keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Parikilpailu, junior handler, isot aikuiset ja x-rotu


Perjantaina menimme Cindyn kanssa kotona käymään, launtaina suuntasimme mätsäriin Rovaniemelle. Tämä oli RKK:n Match Show capin viides ja samalla viimeinen osakilpailu. Kesäkuussa kävimme Cindyn kanssa yhdessä osakilpailussa, nyt pääsimme tuonne ja Fannykin lähti mukaan kehäkettuilemaan. Ilmoittautumisiin meni yli 20€, koska ilmoitin meidät neljään luokkaan. Kummankin ilmoitin omiin luokkiin ja lisäksi halusin Cindyn kanssa käydä JH:ssa ja ihan huumorilla lähdettiin kokeilemaan parikilpailua.

Ensin menin ilmoittautumaan. Minun oli tarkoitus tuonne mätsäriin palauttaa Vuoden Mätsärikoira -pokaali viime vuodelta, mutta tietenkin unohdin sen! Ilmoittautumisen jälkeen häkki ja tavarat halliin, jonka jälkeen lähdin koiria käyttämään valtatien toisella puolella tarpeilla.

Hallissa harjailin Cindyn siistimpään kuntoon ja ehdittiin käydä kehässä. Kävin yksitellen vähän sielä pyörimässä ja parikilpailua varten treenailtiin vielä molempien kanssa yhtäaikaa. Aiemmin ei olla parikilpailussa oltu ja kotona juuri ennen lähtöä harjoiteltiin ensimmäsitä kertaa. Vähän mietitytti, miten kerkeämme kaikkiin luokkiin. Onneksi pari kilapilu oli ensimmäisenä, jossa kaikki tuomarit tuomaroivat ja se saatiin heti alta pois. Toisessa hallissa oli JH ja isot aikuiset. X-rotu oli isomassa hallissa, missä muutkin luokat olivat.

Parikilpailussa oli kuusi paria. Ensin juostiin yhdessä ja sen jälkeen aina kaksi paria kerrallaan edestakaisin. Lopuksi vielä kaikki kehää ympäri. Meillä meni kivasti. Cindy ja Fanny nätisti tapittivat ja juoksivat hyvin rinnakkain. Me jäimme kehään kolmen  muun pari kanssa sijoitettaviksi. Cindy ja Fanny hienona parina sijoittui kolmanneksi.

Parikilpailu 3 sija 


Parikilpailun jälkeen suuntasimme molempien koirien kanssa toiseen halliin. Ensin kehässä oli nuoremmat. Vanhempien ajan yksi nuoremmista suostui pitämään Fannya sillä välin, kun olin Cindyn kanssa kehässä. Meitä vanhempia oli vain kaksi. Ensin mentiin kehä ympäri, sen jälkeen tuomari tuli koirien luokse. Näytin Cindyn hampaat, juoksimme edestakaisin ja kehän ympäri. Lopuksi vielä juoksimme yhdessä kehän ympäri. Cindyn kanssa sijoituimme ensimmäisiksi. Jälkikäteen muistin, mitä olisin voinut tehdä toisin ja paremmin. 

Nuorempien voittaja piteli Fannya, joten toinen nuoremmista otti Fannnyn ja menimme vielä kehään nuoremman kanssa. Nuorempi vei voiton, ihan oikeaan osoitteeseen meni.

Junior handlerin jälkeen vein Cindyn toiseen halliin häkkiin odottamaan. X-rotuisten tuomarilta kysyin, missä vaiheessa pennut ovat. Sanoin, että olen tulossa toisen koiran kanssa x-rotuisiin, mutta jos meitä näy kehällä niin ole toisessa hallissa isoissa aikuisissa. Aikoivat kuulemma ottaa veteraanit ennen x-rotua.

Isoja aikuisia oli vain 15, ihmeen vähän. Koirat otettiin aina neljä kerrallaan kehään. Me olimme Fannyn kanssa toisessa neljän koiran porukassa. Fannyn kanssa meni hyvin, verrattuna siihen, mitä viime kerroilla on mennyt. Puhuin ja kehuin Fannya aika paljon, ettei kyllästyisi ja tuomarin ollessa toisten koirien luona, annoin Fannyn istua ja silittelin sitä. Fanny antoi hyvin katsoa hampaat ja kopeloida. Fannylle sininen nauha. 

Saimme hetken aikaa odotella ennen nauhakehää. Kehässä taisi olla seitsemän koiraa. Sihteeri kutsui koirat yksitellen kehään ja kehän ympäri piti juosta jonon hännille. Fanny seisoa tapitti hienosti ja hyvää vauhtia juoksi. Yhdessä juoksimme pari kierrosta ympäri ja sen jälkeen tuomari pudotti kolme pois. Kerrankin tuntui siltä, että Fannylla olisi mahdollisuus sijoittua, kun se meni niin hyvin ja meitä oli kehässä aika vähän. Jes, me jäätiin neljän muun koirakon kanssa kehään! Fanny sijoittui neljänneksi <3  

JH1

SIN4 Kehän jälkeen palasimme takaisin toiseen halliin ja odotimme Cindyn kanssa x-rotuisten alkamista. X-rotuisia oli vain kaksi. Tuomari kävi ensin koirien luona. Kysyi ikää ja rotuja. Katsoi hampaat ja kopeloi koiran. Yksilöliikkeinä edestakaisin ja kolmio. Taidettiin me jossain välissä yhdessäkin juosta kehää ympäri. Ennen sijoittamista tuomari antoi kivasti palautetta. Sanoi Cindystä sitä, että se tuntii siltä, että se olisi täällä kehässä aina ollut ja menee varmasti, kun toinen koira vähän jännitti selkää kopeloidessa ja liikkui takajalat suunnnilleen toisissaan kiini. Cindylle ensimmäinen sija ja BIS-kehään.

Kehää odottelimme hetken aikaa. Kehään menimme sammallalailla kuin isoissa aikuisissa. Jokainen koira kävi vuorollaan seisomassa tuomareiden edessä, juoksi edestakaisin ja juoksi takaisin jonon hännille.  Tämän jälkeen kaksi tiputettiin poissa ja pennutkin tiputettiin tsemppipalkintojen kera. Me jäimme Cindyn kanssa kolmen muun koiran kanssa kehään ja sijoituimme lopulta kolmansiksi. 

Mätsärin jälkeen hallilla meni vielä hetki aikaa, kun otin kuvan koirista palkintojen kanssa ja pakkasin tavarat kasaan. Kyytiä odotellessa kävimme vähän lenkkipolulla kävelemässä.

Nyt noita valjaita löytyy meiltä neljät :D Cindylla on yhdet jo ennestään ja nyt voitimme kolmet lisää. Lähtevät myyntiin, koska Fannylle liian isot ja Cindy ei toisia samanlaisia tarvitse (sillekin ovat vähän isot). Mätsärissä olisi ollut mahdollista osallistua numerolapun palauttamalla arvontaan, jossa palkintona samanlaiset valjaat. En osallistunut :D Jos olisi pienempää kokoa ollut Fannylle niin sitten. 

x-rotuisten 1 

BIS3 

Joulukalenteriin olisi tulossa kysymyspostaus. Sitä varten voitte jättää esimerkiksi kysymyksiä tämän postauksen alle tai Instagramiin jonkun kuvan kommentteihin. Kiitos kysymyksistä jo näin etukäteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti