tiistai 18. lokakuuta 2016

Fanny vaihteeksi aksaradalla

Eilisilta meni hallilla. Aamulla tai päivällä en halunnut hallille mennä, ettei päivä ja valoisa aika menisi hukkaan. Mukavampi käydä illalla niin päivällä ehtii kaikkea muuta tehdä. Treenimahdollisuudet ovat parantuneet paljon valojen ja uuden maton ansiosta. Nyt koko lattiassa on matto, jonka ansiosta pääsee tekemään isompaa rataa tai pylväiden molemmille puolille kaksi vähän pienempää rataa.

Toisen ohjaajan kanssa rakensimme radan ennen lämmittelyä ja kävimme yhdessä lämmittelemässä koirat pururadalla. Pimeys ei paljoa haittaa liikkumista, kun pururadaltakin löytyy valot.

Yhteensä meitä oli neljä ohjaajaa ja viisi koiraa, kun minulla oli molemmat. Tuli vähän kiire treenata, kun meitä oli useampi paikalla ja äiti alkoi hoputtamaan.

Ensimmäisellä kerralla tein Cindyn kanssa pätkissä rataa. Keppien aloitus oli hankala. Kahden ensimmäisen hypyn paikkaa vähän muutin, jotta koiralla olisi parempi linja kepeille. Aloituksessa menin kahden ensimmäisen esteen taakse, olin vähän kyykyssä ja oikealla kädellä otin Cindyä haltuun, askel pari peruutin ennen kepeille ohjausta. Cindyltä löytyi vauhtia ja hyvää virettä, olihan minulla palkkana verilättyjä ;) Kokeilin jättää 4.putken jälkeen namialustalle palkan, mutta jo pelkkä alusta sai Cindyn keskittymisen vain siihen. Heittelin palkat sitten maahan. Loppuradassa ei ollut sitten mitään ihmeellistä.

Toisella kerralla menimme vielä radan kerran läpi pätkissä. Esteet 1-4, 4-9 ja 10-14. Aloitus piti useamman kerran ottaa alusta, koska Cindy herkästi meni kepeille väärältä puolelta. Kun pääsimme onnstuneesti kepeille ja pätkän loppuun, menimme vielä loput pätkät ennen koko rataa. Koko rata meni hyvin, vauhtia oli kivasti ja kepitti hyvällä vauhdilla ja rytmillä. Siinä kiireessä jäi videoimatta treenit.

Entä sitten Fanny? Se oli ihan super ja liekeissä! Fannylla riitti intoa ja vauhtia :) Fannyn kanssa käytiin lopussa kerran vain radalla fiilistelemässä sen aikaa, mitä kerettiin. Tarkoituksena oli mennä esteet 1, 2 ja 9-14 ratana. Jostain syystä Fanny oli sitä mieltä, että 2.estettä ei hypätä, joten aloitimme siltä esteeltä. 14. hypylle tulimme semmoisella vauhdilla ja kaarella, ettemme ikinä osuneet sille esteelle, Fanny ohitti sen :D Teimme myös koko rataa aloittaen sen putkelta. Keppejä kokeiltiin huumorilla. Fanny on tainnut tauoan aikana opetella pujottelemaan, nimittäin se pujotteli! Kun ohjasin vasemmalta puolelta, se tuntui Fannylle vähän vaikeammalta.

Edessä on agilityn täyteinen viikonloppu, lauantaina kisat Torniossa ja sunnuntaina menemme uudestaan hallille koulutuksen merkeissä! Cindyn kanssa olen itse koulutuksessa ja Fannyn kanssa tehään jotain pientä sivussa.
Rata on suuntaa antava

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ! Olisiko mahdollista, että saisit treeneistä videota ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä joskus, kun olen jonkun toisen kanssa hallilla tai joku on treenejä katsomassa. Nyt oli vaan niin kiire, että siinä ei joutanut/muistanut ketään ohjeistamaan videointiin ja kaikki teki omia juttuja.

      Poista