lauantai 31. joulukuuta 2016

Katsaus menneeseen ja tulevaan

Aika kuluu nopeasti eteen päin ja kohta on tämäkin vuosi mennyt. Tarkkaan en jaksa kuluneesta vuodesta kirjoittaa, muttaa kerron muutamia mieleen jääneitä asioita jokaiselta kuukaudelta. 
Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Tammikuu

Korouoma
Heti vuoden ensimmäisenä päivänä teimme Rossun ja Jennan kanssa retken Korouomaan. Minulla oli molemmat koirat mukana ja kävimme kävelemässä uuden 5km talvireitin.

Dobo ja match show
Loppiaisena oli jälleen Kuusamon Koira- ja Kissakoululla mätsäri ja ennen sitä dobon tutustumiskerta. Doboon olin tutustumassa Cindyn kanssa, hauska liikuntaharrastus koiran kanssa! Molempien kanssa osallistuin myöhemmin samana päivänä mätsäriin. Molemmat sai punaisen nauhan ja lopulta Fanny oli BIS1! Tuona päivnä pakkasta oli yli -30!Photokrafix
9.tammikuuta kävimme koirien kanssa Photokarafixilla Rovaniemellä ottamassa hienot studiokuvat taulua varten. Cindy voitti elokuussa 2015 mätsäristä lahjakortin kyseiseen yrikseen jolla saisi ilmaisen taulun teetettyä omasta kuvasta. No kävimm ihan studiolla sitten ottamassa kuvat koirista. Nyt minulla on hieno taulu Cindystä ja Fannysta, muutama paperikuva myös ja digitaalinen versio yhteiskuvasta. Joskus toistekkin olisi kiva käydä ottamassa koirista kuvia sielä ja ehkä meistä kolmesta joku yhteiskuva! :)

Tamminäyttely
Heti seuraavana päivänä olin ihan eri läänillä, nimittäin Rossun ja Jennan kanssa Tamminäyttelyssä. Minä olin mukana vain katsomassa kuinka Jennan koira hienosti menestyi ja mukaan lähti pari hupiruusuketta.FIX-rekisteröinti
Tammikuussa Cindy kävi rokotuksella ja samalla se sirutettiin rekisteröimistä varten, olihan meillä suunnitteilla viralliset kisat!

TET
Tammikuun lopulla meillä oli 9-luokan toinen ja samalla viimeinen TETti. Olin viisi päivää tutustumassa työhön huskyjen parissa :)

Helmikuu

Cindy 6-vuotta
12.päivä Cindy täytti 6-vuotta ja kohtahan se täyttää jo seitsemän!

Agility
Reilu kuukauden tauon jälkeen aloimme Cindyn kanssa treenaamaan agilitya. Alussa keskityimme paljon pujotteluun, jotta saisimme sen kuntoon. Fanny pääsi treenaamaan vähän myöhemmin ja sen kanssa keppien treenaaminen vähän jäi. Talvella Fannylla oli hyvä motivaatio agilityyn.


Lumikengät
Tammikuun lopulla ostettiin minulle lumikengät ja lopputalvesta kävimme koirien kanssa usean kerran metsässä ja järvellä, minä lumikenkäilin ja koirat saivat irti kahlata hangessa.

Rally-tokokisat
Kun Cindy rekteröitiin, sain idean osallistua rally-tokokisoihin. Kotona treemasimme kovasti ja kisoista haimme hylätyn tuloksen, kun pisteet karsiutuivat niin alas. Juuri sinä viikonloppuna koirilla oli mahat sekaisin.

Maaliskuu

#herkkukulmat
Hau-Haulla oli Instagramissa kilpailu herkkukulmista. Osallistuin kisaan laittamalla Instaan kuvan Cindystä leikkeleen palat silmien yläpuolella ja voitin kilpailun! Meille lähetettiin herkkuja ja muuta kivaa :)

Loma sairastellen
Hiihtoloma meni melkein kokonaan sairastellen, viisi päivää olin lämmössä, ikinä en ole ollut niin pitkään!Sinistä ja punaista
Pääsiäisenä olimme jälleen koirien kanssa Kuusamon Koira- ja Kissakoulun mätsärissä. Tällä kertaa Fannylle punainen nauha ja Cindylle sininen ja BIS1!

Näyttelyharjoitusia
Lopputalvesta ja keväällä kävimme muutaman kerran näyttelyharjoituksissa.

Huhtikuu

Kemijärvi RN
Sielä kytiin äidin kanssa nopeasti pyörähtämässä. Koiria katsottiin ja minä käytin käyttölinjaisen cockerin kehässä saaden Hyvän!

Kaksi käärpästä yhdellä iskulla
Eräs lauantaipäivä lähdettiin koirien kanssa hallille ja treenasimme kahta lajia, agilitya ja rally-tokoa.Pyöräilykausi avattu
Huhtikuun puolella lumet olivat sulaneet sen verran, että pyörällä pääsi ajamaan :) Kokeilin yhtä aikaa pyöräillä koirien kanssa ja hyvinhän se meni.

Paljastuksia!
Huhtikuussa kirjoitin siitä, että olemme Cindyn kanssa mukana Messareissa agilitynäytöksessä!

Rally-toko epikset
Treenaamista jatkettiin rally-tokon parissa. Treenattiin kotona ja pari kertaa hallilla. Lisäharjoitusta kävimme hakemassa Rovaniemelle epävirallisista kisoista jotka meni hyvin, 85 pistettä ja toinen sija!

Active Dogs
Active Dogilla kävimme Cindyn kanssa ratatreenissä ja oli kiva saada ohjauttua treeniä ennen ensimmäisiä virallisia kisoja, heidän koulutuksiin haluan joskun uudestaan.


Match Show Kiiminki
Kerta sielä päin olimme liikkeellä ja mätsärikin oli tarjolla seuraavaksi päiväksi niin sinne suuntasimme sunnuntaipäivää viettämään! Mätsäri venyi osaltamme pitkäksi ja Cindy ylettyi mätsärin viiden parhaan joukkoon!

Toukokuu

Match Show Rovaniemi
Mätsäriä toisensa jälkeen. Tällä kertaa molempien kanssa mätsäilimme Rovaniemellä. Cindyn kanssa menestystä tuli ihan kivasti, mutta Fanny ei ollut yhtä innokas esiintyjä, mitä alkuvuodesta parissa sisämätsärissä.

Ohjattuja rally-tokotreenejä
Synttärilahjaksi sain ilmoittaa minut ja Cindyn rally-tokon jatkokurssille, joka kesti kuusi kertaa. Siitä oli meille paljon hyötyä ja opimme paljon, sekä pääsimme häiriöön treenaamaan.Pääsykokeet
Maaliskuussa oli yhteishaku. Neljään ensimmäistä paikaan hain eläintehoitajan alaa ja viimeiseen hiusala Rovaniemelle. Kajaani oli minulla toisella sijalla sinne oli pääsykoe.

Kolme päivää rally-tokoa
Viikon aikana kolmesti rally-tokoa. Alkuviikosta oli ohjatut treenit ja viikonloppuna Tytin koulutus lauantaina sekä sunnuntaina kisat.

Ensimmäiset viralliset
Toukokuussa ne koitti, viralliset agilitykisat! Viikonlopun aikana oli tarjolla neljä starttia ykkösluokassa, joista kolmeen ilmoitin meidät. hyvin alkoi kisaura, saldona LUVA, 10 ja HYL :) Kivaviikonlopun jälkeen Cindy kävi hierojalla. Ei jumeja muuten, mutta edestä oikealta puolelta oli kireä, mhin rima osui huonosti hypätessä.

(Toukokuun aikana pääsimme Cindyn kanssa käymään kaksissa ohjatuissa treeneissä jatkoryhmässä Kuusamossa.)Tallinna
Kuun lopussa, juuri kisaviikonlopun jälkeen meillä oli luokan kanssa retki peruskoulun päätteeksi Tallinnaan.

Kesäkuu

Lämmin mätsäripäivä
Olipa lämmintä! Cindyn kanssa meni kivasti mätsäri ja Fanny yhä vähemmän oli kiinnostunut kehässä juoksemisesta.

Treenit ja epikset
Viimeisiä ohjattuja rally-tokotreenejä vedeltiin kuun alussa ja epiksetkin oli.

Nyt se on ohi!
Nimittäin peruskoulu loppui hyvällä päättötodistuksella!

Lisää mätsäreitä
Kesäkuun toisessa mätsärissä lähdimme käymään vain Cindyn kanssa, koska Fannya ei niinkään nuo hienostelut kiinnostanut. Palkinnoksi saatu hierontalahjakortti meni Fannya hieroessa ja Fanny kävi myös hierojaharjoittelijan käsittelyssä, ei sen pahempia jumeja.

Minne elokuussa?
Opiskelupaikka selvisi, jonka kylläkin arvasin. Onneksi sain sen vielä heinäkuussa vaihdettua Kajaaniin, kun Louesta kuulin niin paljon huonoa juttua vaikka se olisi ollut paljon lähempänä kotia.


Tapahtumarikas viikko
Viikon aikana kahdet viralliset kisat, treenejä ja mätsäri. Olisikohan viikkoon vielä jotain muuta mahtunut :D

Agiepikset
Epiksissä kävin kummankin kanssa kanssa yhden radan juoksemassa, Fanny möllissä ja Cindy kisaavissa.

Vuoden ensimmäiset pekotreenit
Kuun lopussa pääsimme vihdoin hakua treenaamaan. Kesän aikana harmillisesti treenit jäi vähiin agilityn ja muiden juttujen takia.

Agilitya
Cindyn kanssa treenasimme kesäkuun ajan möliryhmässä. Heti ensimmäisellä treenikerralla Cindy alkoi pelkäämään keinua, juuri päivää ennen kisoja!

Uinti
Juhannuksena uitimme ensimmäisen kerran koirat veneellä ja koko kesän aikana koirat pääsivät veteen muutaman kerran :)

Heinäkuu

Arvonta
Heinäkuussa järjestin blogiin ihka ensimmäisen arvonnan!

RT-kista ja Auttinköngäs
Kuusamossa kävimme rallykisoissa hakemassa viimeisen hyväksynyt tuloksen koulutustunnukseen ja vielä samalle päivälle lähdimme käymään Auttinkönkäällä päiväretkellä!Agilitykoulutus Pudasjärvellä
Kisoja ja retkeä seuraavana päivänä olimmekin Pudasjävellä koulutukessa. Aamusta sää oli helteinen, mutta koulutuksessa käydessämme rataa läpi kouluttajan kanssa, satoi vettä kaatamalla ja ukosti.

Kesätyöt
Heinäkuussa olin 10 päivää kesätöissä yhdessä koirahoitolassa

Epäviralliset agilitykisat
Kesätöiden välissä kävimme koirien kanssa Kuusamossa epiksissä ja samalla näimme tulevan kisapaikan Roihuralleihin.


Hanna Häkkisen agilitykoulutus
Kuusamossa Hanna kävi pitämässä koulutuksen. Vaikke helle oli, Cindy jaksoi tosi hyvin treenata ja minä sain kivat rusketusrajat! Hanna piti myös kivan ja hyödyllisen fysiikkatreenin meille ohjaajille :)

Lomalla
Viikon mittainen loma tehtiin Etelä-Suomeen ja Tallinnassakin käytiin!

Elokuu

Epävarma ja passiivinen
Cindy voitti mätsäristä yksityiskoulutukseen lahjakortin, jonka käytin sitten Fannyyn. Saimme hyviä neuvoja Fannyn epävarmuuteen.

Kaupunkipäivä
Jennan kanssa päivä vierähti Kuusamossa koirien kanssa :) Minulla oli Fanny mukana ja Jennalla Hilda-muutti. Kävimme mm. koirapuistossa.Agility Tornio
Torniossa kävimme kisaamassa kolme ykkösten rataa. Ensimmäiseltä radalta LUVA, mutta Cindy sitten alkoi pelkäämään taas keinua ja hyllytimme kaksi muuta rataa...

Mätsärin toiseksi ja kolmanneksi paras
Päivää ennen lähtö Kajaaniin, kävimme Taivalkoskella mätsärissä. Kumpikin menestyi hyvin!

Mitä on tapahtunut?!
Niin, opiskelu alkoi, Fanny jäi kotiin ja me lähdimme Cindyn kanssa yli 300km päähän.

Koirapuisto
Ensimmäinen viikonloppu asuntolalla meni ihan kivasti ja 3km päässä olevassa koirapuistossa käytiin.Kotona
Opiskelun alettua olimme Cindyn kanssa 10 päivää kotoa pois ja toisena viikonloppuna kävimme kotona :) Fanny vaikutti kipeältä viikonlopun aikana, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään.

Supekoira
Rukan Roihurallit lähestyivät ja viimeisiä treenejä vielä treenattiin. Cindy ehti onneksi juoksutkin juosta ennen niitä. Keinu saatiin hyvälle mallille ja Cindy suostui taas menemään sen.

Syyskuu

Rukan Roihurallit
Syyskuussa oli ne kisat. Talkoilin jokaisena päivänä sekä kisasimme Cindyn kanssa lauantaina ja sunnuntaina. Launataina nousimme 2-luokkaan ja sunnuntaina teimme yliaikanollat!SmartDOG
Yhtenä viikonloppuna koululla kävi Katriina Tiira pitämässä tosi hyvän luonnen koirien käyttäytymisestä ja luonteesta. Hän myös piti SmartDOG testejä ja käytin Cindyn seropien luonnearviossa. Sain kuulla, että minulla on hyvän itsehillinnän omaava koira :)

Retkiä koko viikonlopun
Melkein kuukauden tauko kotona käymisestä. Launatina olimme Korouomassa, sunnuntaina omalla metsäpalstalla.Agilitya pienille koululaisille
Menin vasta tiistaina takaisin kouluun, koska maanantaina olin näyttämässä pienille koululaisille agilitya.

Hieronta
Valitsin Taivalkosken mätsäristä meille hierontalahjakortin ja sain selville, että hieroja asuu Kajaanissa. Hän kävi sitten Cindyn hieromassa asuntolalla. Jatkoin melko säännöllisesti Cindyn hieromista ja venyttelyä.

Match Show Seppälässä
Kerrankin niinkin lähellä kuin valtatien toisella puolella oli mätsäri :DCindy ja Ruka
Luonnon lapsi -blogin Janetten ja Rukan kanssa kävimme yhteislenkillä.

Agilitya liikuntatunnilla
Voiko kivempaa liikuntatuntia ollakaan kuin agilitya!Lokakuu

Raskas mätsäripäivä
Kävelimme noin 10km, jotta pääsimme mätsärissä käymään. Minkäs teet, kun alaikänen on, eikä paikkarit liiku viikonloppuisin.Korouoma
Syysloman alussa kävimme iskän ja koirien kanssa Korouomassa kävelemässä sen 8km lenkki.

Fanny agilityradalla
Pääsi pitkästä aikaa aksaamaan ja se niin tykkäsi ja oli innoissaan <3

Fanny 4-vuotias
Loman aikana Fanny täytti 4-vuotta <3Koirauimala Polske
Lomalla kävimme tutustumassa juuri avattuun koirauimalaan Rovaniemelle. Tässä joku kerta kyllä pitäisi ottaa uusiksi!

TORKKin agilitykisat
Loman loppupuolella kävimme kisaamassa viimeiset kisat tälle vuodelle. Saldona LUVA, yliaikanolla ja 5! Tämän paremmin ei voi 2-luokassa aloittaa ja päättää tämän vuoden kisailuja :) Ensi vuonna jatketaan ja toivottavasti ei tulisi niin paljoa yliaikanollia.Agilitykoulutus
Kisoja seuraavana päivänä olin koirien kanssa koulutuksessa, jonka veti yksi kouluttaja Kuusamosta ja heti koulutuksen jälkeen lähdimme Cindyn kanssa takaisin Kajaaniin.

Ensilumi
Lomasta seuraavalla viikolla satoi ensilumi, joka kylläkin suli pois hetkeksi aikaa.

HIFIn agiepikset
Kuun lopussa kävimme epiksissä juoksemassa jokaisen luokan kerran. Meillä oli kyllä niin kivaa!Marraskuu

Talvi on virallisesti täällä
Kajaanissa se lumi sitten tuli takaisin ja oli oikeasti talvi, lunta ja kunnon pakkaset. Marraskuun aikana kävi kuitenkin niin ärsyttävästi, että melkein viikoksi lumet suli pois ja oli ällöt rapakelit.

Match Show Rovaniemi
Yhtenä viikonloppuna menimme Cindyn kanssa kotiin ihan tämän mätsärin takia. Yhteensä neljän luokkaan ilmoittauduttiin ja kivasti menestystä tuli jokaisesta luokasta :) Tarkoitus oli samalla palauttaa kiertopokaali, mutta tietenkin unohdin sen kotiin.

Valeraskaus
Cindyllä oli ensimmäinen kunnon valeraskaus. Maitoa tuli nisistä, nukkui paljon, ruokahalu huononi ja oksenteli.

Ohjattuja agilitytreenejä
Syksyn aika kävimme Cindyn kanssa pari kertaa RumaRakin päiväryhmässä treenaamassa. Cindyllä oli joka kerta treenin alussa niin kivaa, mutta sitten väsyi loppua kohden.


Pidennetty viikonloppu kotona
Pidennetty viikonloppu sattui juuri sopivasti isänpäivän kohdalle ja kävimme kahtena peräkkäisenä viikonloppuna kotona. Isänpäivänä koirat pääsivät myös mummolaan.

Pitkästä aikaa rally-tokoa
Koularin jälkeen ei montaa kertaa enää treenattu. Kotoa mukaan otin kyltit ja pari kertaa ollaan treenattu rally-tokoa. Agilityssa eläköitymisen jälkeen voisimme Cindyn kanssa palata takaisin rallyn pariin ja kisakentille, katsotaan katsotaan...

Viikonloppu Otanmäessä
Yhtenä viikonloppuna olimme Cindyn kanssa Otanmäessä, koska olin tuttuni porokoiratyttöä hoitamassa. Koirat tulivat hyvin juttuun ja saivat peuhata vapaana metsässä.

Joulukuu

Koiramessut
Ja agilitynäytös! Tuon viikonlopun voisin vielä toistekin kokea :)

Kuukausi ehti vierähtää
Tosiaan isänpäivän ja pidennetyn viikonlopun jälkeen emme päässeet Cindyn kanssa kuukauteen kotiin. Oli töitä, koiran hoitoa ja messut.


Kuva kopioitu kuvaajan luvalla. (C) Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi

Fanny Kajaanissa
Nyt oli hyvä sauma ottaa Fanny mukaan ja antaa Cindyn lomailla.

Joulu töissä
Jospa ensi joulun saan olla kotona.Mitkä olivat tavoitteemme vuodelle 2016?

Cindy
- FIX-rekisteröinti
* Tämä tavoite suoritettiin heti tammikuussa!
- Agilityssa kepit kuntoon
* Jep, kepit saimme lopputalven aikana kuntoon ja nyt Cindy osaa pujotella kaikki 12 keppiä :)
- Saada agilityssa kisavalmiiksi
* Keppejä ja ratatreeniä vaille valmiita olimme virallisiin kisoihin ja ahkeran treenauksen ansiosta starttasimme toukokuussa niinkuin alunperin suunnittelinkin.
- Startata ensimmäiset viralliset kisat agilityssa
* Kyllä startattiin ja tälle vuodelle kertyi yhteensä 14 starttia!
- Perehtyä paremmin tokoon ja rally-tokoon (ALO/AVO)
* Toko jäi heti alkuvuodesta pois, mutta rally-tokossa jopa avoimen luokan liikkeitä kokeilimme kurssilla ja olen yrittänyt niitä yksinkin Cindylle opettaa.
- KoiKolle kisaavien ryhmään treenaamaan agilitya
* Kisaavien ryhmään emme päässeet treenaamaan, kun se olisi edellyttänyt treenien vetämitä, mutta sen sijaan treenasimme kesäkuun ajan sekä elokuussa yhden kerran verran mölliryhmässä, joka oli kisaamaa nähtääville tarkoitettu ryhmä.
- Agilitykoulutus
* Kävimme koko vuoden aikana yhteensä kolmessa koulutuksessa :)
- Mätsäreitä
* Koko vuoden aikana kävimme 12 eri mätsärissä.
- Junior handleriin mätsäreissä
* Osallistuimme viisi kertaa JH-kisaan, joista neljässä sijoituimme.
- Ell.reissuilta välttyminen
* Eläinlääkäriltä muuten vältyimme, mutta tammikuussa oli rokotus.
- Ei ylipainoa
* Paino on oikein hyvin pysynyt kurissa.
- Uusia temppuja
* Cindy on vuoden aikana oppinut ainakin nämä kolme: kumartamaan, tulemaan jalkojen väliin ja pujottelemään jalkojeni välissä.

Fanny
- Agilityssa kepit kuntoon
* Keppejä en enää Fannyn kanssa jaksanut yhtä hyvin harjoitella, mutta osaa Fanny ne jotenkin edes.
- Perehtyä paremmin tokoon ja rally-tokoon (ALO/AVO)
* Toko jäi pois ja rally-tokossa ollaan vain alokasluokan juttuja tehty.
- KoiKolle jatkoryhmään treenaamaan agilitya
* Koska Cindyn kanssa ei päästy kisaavien ryhmään treenaamaan ei Fannylle jäänyt sen jälkeen ryhmää. Mölliryhmän treeneissä Fanny kuitenkin oli mukana.
- Mätsäreitä
* Mätsäreissä sentään kävimme. Ei yhtä monessa kuin Cindyn kanssa, mutta seitsemässä kävimme ja osassa sijoituskin tuli.
- Ell.reissuilta välttyminen
* Ei ainuttakaan kertaa eläinlääkärillä! Tämä vuosi on ollut siihen nähden hyvä molempien osalta!
- Ei ylipainoa
* Ei todellakaan ylipainoa, Fanny on hoikka tyttö :)
- Uusia temppuja
* Fanny oppi tulemaan jalkojen väliin ja pujotellakin se osaa jotenkin. Nyt yritän opettaa sille kumartamista.

Minä
- Parempi koiranomistaja
* Tämä varmaan edes jotenkin onnistui...
- Rahan tienaaminen
* Tämä suoritettu!
- Kesätöihin
* Kesätöissä olin 10 päivän verran!
- Osa koirien kuluista maksaminen
* Tulihan niitä maksettua. Mm kisamaksuja.
- Koirien esittäminen näyttelyissä
* Esitin yhteensä viisi eri koiraa näyttelyissä :)

Tavoitteet vuodelle 2017

Cindy
- Agilityssa virallisia kisoja
- 3-luokkaan nouseminen
- Agiliykoulutus ja muita ohjattuja treenejä
- Sterilisaatio
- Terveenä pysyminen
- Ei ylipainoa
- Suurleiri
- Mätsäreitä
- Uusi temppu
- Jäsenkorjaus ja muu lihashuolto

Fanny
- Terveenä pysyminen
- Jäsenkorjaus ja muu lihashuolto
- Mätsäreitä
- Uusi temppu
- Hyvä motivaatio treeneissä
- Itsevarmuutta

Minä
- Rahan tienaaminen
- Osa koirien kuluista maksaminen
- Projektikoira
- Opinnoissa eteneminen

2 kommenttia:

 1. Jos saat projektikoiran niin mitä aiot tehdä Cindylle? Asuntolassa ei saa olla silloin omaa koiraa. Kisaaminen ainakin vähentyy sen kanssa.
  T. Entinen seppäläläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se joutuu kans jäämään kotiin. Jos saisin sen projektin vasta lähemmäs joulukuuta niin ehtisimme Cindyn kanssa käydä kaikki ensi vuoden kisat siihen mennessä ja sen jälkeen Cindy varmaan jäisi eläkkeelle tai 2018 kesällä käydän vielä parit kisat :) Ehkä sitten, kun täytän 18, hommaisin vuokrakämpän niin saisin omatkin koirat mukaan Kajaaniin.

   Poista