maanantai 24. lokakuuta 2016

Tornion Kennelkerhon agilitykisat!

Lauantaina 22.10 olimme Torniossa agilitykisoissa. Perjantaina menimme jo Rovaniemelle yöksi, koska sieltä oli puolet lyhyempi matka kisapaikalle. Herätys soi klo 5.30 ja auto starttasi klo 6.45. Olimme hyvissä ajoin liikkeellä ja ehdimme yhdellä huoltoasemmalla pysähtyä. Kisapaikalla olimme puoli yhdeksän maissa ja lähdimme heti Cindyn kanssa lämmittelemään. 20 minuuttia kesti lämmittelyssä, tavarat autosta ja halliin etsimään paikkaa häkille ja tavaroille. Kangashäkki ei sopinut mukaan Kajaanista kotiin tultaessa, joten jouduimme veljeni kanssa kantamaan metallihäkin halliin. Hallissa oli kivasti tilaa koirille häkkeineen, lämmittelyesteille, kanttiinille pöytineen ja tuolineen sekä Vauhtikoiran myyntipisteelle kisaradan lisäksi! Seuraavaksi suuntasin ilmoittautumaan ja sillä hetkellä muistin, että olin yhden ilmaistartin lahjakortin unohtanut kotiin! Onneksi tilanne pelastettiin kännykkäkuvalla ja lahjakortin postittamisella jälkikäteen. Jatkossa lahjakortit pitää kyllä Cindyn kansiossa säilyttää niin ovat aina mukana!


Puoli kymmenen oli ensimmäisen radan rataantutustuminen ja ennen sitä meillä oli Cindyn kanssa vielä mukavasti aikaa käydä lämmittelyesteillä. Mitään ihmeellistä ei tehty, muutamat hypyt otettiin. 2-luokkalaisia oli vähän, reilu 20, makseja seitsemän. Maksit aloittivat joka radalla ja me olimme Cindyn kanssa numerolla 1, apua! Tarjolla oli kolme agilityrataa ja ilmoitin meidät jokaiselle radalle.

Ensimmäinen rata onnistui parhaiten. Suoran putken jälkeen sain juosta nopeasti persjättöön, jotta sain Cindyn sisäkautta ohjattua putkeen, eikä Cindy olisi varmanakaan mennyt väärästä päästä putkeen. Ennen keppejä päätin tehdä pakkovalssin. En tiedä yrittikö Cindy lähteä keppien jälkeen väärälle hypylle vai tuomarin luokse. Videolta näette, mitä se teki keppien jälkeen. Nolla sieltä kuitenkin tuli! Mietitytti vain, että menikö se yliajalle vai ei.

Toinen rata muuten hyvä, mutta menin käännöksissä tekemään persjättöjä, joiden takia Cindy teki loivat käännökset jotka sitten pidensivät meidän aikaa. Koska minulle oli "kiire" putkelle ohjaamaan, että Cindy menisi varmasti oikeasta päästä putkeen, lopetin ohjauksen enkä katsonut Cindyä ennen muuria, joten se ohitti sen sitten.

Viimeisellä radalla tein valsseja käännöksissä. A-esteen jälkeen Cindy melkein pysähtyi seuraavan esteen taakseni, mutta hyppäsi. Keinulla jäi miettimään, mennäänkö vai, oli aika lähellä että Cindy olisi hypännyt pois, mutta tuli kuitenkin. Nolla tuli!

Toinen kerhomme koirakko oli kisaamaassa myös samana päivänä 3-luokassa ja oli paikalla jo meidän B ja C radan aikana. Häneltä saimme hyviä vinkkejä ja palautetta!Ratojen jälkeen en lähtenyt Cindyn kanssa kunnolla jäähdyttelemään, kun ennen palkintojen jakoa ei oltaisi varmaan keretty, nimittäin niitä sijoja tuli ;) Kävimme lyhkäisen lenkin kävelemässä. Ehdin vielä käydä kanttiinissa herkuttelemassa mokkapalan ja hain Cindyn häkistä.

22.lokakuuta, Tornio
A agilityrata: tulos 0, LUVA, 1 sija
B agilityrata: tulos 5 (yliaikaa), 1 sija
C agilityrata: tulos 0 (yliaikaa), 2 sija.

Cindyn kanssa ylsimme palkintosijoille jokaisella radalla ja tyhjensimme palkintopöytää. B radalla olimme ainoa koirakko, joka teki tuloksen! Meillä oli siis kolme korttia, joilla saimme jokaisella valita pöydältä yhden palkinnon tai lahjakortin ilmaiseen starttiin tai Vauhtikoiralle. Tuomarin kättelyn yhteydessä sai korista valita ruusukkeen, Kismetin tai puruluun, jokaisella kerralla otin TORKKin hienon ruusukkeen. Oli vähän noloa rampata sielä tuomarin käteltävänä ja ottaa joka kerta ruusuke korista :D Pöydältä mukaan lähti hieno pokaali ja muumimuki, jonka mukana oli pieni kehys kuvalle. Yhdellä palkintokortilla otin meille 14€ arvoisen lahjakortin Vauhtikoiralle ja sen käytimme heti kisapaikalla. Ostimme yhden Naturis pötkön, Escapure pötkön ja Racinelin pihvitikkupaloja.


Cindystä piti tietenkin ottaa kuva palkintojen kera ennen lähtöä ja kävimme vielä toisen lenkin heittämässä jäähdyttelyksi.

Koska olimme aivan lähellä Haaparantaa ja Ikeaa, suuntasimme sinne. Onneksi saimme Cindyn jättää sukulaisten ulkotarhaan siksi aikaa, koska rajan yli emme sitä uskaltaneet lähteä viemään. Ikeassa vierähti useampi tunti, koirille ostettiin Råtta :3 Vielä ennen Suomen puolelle palaamista kävimme karkkikaupassa. Haimme Cindyn sukulaisilta ja kävimme Kauppakeskus Rajalla syömässä.

Nämä nyt jäävät meidän viimeisiksi kisoiksi tälle vuodelle, hyvä lopetus kaudelle! Kisat olivat muuten meidän ensimmäiset hallikisat. Ensi vuodelle olen katsonut jo kisoja.

2 kommenttia:

  1. Luin vanhoja postauksiasi ja rupesi kiinnostamaan mihin ammattiin opiskelet �� mukava blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minusta pitäisi eläintenhoitaja tulla :)

      Poista