keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Agilitykoulutus


Sunnuntai-iltana olin Cindyn ja Fannnyn kanssa agilitykoulutuksessa kotihallilla. Koulutuksen jälkeen lähdin Cindyn kanssa suoraan takaisin Kajaaniin yötävasten, saimme tutulta koiraihmiseltä kyydin, joka oli myös koulutuksessa ja asuu nykyään täällä. 

Kouluttamassa oli minulle tuttu kouluttaja KOIKOlta. Kivan radan oli keksinyt, jossa oli hauskoja kohtia. Ensin kävimme yhdessä rataa läpi ja sen jälkeen saimme tutustuimme vielä hetken. Cindyn kanssa kävin radalla noin 10 ja 5 minuutin ajan, Fannyn kanssa lopuksi ennen minun ja Cindyn lähtöä. 

Ensimmäisellä kerralla menimme rataa pätkissä Cindyn kanssa. Ensimmäinen pätkä oli esteet 1-8. Cindy ei halunnut lähdössä pysyä, joten jouduin sen monta kertaa viemään lähtöön takaisin. 3. esteelle jaakotus, joka kouluttajan mukaan onnistui hyvin ja 6. esteelle ennakoiva valssi. Valssin tein liian myöhään. 8. putkelta jatkettiin rataa, muurin jälkeen Cindy lähti 10. esteelle takaakiertoon. Otettiin uusiksi ja minun piti muurilla vähän niin kuin tehdä ennakoiva valssi, mutta käännyin sitten takaisin 10. estettä päin, en osaa selittää :D Välistäveto onnistui. Ensin Cindy ei meinannut mennä puomille, numero oli vissiin tiellä, kun se oli puomin oikealla puolella. Viimeinen osio oli puomilta loppurata. 13. esteelle niisto ja minun piti muistaa katsoa Cindyä, ettei menisi takaisin puomille, jota teki ensimmäisillä kerroilla herkästi. Viimesen esteen jätti hyppäämättä, minun vika, koska lopetin ohjaamisen enkä katsonut koiraa. Kokonaisuudessaan onnistunutta treeniä ja vauhtiakin Cindyltä löytyi kivasti. Ei näyttänyt edellisen päivän kisat väsyttävän. 

Toisella kerralla teimme vielä joitain pätkiä uudestaan ja lopuksi otimme koko rataa, joka onnistui puhtaasti! Hyvä treeni saatiin, tällä viikolla ei treenata, sunnuntaina käydään HIFIllä epiksissä juoksemassa kaksi rataa.

Fanny meni taas lujaa ja teki hyvin hommia! On Cindyä paljon nopeampi ;) Fanny lähti helposti itsekseen sooloilemaan jotain, mutta oikeastaan semmoinen vain nauratti. Fannyn kanssa tehtiin rataa pätkissä.2 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus!
  Onko teille jo muuten tullut lunta? Täällä Mikkelissä sitä on satanut jo monta päivää, koirat varsinkin Timi nauttii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos!
   Joo kotona sunnuntaita vasten pikkusen satoi lunta ja nyttenkin on. Täällä Kajaanissa satoi tiistai-iltana ja vieläkin on maa valkea :)

   Poista