin ja lumella pyyhin rapaa pois Cindyn jaloista ja mahan alta. Cindy tyytyväisenä nukkui loppupäivän ja sai kisoista voitettuja herkkuja syödä.

Nyt pitäisi päättä ensi kuun kisat. 29.päivä Ouluun olisi kiva mennä ja ennen sitä joko Haukiputaalle pääsiäisenä tai 22.4 Kuopioon.

2 kommenttia:

  1. Wau, nää on näitä mahtavia ja antoisia kisäpäiviä! Hurrjat onnittelut ja fiilistelyt meidänkin puolesta ruudun läpi ;D

    VastaaPoista