lauantai 8. lokakuuta 2016

Raskas mätsäripäivä

Miten voinkaan yksi mätsäri viedä näin voimat! Vieressäni nukuu väsynyt mätsärikoira, kun kirjoitan tätä postausta sohvalla ja samalla katson telkkaria. 

Päivästä teki raskaan se, että kävelimme mätsäripaikalle ja sieltä takaisin asuntolalle. No ei siinä muuten mitään, mutta matka oli yhteensä aika pitkä, lähes 10km. Mietitytti vähän, miten Cindy jaksaa kehissä juosta ja seisoa. Hyvin tapitti paikoillaan seisottaessa, mutta juoksussa tuntui pieni väsymys.

Osallistuimme niihin samoihin luokkiin kuin viime mätsärissä, junior handleriin ja isoihin aikuisiin. Ensin oli JH ja vaihteeksi miestuomari. Meitä kilpailijoita oli viisi, kolme pääsi palkintosijoille. Oli vähän ihmeellinen junior handler -kilpailu. Tuomari kävi koirien luona ja katsoi itse hampaat, ei mitään yksilöliikkeitä ja juoksimme vain kehää yhdessä ympäri. Vähän veikkasin, että me tullaan Cindyn kanssa putomaan, mutta jäimmekin kolmen muun kanssa kehään. Juoksimme vielä puolitoista kierrosta ennen sijojen jakoa, meille toinen sija.

Saimme melko kauan odottaa kehään pääsyä isoissa aikuisissa, olimme loppupäässä. Meidän kanssa pariarvostelussa oli tanskandoggi. Juostiin yhdessä kehä ympäri ja sitten yksilönä edestakaisin. Tuomar kävi koirien luona. Ei katsonut hampaita, mutta muuten silitteli. Kysyi ikää ja rotua, mutta kerroin rodut, mitä Cindyssä on. On kuulemma onnistunut yhdistelmä. Meille sininen nauha.

Nauhakehässä 10 koiraa. Mahduimme yhdessä juoksemaan ja jokainen juoksi vielä yksitellen kehän ympäri. Tuomari kävi välillä koirien luona ja vähitellen pudotti koiria pois. Oho, me pääsimme neljän parhaan joukkoon ja sijoituimme sinisten neljänneksi! 

Tästähän se riemu vasta alkoi, kun tiedossa oli yli 4km kävely takaisin asutolalle ja palkintoja kaksi kassillista. Hengissä ja hikisinä selvisimme. Tälle vuodelle olisi vielä yksi mätsäri tiedossa. 5.marraskuuta on Rovaniemellä mätsäri ja sinne olisi tarkoitus molempien kanssa mennä, samalla palautamme Vuoden Mätsärikoira -pokaalin viime vuodelta :)

JH2 SIN4

SIN4

JH2

2 kommenttia:

  1. Onnea SIN-arvosta! Hieno uusi banneri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuntuu, että kerrankin olen myös itse tyytyväinen banneriin :)

      Poista