perjantai 23. joulukuuta 2016

Kuukausi ehti vierähtää...

...ennen kuin kotiin pääsimme Cindyn kanssa. Kaksi viikonloppua olin töissä, yhden viikonlopun hoidin koiraa ja oli ne Koiramessut. Perjantaiaamuna (16.12) matkasimme junalla Rovaniemelle, juna oli lopulta puoli tuntia myöhässä, tosi kiva. Omalla kyydillä sitten kotiin.

Cindy ja Fanny pääsivät sisälle ennen iltaruokia. Cindy taisi Fannya enemmän olla innoissaan jälleen näkemisestä. Hepuli meinasi olla ja yritti saada Fannya leikkimään. Uusi peti oli Fannyn mielestä kiva ja siinä oli mukava köllötellä.


Kuukauden aikana lunta oli kivasti tullut. Valtatien varrellakin sitä oli sen verran, että potkurilla sinne pääsi, kaljuja kohtia löytyi. Pidennetyn viikonlopun aikana oli luvassa siis talven ensimmäiset vedot koirille, lauantaina ja maanantaina!

Lauantaina otettiin ennen vetolenkille lähtöä leikit pihalla. Uusi hirvipehmolelu pääsi käyttöön ja hetihän siihen reikä tuli. Molemmilla oli hirmuisen kivaa. Fanny tykkää harrastella lumihangessa kaivamista ja tätä se teki lauantaina. Jotain mielenkiintoista sielä oli, Cindykin kävi kaverina lumessa peuhaamassa eikä Fannya meinannut millään saada sieltä pois.


Talven ensimmäinen vetolenkki meni kokonaisuudessaan oikein kivasti, matkaa ehkä 3km. Muutamat tosi hyvät pätkät saatiin. välillä vetivät vauhdikkaasti ja taisi sinne yksi vähän hitaampi, mutta tasainen pätkä tulla. Välillä ja varsinkin kotiin palatessa veto on huonompaa. Kotiristeystä ennen veto taas paranee ja kotiin onkin sitten kiire. Meidän ja naapurin kohdalla on neljäntien risteys, se kohta on aina vaikea. Lähtiessä ja varsinkin palatessa koirat haluavat naapuriin mennä. Normilenkeillä Fanny tekee tätä myös, kyttäilee naapuriin päin ja jarruttelee menoa.

Vetojen jälkeen oltiin hetki taas pihalla ja koirat saivat lämpöstä vettä juoda nappuloilla höystettynä. Tarhassa saivat naudan lihalastut herkutella.

Mustilla ja Mirrillä oli muuten kilpailu, jossa heidän joulukalenteriin valitut kuvat voittivat herkkupaketit. Minun jouluinen kuva Cindystä ja Fannysta valitiin joulukalenteriin, luukkuun 22 ja meille lähetettiin palkinnoksi herppupaketti. Ensiksi vaihongossa tuli kissojen herkkuja ja sen jälkeen ne oikeat, koirien herkut. Sieltä paljastui Purenatural naudan lihalastuja, Trick&Treat kanakierre herkkuja sekä Dental Plus kierrepuruluita neljä kappaletta. Nyt kelpaa herkutella joulun yli!


Myöhemmin kahden aikoihin lähdimme extempore vielä yhteislenkille Rossun ja Hertta- ja Lyyti-koiran kanssa. Liikkeessä olimme kaikkien mutkien kautta 1,5h. Kävimme yhdellä syrjäisemällä tiellä käppäilemässä, jossa ei pahemmin liikennettä ole. Koirat saivat irti mennä, jopa Fanny ja aika hyvin se pysyi lähellä. Lauantaina ainakin tuli kivasti liikuttua koirien kanssa.

Lisää kuvia ja videoita viikonlopulta löydätte Instagramista @kuinsiskokset.

Sunnuntaina oli vuorossa enimmäinen lenkki näille lumille lumikengillä! Vielä lunta ei ole niin paljoa, että lumikenkiä oikeastaan tarvitsisi, mutta ei kiinnostanut rämpiä pienessäkään hangessa :D Aikaa meni 40min ja matkaa tuli 1,8km. Koirat olivat flexeissä. Cindy pääsi aiemmin irti juoksentelemaan ja päätin sitten Fannyn päästää ja kokeilla miten se pysyy irti. Fanny meni hyvin Cindyn mukana ja kuuntelikin aika hyvin. Kävimme suoaukealla tekemässä lenkin. Niin ihanat maisemat, rakastan Lappia <3

Maanantaina taas vetolenkki, aikalailla saman pituinen matka tuli. Ennen lenkkiä leikkimme Cindyn kanssa pihalla, ihan rakastui naruleluun :D Fanny keksittyi lumessa kaivamiseen... Lenkki meni ihan kivasti, ei mielestäni yhtä hyvin kuin lauantaina. Alkuun koirat ottivat vauhdikkaamaan pätkän ja sen jälkeen tuli tasaisen hitaampia suorituksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti