tiistai 27. joulukuuta 2016

Fanny Kajaanissa

Tiistaina koitti päivä, jolloin Fanny vihdoin lähti mukaani Kajaaniin ja Cindy sai jäädä kotiin lomailemaan. Lähdimme Rovaniemelle jo aamulla, vaikka juna lähti vasta iltapäivällä. Fanny aikalailla joutui olemaan vain autossa ja muutaman kerran pääsi ulkona käymään.

Tämä junamatka oli Fannylle ensimmäinen! Oulussa meillä oli vaihto toiseen junaan. Aiemmin en ole joutunut vahtamaan ja tietenkin se sitten Fannyn kohdalla sattui. Rovaniemeltä melkein Ouluun asti saimme olla kahdestaan lemmikkivaunussa. Kemistä mukaa tuli pikkukoira, joka Fannya hirveästi kiinnosti. Olisi niin halunut sen luokse ja vasta monen kymmenen minutiin päästä rauhoittui ja unohti koiran. Vaihto sujui hyvin, toinen juna lähti heti viereiseltä raiteelta. Vaihtoaikaa olisi ollut 5min, mutta onneksi olimme etuajassa Oulussa. Kuumottelin just sitä, että jos olemme myöhässä ja se juna ei ole heti siinä vieressä eikä löydetä sitä. Kummallista tässä oli se, että lemmikkipaikat oli laitettu vaunuun, missä oli se kieltomerkki. Ajattelin, että ei me oikassa vaunussa voida olla, mutta oli sielä pari muutakin koiraa. Fannyn kanssa matkat meni ihan hyvin, vähän sitä taisi jännittää. Fanny vaan ei osannut heti rauhoittuia ja alkaa nukumaan, ajoittain kyllä teki sitä. Olisi halunnut lähteä liikkellee ja piti piippailla.

Fanny sai olla solussamme ainoana koirana muuten, mutta keskiviikon ajan sielä oli mitteliuros. Hyvin tulivat toimeen. Fannylla ei ollut ongelmia sopeutua. Otti rennosi ja nukkui paljon. Keskiviikkoaamuna en  viitsinyt sitä heti ulkotarhaan jättää työvuoron ajaksi niin jätin sen yksin huoneeseeni aktivointilelujen ja luiden kera, jos olisi alkanut keksimäänkin sinne itselle tekemsitä. 


Ruoka sille kelpasi huonosti. Yksi ilta söi Acanan nappuloita, kun ne sille kelpasi ja loppuviikosta oli yön aikana omia nappuloita syönyt yön aikana, kun olin jättänyt ruoan tarjolle. Toisen puruluista soi myös loppuviikosta ja jouluaattona annoin sille poronluun (jonka takia oksensi sunnuntaina kolme kertaa). Näiden lisäksi söi muita herkkuja, mitä tuli annettua temppuilessa, namietsinnässä ja treenatessa.

Keskiviikkona kävimme mitteliuroksen ja sen omistajan kanssa yhdessä lenkillä. Ensin kävimme kentällä, jos koirat olisivat leikkineet, mutta Fannya kiinnosti vain hajut. Lenkin pituudeksi tuli 3km ja Fanny sai mittelin kanssa mennä osan matkasta irti. Iltapäivällä työvuoroni alussa pidimme Fannylle soveltavuustestin. Minulta kyseltiin Fannyn tietoja, luonnetta ja niin pois päin. Projektikoiran kanssa otettiin parit ohitukset ja minun piti jättää Fanny hetkeksi ulos yksin niin testaaja näki miten se käyttäytyy yms... Fanny läpäisi testin ja saa olla asuntolalla :) Testin jälkeen Fanny sai jäädä ulkotarhaan muutamaksi tunniksi työvuoroni ajaksi. 

Tostaina kävimme Motivaattorissa ottamassa vähän agilitya. Fanny oli sitä mieltä, että ei kiinnosta eikä jaksa. Paljoa ei sitten treenattu. Katsotaan sitten ensi kuussa, jos käymme kerran pari kokeilemassa uudestaan ja rallytellakin voisimme. Fannyn kanssa pitää kyllä yrittää päästä keskustaan joskus, vaikka Mustissa ja Mirrissä käymään ja muutenkin sitä vilskettä ihmettelemään.

Perjantaina juoksimme 6km lenkin ja lauantaina kävimme metsässä 3km kävelemässä ja Fanny sai irti olla. Perjantai-illan ja viikonloppuna Fanny sai olla ulkotarhassa aamu- ja iltavuorojeni ajan. Olin siis joulun töissä, koiria hoitamassa. Sunnuntaina en jaksanut lähteä Fannyn kanssa kunnon lenkille. Kävimme jo toista kertaa katsomassa hevosia ja vähähän kävelemässä. Hevosista Fanny ei niin välitä, vähän taitaa pelätä niitä. 

Sunnuntaina lähdimme viimeisen työvuoroni jälkeen kotiin, lomalle! Vanhempani tulivat meitä ihan hakemaan. Neljä tuntia matkassa meni ja hieman ennen kahta yöllä olimme kotona ja pääsin puoli kolmelta nukkumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti