lauantai 15. lokakuuta 2016

Ohjattu agilitytreeni

Kiirettä on pitänyt navetassa töissä ollessa, joten sen takia keskiviikon treeneistä postaus tulee vasta nyt. Eilen tulimme Cindyn kanssa kotiin, emme vain pariksi päiväksi, vaan viikoksi, koska minulla alkoi syysloma! Ohjelmaa on luvassa, sen verran voin kertoa, että keskiviikko menee koirien kanssa Rovaniemelle, agilitykisat ja pariin ootteeseen käymme hallilla aksaa treenaamassa. Instagramissa pääsette melkein reaaliajassa seuraamaan meidän menoa, myös semmoista mikä ei välttämättä tule tänne blogiin. En tiedä vielä, jaksammeko Korouomaan lähteä huomenna tai joku semmoinen päivä, kun ei ole menoa minnekään.


Keskiviikkoaamuna navetta venyi tunnilla puoli yhteentoista, sen takia tuli vähän kiire. Navetalta menin suoraan lounaalle, sieltä asuntolalle vaihtamaan vaatteet ja pakkaamaan loput tavarat. Rakki-areena on sopivasti parin kilomertin päässä, joten sinne kävellessä tulee samalla lämmittelykin tehtyä. Vähän oli ärsyttävää häkkiä kantaa. Lähdimme ajoissa kävelemään, mutta turhaan, koska kouluttaja tuli paikan päälle vasta juuri kahdeksitoista. 

Ensin tutustuimme rataan itsenäisesti, sen jälkeen kouluttajan kanssa. Radassa oli aika monta vähän vaikeampaa kohtaa. Kiva käydä kouluttajan kanssa rata läpi niin saa hyviä vinkkejä ja selkoa, että mitä ohjausta kannattaa käyttää. Meitä koirakoita oli kolme, eli sopiva vähän porukkaa, koska radan läpikäyntiin ja treenaamisiin meni aika paljon aikaa, vaikka meitä oli näin vähän. 


Cindyn kanssa treenasimme malinoissin jälkeen. Malikassa riitti vauhtia, olisipa Cindykin niin nopea! Lähdettiin käymään rataa pienemmissä pätkissä läpi. Jo pelkästään lähtö oli aika vaikea, koira herkästi sujahti väärästä päästä putkeen. Ohjaajalla piti mennä ensimmäisen esteen ja koiran linjan taakse. Varpaat osoittivat meno suuntaan ja vastakkaisella kädellä, eli oikealle kädellä otettiin koira vastaan. Alussa Cindy oli innoissaan ja keskittymiinen välillä häiriintyi kouluttajaan. Vire oli siis alussa tosi hyvä! Väärästä päästä meni putkeen jonkun kerran ja välillä livahti kouluttajan luokse. Sitten, kun Cindy meni onnistuneesti putkeen, jatkoimme rataa eteen päin viidennelle esteelle asti. Vauhti oli hyvä ja kepeilläkin oli rytmiä. Ennen 5. estettä piti ohjata koiraa vaskaisella kädellä. Keppien lopetuksesta jatkoimme rataa. Viidennen jälkeen tein valssin kuudennelle. Siinä minun ansiosta Cindy otti kieltoja. En katsonut Cindyä ja lähdin liian aikaisin kääntymään putkelle. Minun piti malttaa ohjata vielä yhden askeleen verran esteelle päin ja katsoa Cindyä. Sieltä putkelle ja a-esteelle. Ehkä olisi paras, että jatkossa otettaan a-esteelle juoksukontakti, keinulle ja puomille pysähdys. Näin olisi varmaan kaikista selkein. Cindy ei pysähtynyt a-esteen kontaktille ja kouluttajalle kerroin siitä, että se on minun vika, kun en ole sitä aina vaatinutkaan. A-este otettiin yksittäin vielä niin, että Cindy juoksi sen. Jatkoimme rataa a-esteen lopetuksesta.Ysillä minun piti törkätä Cindy loppuun asti esteellä ja sen jälkeen lähteä kääntymään putkelle. Seuraavalle hypylle pakkovalssi. Cindy väsähti jossain välissä ja vire meni aika nollille. Se oli hitaampi ja ravasi välillä. Minun olisi hyvä jäädä lähelle putkea odottamaan Cindyä, ettei se hidastaisi vauhtia sillä, että minä itse olen kaueampana paikoillaan odottamassa sitä jollekkin esteelle. Puomilta jatkettiinkin ihan eri suuntaan kuin suoraan. 15. esteelle tein vastakäännöksen ja siitä sitten putkeen. Ennen ja jälkeen keppien tein valssit. Huono vire, hitaammat kepit. Loppu radassa ei sitten ollutkaan enää juuri mitään. 23. esteelle piti vain tarpeeksi ohjata takaakiertoon, ettei kiellä. 

Rata on suuntaa antava

Tauon jälkeen päästiin vielä treenaamaan. Mentiin rata nopsaan läpi pienemmissä pätkissä. Ei tässä  muuteen mitään, mutta Cindy ja huono vire. Unohtaa tuommoiset koirien herkut ja alkaa ostamaan ihmisten eväitä tolle. Johan alkaa syttymään. Otettiin keppejä yksittäin ja yritettiin saada niihin vauhtia. Kouluttaja oli alustalla palkkaamassa. Ihan hyvin kepit meni, välillä Cindyä meinasi keppien jälkeen oleva palkka häiritä keskittymistä.

Treenin jälkeen osa palautusjuomasta juotin Cindylle ja lähdimme kävelemään takaisin koululle. Siinä tuli sitten loppuverkka samalla. Treenin jälkeen sai pitää muutaman tunnin BOTtia päällä, sillä välin, kun olin navetalla. Illalla oli vielä luvassa kevyt hieronta venyttely.

<3

2 kommenttia:

 1. Malinoisit on nopeita, ja suorittaa upeasti kunnolla opetettuina <3!
  Vitsi kun syysloma alkaisi täällä Länsi-Suomessakin jo, tuleepi vasta vko:lla 43 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nopeita! 👌🏼
   Kajaanissakin oikea lomaviikko on 43, mutta me saatiin valita lomaviikoksi 41,42 tai 43, että jotku on jollain noilla viikolla lomalla ja osa on töissä. Minä otin tämän 42 viikon, kun se täällä pohjosessa on lomaviikko :)

   Poista