sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulukalenteri 2016: kysymyspostaus

Tämä on joulukalenterin ensimmäinen luukku. Luukut julkastaan täällä jokaisena adventtisunnuntaina.


Mitä ruokaa koirasi syövät?
- Fanny syö Racinel Black Label Adult Chicken -nappulaa ja Cindyllä on tällä hetkellä mätsäreistä voitettua Golden Eagle Fresh Wild Formula -nappulaa. Suunnitelmissa valikoida Cindylle joku hyvä nappula, jota söisi jatkossa, eikä ruoka vaihtuisi usein. Molemmat saavat nappulan sekaan merilevää, Fanny Nutrolin iho&turkki -öljyä, Cindy lohiöljyä ja lisäksi Cindy saa nivelravinnetta. Liha vaihtelee raa'an ja märkäruoan välillä. Lähespäivittäin saavat dentalpurutikut ja silloin tällöin luita ja rustoja.

Paljonko koirasi liikkuvat päivittäin?
- Fannylla on liikunta jäänyt nykyään vähille, kun minä en ole sitä kotona lenkittämässä. Joka viikko kuitenkin pääsee ulkoilemaan muun perheen kanssa. Kilometrit ja määrä eivät ole mitään päätä huimaavaa, mutta on edes jotain. Cindy pääsee kahdesti päivässä pissalenkeille asuntolan lähellä ja yhdelle pidemmälle lenkille, joka on kestoltaan 30min -> ja/tai matkaltaan 3km ->. Välillä treenataan tai muuten aktivoidaan. Joskus tulee myös vapaapäiviä, jolloin ei käydä pidemmällä lenkillä. 

Käyttekö näyttelyissä?
- Valitettavasti ei, vaikka kovasti sitä haluaisin. Cindy on sekarotuinen ja Fanny rekisteröimätön karhukoira. Käymme kuitenkin melko ahkerasti mätsäreissä :) 

Jos käytte, mikä on teidän suurin saavutus?
- Suurin saavutus mätsäreissä on koko mätsärin voitto ja viime vuonna Cindy voitti Rkk:n Match Show Capin!

Miten Fanny on suhtautunut siihen, ettei Cindy ole sen kanssa enää aina?
- Ihmeen hyvin. Ennen tätä ei ole yksin ollut niin sen takia vähän mietitytti, miten pärjää yksin. Tämä muutos on ollut sinänsä meille hyvä juttu. tuntuu kuin suhteemme olisi vain vahvistunut. 


Pääseekö Fanny joskus mukaasi asuntolaan?
- Todellakin pääsee, odotan sitä innolla! Kunhan Fanny on käynyt soveltavuustesteissä. Toivottavasti Cindy saataisi tammikuun aikana leikkautettua, silloin Fanny saisi olla koko kuukauden kanssani Kajaanissa!


Mikä on paras muistonne harrastusten parissa?
- Tietenkin ne onnistumiset ja kisoissa hyvä suoritus ja tulos. 

Mikä on lempikoirarotusi (top 5)?
- Niitä rotuja on paljon ja on vaikea päättää niistä vain viisi! Ihan lemppareita ovat: samojedi, sk collie, bortsu, auspai ja parsoni.  

Mikä on lemppari blogisi jota luet?
- Kerron muutaman, koska vaikea vain yksi valita. Hertan, Kertun, Martan ja Pirkon blogi, Koiria maalta, Luuhullut, Paikka ja hyppy ja Voitto kotiin. On myös paljon muitakin blogeja joista pidän!

Koirabloggaajan parhaat muistot?
- Ihanat, positiiviset ja kannustavat kommentit!

Miksi juuri kaksi koiraa?
- Koiran ei tarvitse olla yksin vaan saa seuraa toisesta koirasta. 

Mitä tekisit, jos sinulla ei olisi koiria?
- No sitten varmaan hevosia olisi tullut enemmän harrastettua. Nykyään opiskelun kautta olen enemmän hevosten kanssa tekemisissä ja pääsen ratsastamaan sekä ajamaan. Muutenhan ratsastusharrastus on nykyään tosi epäaktiivista.


Voisitko kuvitella itsesi lifestylebloggaajaksi?
- Enpä oikeastaan, ainakaan nyt tämmöisenä koiraihmisenä. En tiiä sitten,  mikä tilanne olisi jos ei olisi koiria.

Mistä blogisi sai nimen?
- Myönnetään, kaverit auttoivat nimen keksimisessä :D Nimi tuli vain jostain. Molemmat narttuja, samankokoisia, melkein samanvärisiä ja nimetkin muistuttavat vähän toisiaan. 

Voisitko kuvitella itsesi ilman koiria?
- Tavallaan en. Perheessä aina ollut koira ja kavereiden kautta eksyin pahemmin koiramaailmaan.  

Huonoin blogimuisto?
- Kun jouduin muutaman aikalailla samanikäisen tytön silmätikuksi. Yksi heistä tuli edelliseen blogiini kommentoimaan ilkeästi kuinka minä ja koirani olemme rumia ja olen koirien rääkääjä. Pari vuotta sitten jouluna he lisäsivät minut heidän Facebookin viestittelyryhmään ja porukalla kiusasivat. Poistun ryhmästä ja estin tytöt Facessa vuodeksi. Sen jälkeen heistä ei ole kuulunut.

Kumpi koirista on helpompi?

- Yhtä helppoja nuo ovat. 

Entä ahmatti?
- Cindy :D

Sanotaanko Cindy Cindi vai Cindy?
- Cindy lausutaan "Sindi" näin suomalaisittain. 


Miksi valitsit juuri Cindyn ja Fannyn koiriksesi?
- Niitä ei oikeastaan valittu. Cindyn kohdalla pentueessa oli muistaakseni kaksi valkoista ja kaksi mustaa pentua, molemmissa väreissä narttu ja uros. Vanhempani eivät erityisemmin uroksista välitä, joten narttu sen piti olla. Väri taisi olla se ratkaiseva asia ja meille piti alunperin tulla valkoinen narttu. Empiessämme narttu ehdittiin varata niin meille jäi musta pentu. Fannyn kohdalla äiti kysyi sopivaa pentua lapsiperheeseen ja meille ehdotettiin pentueen pienintä pentua. 

Miten päädyit juuri koirablogin tekemiseen?
- Eipä minulla juuri muustakaan kuin koirista olisi kirjoitettavaa, kun näiden kanssa tulee kaikki vapaa-aika tuhlattua ja harrastettua.

Mikä on parhain ominaisuus koirissasi?
- Ovat rauhallisia ja ainakin osittain kilttejä ja tottelevaisia. Cindyllä on SmartDog testin mukaan hyvä itsehillintä.

Koska aloitit bloggaamisen? Miten päädyit aloittamaan ylipäätänsä bloggaamisen? 
- Syksyllä 2013. Ensimminen blogi oli ihan vähän aikaa ja edellistä blogia kirjoitin kaksi vuotta. YouTubesta katsoin erilaisia hevos/tallivideopostauksia yms., kanavien kautta päädyin hevosblogeihin ja aloin lukemaan niitä. Niistä innostuin myös itsekin kirjoittamaan blogia ja tässä sitä nyt ollaan.  Alussa mietin pitkään, uskallanko alkaa kirjoittamaan blogia. En hirveäti puhu tästä harrastuksesta kenellekään. Muustakin kuin koirista olen joskus edellisessä blogissa kirjoittanut ja heppablogia kirjoitin jonkin aikaa. 

Oletko koskaan miettinyt bloggaamisen lopettamista?

- Ehkä joskus, tukoa enemmän, kun motivaatio on ollut hukassa enkä ole ehtinyt postauksia kirjoittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti