maanantai 20. helmikuuta 2017

Vuoden ekat agiepikset


Eilen siis möllikisailtiin ja lähes viisi tuntia meni aikaa Rakki-Areenalla. Hieman on enemmän osallistujia täällä päin möllikisoissa kuin meillä pohjoisessa. Lämmittelyt ja jäähdyttelyt tuli hallille kävellessä tehtyä. Ilmoitin paikallaolostamme ja näytin Cindyn rokotukset ja jäätiin vielä hetkeksi halliin leiriintymään. Häkki pystyyn, kenkien vaihto ja Cindylle tarjosin vettä. Laitoin sinne nappuloita, jotta vesi maistuisi paremmalta ja Cindy joisi. Lähdettiin sitten vielä ulkos kävelemään ja pari hölkkäpätkää otettiin.

Olin ilmoittanut meidät ennakkoon mölliin ja kisaaviin, yksi startti mölliin ja kaksi kisaaviin. Supermöllejä katsoin jonkin aikaa ja lähdettiin sitten ulos liikkumaan luokan loppuajaksi. Möllirataan tutustuttiin ja niitä katsoin hetken. Radat julkaistiin jo tapahtuman Facesivuilla alkuviikolla. Jonkun suorituksen loputtua sujahdimme Cindyn kanssa ulos ja odottelimme sielä meidän suoritukeen asti.

Rata vedettiin nollana läpi, hyvä Cindy! Joissain kohdissa olisin voinut tehdä valssin persjätön sijaan, kun tuntui, että Cindy valui hyppyjen jälkeen niin pitkäksi. Möllien koko loppuaika oltiin melkein ulkona lumisateessa, mutta jossain vaiheessa sujahdimme takaisin sisälle. Yhdellä startilla mölliradalta olisi tullut 2.sija, mutta kun olemmme Cindyn kanssa virallisesti kisanneet niin emme voineet tulla palkituksi.


Kisaavien aikana koiria sai olla hallissa. Ei tarvinnut olla joko ulkona tai Cindy häkissä. Rataantutustumisen jälkeen kävimme vielä ulkona. Oltiin Cindyn kanssa aika alkupäässä niin ei tarvinnut kauaa odotella. Jännitys iski päälle yhtä koirakkoa ennen meitä. Ensimmäisellä kerralla rata meni puhtaasti. Ensimmäisen putken jälkeen piti ratahenkilöä käydä moikkaamaassa. Puomilta piti vähän hankalisti mennä putkeen, joka oli puomin alla. 8. ja 10.hypylle tein valssit, että näkisin Cindyn ja saisin pidettyä sen hallinnassa ettei se lähtis minnekkään sooloilemaan. Sillä oli niin hyvin sitä vaihtia radalla, olisipa sitten virallisissakin kisoissa! Kepit oli haastavasti seinää päin. Cindy kepitti hyvin ja kehuin sitä, loppupäässä se meinasi lopettaa liian aikaisin, mutta sain sen siitä sitten vielä ottamaan viimeisen keppivälin. Olen huomannut, että jos kehun Cindyä liikaa radalla, se lopettaa kesken kaiken, kun se varmaan luulee että rata loppuu siihen. Loppurata olikin sitten ihan jees.

Kävimme ulkona vähän kävelemässä ja odoteltiin sitten toista vuoroamme. Toinen startti oli parempi, vaikka sieltä vitonen tuli, kun muurilta palanen tuli alas. Rata tehtiin viisi sekuntia nopeammin ja koko rata meni muutenkin paremmin edelliseen verrattuna, ratahenkilö piti taas käydä tsekkaamaassa ensimmäisen putken jälkeen ja kepitkin mentiin loppuun asti.

Taas ulkona käytiin kävelemässä ja tavarat pakkasin kasaan, Cindy sai palautusjuomaa. Kisaaavissa viisi parasta palkittiin ja mehän oltiin Cindyn kanssa viidensiä :) Lihatikkuja ja vilkkvalo palkinnoksi.


2 kommenttia:

  1. Opiskelet ilmeisesti Kajaanissa eläintenhoitajaksi. Saako eläintenhoitajat ottaa kissaa asuntolaan? Kun ilmeisesti koiran saa ottaa, eli saako kissaa ottaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilen vahvasti, ettei saa ottaa kun täällä on näitä koiria.

      Poista