sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Miten meni loma?

Ensimmäinen loma oli ja meni ja ensi viikolla on toinen viikon mittaminen loma. Loman aikana lenkkeilimme koirien kanssa lähes päivittäin. Treenattu ei ollenkaan. Itse olin vain kotona, parina päivänä kävin ihmisten ilmoilla. Vähän meinasi tympiä, että ei ollut mitään suunniteltuja menoja ja olin vain kotona. Päivästä toiseen tein samat asiat. Rossun ja Jennan kanssa ei ehditty kertaankaan näkemään kunnolla. Puhuttiin retkestä Riisitunturille, mutta se jäi sitten toteuttamatta.

Maanantaina (26.12) useampi tunti meni uutta puhelinta räpellellen, avasin siis silloin minun joululahjat. Sain kivoja ja käytännöllisiä lahjoja. Uusi puhelin oli tarpeen. Kohta kolme vuotta vanha IPhone alkoi olemaan huono: muisti täynnä, huono akku eikä se kestänyt yhtään pakkasta. Tämä nykyinen ei yhtään välitä pakkasista ja akku pitää ladata vain kerran päivässä. Rossu käväisi pikaisesti meillä pentunsa kanssa. Koirien kanssa kävin lenkillä vasta iltapäivällä, kun oli jo pimeää. Kävimme 4km remmilenkin.


Tiistaina kävimme syrjäisellä tiellä käppäilemässä ja koirat sai mennä osan aikaa irti. Kävivät juoksemassa jonkin matkaa minua edeltä, enkä nähnyt niitä vähään aikaa. Tiellä oli ollut poroja. Keskiviikkona kävimme samalla suoaukealla lumikenkälenkin kuin edelliselläkin kerralla. Sää oli ihana ja pakkasta yli -10. pysähdyin koiria kuvamaan ja huomasin niillä palelevan tassuja. Pikaisesti kävelimme aukean loppuun ja lähdimme kotiin. Olisi ollut kiva vähän kauemmin olla suolla ja tehdä ehkä vähän pidempi lenkki, mutta kun koirilla alkoi tassuja niin palelemaan. Torstaina teimme juoksulenkin ja perjantaina ei huonon kelin takia lenkkeilty ollenkaan. Launataista onkin jo oma postaus. Sunnnuntaina taas lumikenkäilimme. Sää oli taas vaihteeksi kiva ja liikkeessä olimme reilu tunnin. Useampana päivänä olimme koirien kanssa pihalla ja leikimme. Oikeastaan Fanny kaiveli vain lumihangessa ja me Cindyn kanssa pidettiin hauskaa. Se on alkanut myös pehmoleluilla leikkimään :)


Maanantaina (3.1) ei käyty koirien kanssa lenkillä. Illalla kävimme näyttelyharjoituksissa. En varautunut tämmöiseen niin minulla ei ollut snake tai uudempi näyttelyhihna mukana, joten Cindykin sai mennä mustalla puolikurralla. Pakkasta oli aika paljon ja sormet olivat välillä ihan tunnottomat. Alkuun Cindy meinasi vähän vetää, mutta loppua kohden parani ja meni tosi hyvin! Juoksi reippaasti, hihna löysällä :) Vetäjä kehui Cindyä, vanha konkari. Kävin välissä nopsaa vaihtamassa hihnan päähän Fannyn. Senkin kanssa meni niin hyvin! Juoksi reippaasti ja mielellään. Kun vetäjä katsoi Fannyn liikkeet, sanoi, että edestakaisin juostessa on hyvä juosta vähän hitaammin ettei liikkeet näytä niin ahtailta. Kiva saada tämmöisiä vinkkejä!

Tiistaina lähdimme Fannyn kanssa aamupäivästä Rovaniemelle. Parissa liikkeessä ja syömässä käytiin. Ennen junalle lähtöä kävimme vielä Lemmikin Valinnassa. Äiti haki gerbiileille ruokaa ja Fanny sai lähteä liikkeeseen mukaan ja sai pari herkkua junamatkoille. Sitä niin jännitti liikkeessä oleminen. Kapeasta hyllyjen välikösstä jossa oli koristenauhaa, ei uskaltanut tulla, taisi pelätä sitä koristenauhaa. Kaloista ei niin välittänyt, mutta gerbiilit nähdessä ihan tärisi :D

Junamatkat meni ensimmäiseen kertaan verrattuna paljon paremmin! Ouluun juna myöhästyi reilu 10min, kun junan alle jäi poroja... Oulussa oli taas vaihto. Malttoi pysyä paikoillaan ja nukkui, ei turhaa höntäillyt.


Täällä Kajaanissa ei olla ihmeempiä tehty. Keskiviikosta perjantaihin pakkaset paukku -20 ja -30 välillä, joten lenkille ei voinut lähteä ja nyt loppu viikko on ollut niin rankka töiden takia, että en ole jaksanut tehdä mitään. Sisällä ollaan pari kertaa namietsintää otettu, kumartamista opeteltu ja leikitty. Fanny on tyytyväisenä ottanut rennosti ja nukkunut :) Tänään minulla oli vielä aamutalli ja ennen kuutta lähtee juna Rovaniemelle. Huomenna sitten kotiin.

Torstaina Fannylla oli hieronta. Sama hieroja hieroi Cindyn syksyllä. Hieroja oli sitä mieltä, että toinen hierontakerta olisi Fannylle hyvä, sen verran kuitenkin takapää varsinkin oli juntturassa. Jäsenkorjaajalle yritetään jossain välissä päästä. Hieroja oli sitä mieltä, että Fanny rakenteensa takia tarvitsisi säännöllistä hierontaa. Sillä on suorat takakulmaukset, suora kinner ja vähän laskeutuva lanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti