sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016: päivä kuvina

Tämä on joulukalenterin kolmas luukku. Luukut julkastaan täällä jokaisena adventtisunnuntaina.

Perjantaina 2.joulukuuta otin muutamia kuvia puhelimella kuluneesta päivästä. Jo pitkään olen halunnut tehdä my dayta kuvina, mutta ongelmaksi on aiheutunut puhelimen täyteen ahdattu muisti kuvilla, kiireiset päivät ja huono muistini. Tältäkin perjantailta jäi kuvat aika vajaaksi, kun en yksinkertaisesti aina muistanut ottaa kuvia. 

Minkälaisilta päiviltä haluaisitte Päivä kuvina -postauksia?


Perjantaina puhelimen herätys soi klo 7.30. Koulua oli tunnin verran kymmeneltä. Arkisin herään viimeistään puoli kahdeksalta, jos minulla ei ole aamuvuoroa ja koulu alkaa vasta kymmeneltä tai sitä myöhempään. Herään siksi noin aikaisin, vaikka voisin nukkua pitkään, koska hyödynnän ilmaisen ruoan menemällä koulun aamupalalle. 

Ensimmäisenä suuntaan vessaan hampaiden ja kasvojen pesuun. Sitten palaan huoneeseen vaihtamaan vaatteet, harjaamaan hiukset ja petaamaan sängyn. Yleensä minulla menee näihin aamurutiineihin puoli tuntia, joskus vain 20min tai joskus yki puoli tuntia jos hidastelen. 

Sitten lähdinkin suoraan aamupalalle. Söin riisimuroa kaakaojauheella ja pari leipää. Minun perusaamupala. Yritän myös aina välillä ottaa puuroa, mutta viime aikoina se on näyttänyt paakkuiselta ja huonolta... Aamupalalta palaan ennen puoli yhdeksää ja sitten lähdemmekin Cindyn kanssa pissalenkille. Pissalenkki on lyhyt kävelylenkki ulkona asuntolan lähellä sen verran, että Cindy saa tehtyä tarpeet. Pissalenkillä vaihtelen reittiä aika usein. Käydään peltotiellä, kierretään koulun piha ympäri, käydään kevyen liikenteen väylällä ensimmäisellä postilaatikolla kääntymässä tai logistiikkakeskuksella mutka. Perjantaiaamuna kiersimme koulun pihan ympäri ja ennen asuntolle palaamista kävimme Koirakeskuksella kysymässä Fannyn soveltavuustestiä, kun äidin soittoihin ja minun Wilmaviestihin ei oltu vastattu. 

Sisälle palattua Cindy sai aamuruoan, puoli mukia nappulaa kuivana. Aamu ruokain vaihtelee siten, että joskus se on kuivaa, veden kera, turvotettu tai aktivointilelussa. Joskus Cindy ei saa ollenkaan aamuruokaa, jos menemme heti aamulla treenaamaan. 

Ennen kuin koulu alkoi, ehdin käymään tietokoneella. Kävin Howrse-pelissä hoitamassa hevoset. Joskus kun huvittaa, panostan laittamalla farkut jalkaan ja meikkaan kouluun. Tuona perjantaina ei huvittanut, kun muutenkin olin menossa iltatalliin :D  


Cindy sai lähteä mukaan psykologian tunnille. Psykan tunnit meillä on semmoisia, että sielä oikeastaan keskukstelemme erilaisista jutuista. Meitä oli huimat viisi kahdestakymmenestä paikalla niin tunti kesti vain yhteentoista, eikä puoli kahteentoista.

Tunnin jälkeen kävin opintosihteerin luona hakemassa todistuksen, jolla todistan opiskelia-alennuksen junassa. Asuntolalla en kauaa ehtinyt istahtaakaan, kun suuntasimme kavereiden kanssa lounaalle. Lounaan jälkeen lahnasin vielä pari tuntia täytellen kalenteria ja ollen koneella. 

Kahden jälkeen lähdimme Cindyn kanssa lenkille. Lenkillä meni aikaa noin 50min, matkaa tuli ehkä 4km. Kävelimme kevyen liikenteen väylää pitkin ja oikeasta kohtaa käännyimme metsään. Alussa polku oli aika umpinen ja asutuksen lähellä pidin Cindyn vielä kytkettynä. Kun ylitimme ladun ja jatkoimme polkua, päästin Cindyn irti juoksentelemaan. Yritin mahdollisimman reippaasti kävellä, että ehtisimme ennen hämärää edes kevyen liikenteen väylälle, jossa on katuvalot. Isojen sähkölinjojen alla käännyimme takaisin ja ladun kohdalla otin Cindyn takaisin kiinni. 


Neljän aikoihin paistoin uunissa pakastepitsan. En aina syö mitään pitsaa tai muuta semmoista, teen yleensa ihan oikeatakin ruokaa :D Loppu aika menikin aikalailla valmitautuessa henkisesti iltatalliin, joka alkoi klo 18.

Iltatalli kesti kaksi tuntia. hevoset haettiin sisälle, hoidettiin ne ja sen semmoista...


Iltatallin jälkeen lähdin heti käyttämään Cindyn vielä pissalenkillä ja kävin suihkussa. Suihkun jälkeen Cindylle ruoka ja söin myös itsekin katsoen samalla videoita. Loppu illasta en enää tehnyt juuri mitään, kun piti reintää jo nukkumaan. Herätys oli seuraavalle aamulle herättämässä klo 4.45 aamutalliin ja oli kiva päästä nukkumaan edes kuudeksi tunniksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti