torstai 20. lokakuuta 2016

Koirauimala Polskeessa


Eilinen päivä meni Rovaniemellä. Koirat lähtivät mukaan, koska varasin niille uintiajan vähän aikaa sitten Rovaniemellä avattuun koirauimalaan. Tämä on ensimmäinen koirauimala Lapissa, ennen lähin uimala oli Oulussa. Muiden blogeista olen lukenut postauksia koirauimaloista ja toivonut, että olisipa täälläkin uimala koirille, jossa pääsisi niitä kunnolla uittamaan ympäri vuoden, eikä vain kesäisin veneellä. Nyt se on täällä, tulemme varmasti käymään jatkossakin uimalassa!

Kävi mielessä, että olisin koirien kanssa käynyt myös koirapuistossa, mutta se sitten jäi. En halunnut viedä niitä sinne sotkettavaksi ja väsyneinä uinnin jälkeen tai väsyttämään ennen uintia, muutenkin meillä oli paljon muuta menoa ja kiirettä. Ennen uintia ulkoilutin koirat Tokmannin pihalla sen verran, että ennen uintia tekivät tarpeet. Olisin halunnut rauhassa ulkoiluttaa koiria n. 10min, samalla olisi tullut pieni lämmittely. Pitäisi erikseen mennä koirien kanssa Rovaniemelle ja saisi ajan kanssa touhuta niiden kanssa kaikkea kivaa.Uimalalla ensin vaihdoin uimalan sisäkengät jalkaan ja kävin vaihtamassa vaatteet, joiden kastuminen ei haitannut. Epäilin, että minua saattaisi topissa ja lyhkäisissä housuissa palella, mutta uimalassa oli oikeasti lämmin ja tietenkin kostea ilma. Ennen uintia kastelin koirat ja uittaja puki niille sopivat liivit. Uintiaikaa oli puolituntia, Cindy ja Fanny pääsivät vuorotellen uimaan uittajan kanssa. Altaaseen meno oli molemmille jännittävää, muttaa uivat sitten ihan mielellään. Kumpikin pääsi muutaman kerran altaaseen lyhyitä aikoija kerrallaan uimaan ja toinen oli sillä välin tauolla.

Uinnin jälkeen koirat pääsivät pesulle. Toinen työntekijöistä avusti sen verran, että pesi Fannyn. Cindy antautui hyvin pesulle ja pysyi paikoillaan. Cindyä kuivasin kuivurilla. Vähänhän se sitä pelkäsi, mutta ihmeen hyvin antoi kuivata sillä. Pari kolme pyyhettä meni vielä kuivaamiseen. Fanny oikeasti _pelkäsi_ kuivuria. Cindy ja Fanny olivat seinässä olevissa lukoissa kiini ja Fanny veti itsensä niin kauas kuin hihnaa riitti. En viitsinyt Fannya kuivurilla sen enempää kiusata ja tyydyin pyyhkeillä kuivaamaan. Koiria olisi voinut pidemmänkin aikaa kuivata (jäivät kosteiksi), mutta meillä oli kiire jo toiseen paikkaan ja minusta tuntui, että uimalan henkilökunnallakin oli jonnekkin meno.Mustissa ja Mirrissä kävimme koirien kanssa. Kanta-asiakkaille Avitalin nivelravinne oli tarjouksessa, joten sitä kävimme hakemassa Cindylle. Samalla äiti osti joitain märkäruokia koirille ja minä käytin ne puntarilla. Cindyllä painoa 22,1kg ja Fannylla 20,6kg. Fannya jännitti taas myymässä käynti. Yhdestä tavaratalosta mukaan tarttui koirille lisää märkäruokia ja puruluita.

Koirat pääsivät sisälle yöksi uinnin ja pesun jäljiltä. Olivat hieman väsyneitä uinnista ja tänään kävimme lyhyen metsälenkin vain kävelemässä.

Aika huonoja kuvia sain otettua koirien uinneista. Oli vähän haastavat olosuhteet ja osittain vika oli varmasti myös itse kameran takana. Videoihin ikuistin myös uinnit. Yritin Movie Makerilla muokata videopätkistä yhtä videota, mutta muokkausohjelma ei tunnistanut tiedostoja :/

Cindy odottaa uintivuoroa

Suosikkikuvani <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti