tiistai 24. tammikuuta 2017

Fannyn kontrollikäynti

Kohta on kaksi viikkoa kulunut eläinlääkärireissusta Kuusamoon ja nyt tämän viikon alussa oli aika käydä kontrollikäynnillä. Koska täällä Kajaanissa Fannyn kanssa ollaan ja tässä samalta tontilta löytyy eläinsairaalla, varasin sinne Fannylle ajan. Varauksen tein kätevästi netin kautta  ja varasin ajan eläinlääkrille, jonka kiinnostuksen kohteena on ihotaudit. Aikaa kuitenkin jouduin vielä puhelulla siirtämään.

Aika oli tänään klo 15.15. Aulassa odottelimme ja kassalla käytiin tiedot antamassa. Puntari näytti Fannylle painoa 19,6kg, kolmen kuukauden aikana kilon laihtunut. Painoa pitää seurata, alkaako vielä enemmän laihtumaan. Kello taisi olla jo kaksikymmentä yli tai jopa enemmän, kun eläinlääkäri kutsui meidät huoneeseen.

Ensiksi eläinlääkäri kyseli vähän kaikkea ja sen jälkeen otettiin Fanny pöydälle tutkittavaksi. Kaikki ok, sydäntä kuunteli, lämpö normaali ja samalla tyhjensi anaalirauhaset. Vasemmasta tuli eritettä ja sanoi, että rauhaset ovat rakenteeltaan liikkuvaiset ja painuvat helposti peräaukon alaosiin. Ehkä tästäkin voi johtua se, ettei ne tyhjenny normaalisti.

Kerroin, että on mahanalusta alkanut nuolemaan ja korvien lisäksi lääkäri otti myös sieltä näytteen. Kovat tähystettiin. Alkavat kohta olemaan normaalit, vielä oli punoitusta ja Fanny tähystyksessä vinkui.

Näytteissä ei enää korvissa ollut kahta solua lukuunottamatta hiivaa, joten korvia ei enää tarvitse hoitaa. Mahassa ollut punoitus kuitenkin oli hiivaa ja sitä hoidan korvatipoilla pari kertaa päivässä. Jos ei ala helpottamaan, pitää olla yhteyksissä eläinlääkäriin ja luultavasti tarvitaan hiivapesuainetta.

Onko teidän koirilla ollut hiivatulehduksia? Mistä ne ovat johtuneet?2 kommenttia:

 1. Meillä 3v lapinporokoiralla alkoi iho nappulasta kroonisesti oireilemaan ja punotti, joten vaihdettiin aluksi toivoen, että olisi ok kun kokeillaan allergianappulaa, Brit Carea ja lohiöljyä. Ihottuma ja punoitus sen kun jatkui, ja siirryttiin raakaan. Ja ihottuma sanoi goodbye.

  (ei tutkitusti) Koira on siis allerginen viljoille, maidolle, soijalle ja oletettavasti lohelle ja muullekin "ihmisruualle", raakana on vedetty lammasta ja kalkkunaa ja agi- ja rally-tokotreeneissä namina toimii Oscarin kanaherkut, tmv.

  Koiran ruokavaliolla voi muuttaa yllättävän monia asioita, näin meillä.

  Syödäänkö teillä siis nappulaa? Hiivahan on mahdollisuus saada aisoihin vastaavilla dieeteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappulaa ja märkää/raakaalihaa syödään meillä. Jos toistuvasti alkaa hiiva vaivaamaan niin pitää alkaa ruoasta ettimään dieetillä allerkiset aineet ruokavaliosta pois. Raakaruokinta olisi varmaan Fannylle hyvä, kun on muutenkin huono syömään ja joku vähän erikoisempi liha voisi sopiakin Fannylle.

   Poista