perjantai 18. marraskuuta 2016

Pidennetty viikonloppu kotona

Jee, sain olla kotona kolme kokonaista päivää. Perjantaina  myöhään pääsimme kotiin ja tiistaina aikaisin lähdimme takaisin kohti Kajaania. Perjantai-ilta meni KoiKon syyskokouksessa ja pikkujouluissa Kuusamossa. Vanhemmat menivät siksi aikaa kyläilemään ja Cindy oli minulla mukana häkissä odottamassa. Kokouksen ja pikkujoulujen yhteydessä noudin meille kuuluvat palkinnot agilityn Kuusamo Cupista. Fanny voitti mölli maxit pistein 9 ja Cindy voitti kisaavat maxit pistein 12. Palkintoina puruluut molemmille ja kaksi lelua.Launatina lähdin vaihteeksi lenkille juosten ja päätin ottaa Fannyn mukaan, pääsimme ihan kaksistaan lenkille. Kävimme tutun reitin hölkkäämässä kuusi kilometriä. Fannyn kanssa oli kiva juosta, se meni reippaasti edelläni eikä jäänyt Cindyn tavoin hitaanlaisesti vierelle laiskottelemaan.

Lenkille lähtö venähti iltapäivään, jolloin aurinko alkoi jo laskemaan. Minulla ei ollut tarkoitus edes lähteä koirien kanssa lenkille, vaan alkuillasta meidän oli piti lähteä hallille aksaa treenaamaan ja kaverit olisivat koirineen tulleet seuraksi sinne. Emme sitten lähteneetkään treenaamaan, kun kummaltakaan vanhemmalta en saanut kyytiä sinne, kun oli kaikkea muuta hommaa ennen isänpäivää.

Kun ei hallille treenaaman päästy, lähdimme järven jäälle ulkoilemaan. Cindy sai olla koko ajan irti ja Fanny sai tyytyä felxin päässä juoksemiseen. Kerran se pääsi irti juoksentelemaan. Fannyn kanssa pitää joskus lähteä kahdestaan lenkille niin, että se saa olla irti ja pystyn sen menemiseen keksittymään kokonaan. Jää ei ollut vielä kovin paksu, yli 10cm kuitenkin ja hyvin kesti jo meitä, mutta silti en uskaltanut ihan minne tahansa järveä lähteä kävelemään. Oman rannan läheisyydessä käppäilimme edestakaisin ja kävimme naapurin rannassa tädin juttusilla. Pienen lenkin teimme vastarantaa, sieltä kävelimme metsikön, suon kautta ja järven yli omaan rantaan. Kävimme vielä pelolla, Cindy sai olla sielläkin koko ajan irti. Yhteensä tunteroinen ulkoiltiin, kilometrit eivät varmaan olleet kovin pitkiä.


Sunnuntaina viettiin isänpäivää ja sehän tarkoitti mummollassa käyntiä. Koirat sain otettua mukaan niin ei käynyt aika pitkäksi ja pimeällä ei olisi enää huivattunt lähteä koirien kanssa lenkille kotona. Koska auto oli meitä ihmisiä täynnä peräkonttia myöten, koirat eivät häkin kanssa sinne mahtuneet. Lakana suojaksi ja koirat matkustivat pikkuveljen vieressä.

Mummolassa koirat olivat pihalla kettingeissä kiini. Cindy nukkui paljon kerällä ja Fanny kuuntelin muualta kylältä tulevia ääniä. Kävimme vajaan tunnin ja 5km lenkin kävelemässä jollain metsätiellä, joka vei mökin pihalle ja järven rannalle. Vähän mietitytti, uskallammeko toisten maille lähteä kävelemään, kun melko pian tiellä tuli portti vastaan ettei sinne olisi päässyt autolla. Siksi en päästänyt Cindyä irti ja vielähän tuolla meillä päin ovat porot vapaalla jalalla. Lenkin aikana pilvinen sää selkeni pieneen auringon paisteeseen ja pakkanen oli mukavan kirpeä. Lenkin jälkeen koirat saivat rustoluut.


Maanantaina äitillä oli asioita keskustassa hoideltavana ja samalla menimme Cindyn ja Fannyn kanssa hallille treenaamaan. Kavereita oli tarkoitus nähdä samalla, mutta se sitten jäi, emme näe seuraavaan kuukauteen sitten :/

Pari kilometriä kävelimme lämmittelyksi hallille. Hallilla koirat joutuivat hetken aikaa odottelemaan, kun rakensin meille radan pika vauhtia ennen kuin puhelin ehtisi jäätyä, kun siitä katsoin vähän mallia rataa varten.

Kävin molepien kanssa radalla kolme kertaa, rimat 45cm. Kahdella ensimmäisellä kerralla otimme pätkiä radalta ja viimeisellä  kerralla vedimme koko rataa. Aloitin treenit Fannyn kanssa. Radalla oli kepit, joten aluksi kokeilimme niitä. Fanny teki hyvällä vauhdilla ja rytmillä, mutta viimeisiä keppejä ei aina välttämättä malttanut pujotella. Ensimmäin pätkä tehtiin 7.putkelle asti. Seuraava pätkä 7-11 ja sitten viimeiset esteet. Fanny teki hyvällä fiiliksellä, meni lujaa! Välillä sitten joku saattoi mennä plörinäksi. Vaikempia kohtia oli 3.esteellä pakkovalssi+jaakotus, kepit ja 10.esteelle takaakierto+päällejuoksu. Koko ratakin päästiin vetämään kokonaan, mutta en muista päästiinkö kertaakaan puhtaasti, kun kepeillä alku meni välillä väärin. Lopussa Fanny väsähti.

Luulin, että Cindy olisi tehnyt hommia vähän hitaammalla vauhdilla ja huonolla vireellä, mutta sehän oli ihan liekeissä! Cindynkin kanssa otettiin alussa keppejä pelkästään. Ainut ongelma tuli siinä, että Cindy ei aina malttanut viimeistä keppiä ottaa. Cindyn kanssa oikeastaan kaikki alkoi sujumaan ja meni kivasti. Lopussa Cindykin vähän väsähti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti