keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Raakaruokinnan pähkäilyjä

Haluaisin siirtää Fannyn raakaruoalle. Perehtymisen lisäksi äidin olisi hyvä suostua asiaan. En yhtään ihmettelisi, että Fannylla hiivatulehdus uusiutuisi nykyisellä ruokinnalla. Toivoisin, että raakaruoalla voisimme sanoa hei hei hiivalle, Fanny alkaisi muutenkin voimaan paremmin ja maha toimisi paremmin. Ainakin Kajaanissa ollessa Fanny kakkasi havoin isoja määriä. Huono ruokahalukin saattaisi loppua.

Lihamäärä olisi 300-400g, puoli kiloa saattaisi olla liikaa, koska kotona Fanny liikkuu niin vähän ja kevyesti. Lihat olisi ehkä järkevä tilata Vauhti Raksulta, lihaa kuluisi kuukaudessä vähän alle 15kg. Pähkäilen sitä, että miten eri lihoja pitäisi syöttää. Ostaa useampaa eri eläintä ja niiden välillä vaihtelee lähes päivittäin vai ostanko 20 kiloa esim broileria, syötän sitä reilu kuukauden ja sen jälkeen tilaan erän esim. nautaa ja syötän sitä seuraavan reilu kuukauden ennen uutta lihatilausta, joka olisi taas eri eläintä. Vinkkejä?

Lihan lisäksi luita olisi hyvä syöttää, jos lihan seassa ei ole ja rustoissa ei kuulemma ole kalsiumia, ainakaan tarpeeksi. Kaulat/siivet/koivet olisivat käteviä, niitä on helppo antaa muun ruoan seassa ja on nopeasti syötäviä. Jos ruoan mukana ei ole luuta joka päivä, pitäisi kalsium ottaa purkista, näin minua neuvottiin Katiskan Faceryhmässä. 

Lihan ja luiden lisäki Fannyn pitäisi maksaa ja/tai muita sisäelimiä 20-25g viikossa, jotta saisi A-vitamiinia. En tiedä olisiko kasviksia myös hyvä antaa ja puuttuukohan tästä vielä jotain muuta?

Lisät, joita olen ajatellut Fannylle:
- kalsium niinä päivinä, kun ei saa luuta
- sinkki
- möller tupla <-- omegat ja D-vitamiini
- merilevä

Puuttuuko joitain lisiä ja pitäisikö jotain muuttaa? Olisiko Fannyn raakaruokinta yhtään sinne päinkään? Vinkkejä saa antaa, kiitos! 😁


10 kommenttia:

 1. Mullakin vaihtuu omat koirat raa'alle heti kun saan oman asunnon ja koirat jää pelkästään minulle. Laskeskelin, että raaka tulee huomattavasti halvemmaksikin kuin 50/50 millä nämä nyt on. Voin suositella BE-balansia hyväksi vitamiinilisäksi. Meidän koirat saa sitä ruuan kanssa ja toimii hyvin. :)

  VastaaPoista
 2. Mitä hyviä ja huonoja puolia omassa koirassa on, jos se on mukana Seppälässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinä puolina ne, että on tekemistä vapaa-ajalla ja liikkuu enemmän ulkona. Jos on viikonloppuisin yksin asuntolalla, koirasta on seuraa. Huonona puolena se, että jos on paljon koulujuttuja, ei ole niin paljoa aikaa koiralle ja koira joutuu ehkä olemaan paljon yksin.

   Poista
 3. Käytetäänkö koulussa omaa koiraa mihinkään? Onko siitä koulu kannalta mitään hyötyä? Kannattaako omaa koiraa ottaa mukaan vai jättää kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä oikeastaan, ehkä joskus harvoin. Oli meillä liikuntatunnilla agilitya omien koirien kanssa :D

   Poista
 4. Pitääkö koiran olla rekisteröity tai leikattu, että sen voi tuoda kouluun?

  VastaaPoista
 5. Moikka! Miekin voisin suositella BE-lisää, tai muuta E-vitamiinin lähdettä. Kasviksia voi antaa mutta ei niistä liene juuri muuta iloa kuin kuitu. Lihojen kanssa ainaki itse olen tehnyt niin, että ostan kerralla vähän kaikkea ja syötän monipuolisesti. Miksei voisi mennä myös yhdellä lihalla toisaalta :)

  VastaaPoista